Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalisté dostanou hlášení o zmizení mladého majitele spediční firmy. Při prohledávání objektu naleznou staré záclonky z kamionů se skvrnami zaschlé krve. Jako indicie vraždy je to málo, ale vyšetřování začíná. Případ začne dostávat hrůzné kontury, když kriminalisté najdou první část těla oběti plovoucí v řece v igelitovém pytli. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, standard s atmosférou Budějic. Ti, kteří sem píšou, že od začátku bylo jasné, kdo je vrah jsou směšní. Fascinuje mě, kolik bezvýznamných jedinců si takhle anonymně tvyšuje sebevědomí. Ale to už tak prostě je, digitální svět generuje všeználkovské hrdiny geometrickou řadou. Tak jim udělám radost, aby si uvědomili, že si jich občas někdo všimne. Jinak v detektivkách se v zásadě jedná o recykláty. Ono se toho už moc vymyslet nově nedá a když, bývají to většinou ještě větší sračky - viz. "temná skandinávská škola", opepřená multikulty a jinými aktivismy a správným politickým vyzněním (třeba Ponorka). Jinak onen zmiňovaný Zeman nevyšetřoval ten jediný podle skutečnosti natočený případ jinak, než tahle partička. Ve skutečnosti je okruh pachatelů od začátku mnohem užší (často se jedná už přímo o jedince) a problém zdlouhavé a v zásadě nudné policejní práce je zločin zdokumentovat, popsat do nejmenších a podrobností a vrahovi dokázat. To by ale zábava nebyla ani náhodou, ale vlekoucí se nuda. Tady za slušné tři, Matěj Hádek podal dobrý výkon, je otázka, co se mu honilo hlavou, když ho policajti zavolali, že u něj budou dělat domovní prohlídku...tydýtem recenzentů k tomuto dílu vyhlašuji tentokrát Zirala, když se suvéreností hlupáka tvrdí, že  na nejvýchodnější místo v naší republice je to pouhých 308 km. Ani náhodou je to víc, jak 380 a to je nejkratší trasa mezi středem Budějic a Ostravy. Těch zbylých dvacet kilometrů se tam najede jako nic. Ale tydýt nám ukázal svůj postřeh a svoji učenost. Posíláme klíčenku. ()

Ziral odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemá už cenu se čílit nad dvojicí vyšeřovatelů a je potřeba brát je s humerem jako Pata a Mata. Jsou to machři, buď při zatýkání v tom skelpě bydleli nebo ovládají teportaci, obojí je super. Rovněž jsou skvělé jejich průkazy, které vypadají jako z dětské hry. Vždy a všude je na průkazech fotografie a potřebné nacionále, protože zasahují do soukromí a vyžadují i citlivé iformace od občanů ! Je paradoxem, že na pitomé průkazce městské hromadné dopravy je ta fotografie bezpodmínečná, na rozdíl této hicparty. Kde asi pobýval řidič 400 km od Č.B. když na nejvýchodnější místo v naší republice je to pouhých 308 km ??? Lituji, že nejsou i mínusové hvězdičky, alespoň do padesáti. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Recyklát už stovky různejch krimi seriálů . Blbě obsazenej. Třeba Leoš Ruka je čistě na facku. Davida jako herce mám rád, a jeho rozhodnutí se na určitou dobu stáhnout mu schvaluju. Je prakticky všude. Díly maj slabou nebo podprůměrnou úroveň. Dramatický málo, akce nijaká. Jen v dílu o lupičích bankomatů to mělo drajv, a zločinná skupina měla úroveň. Ovšem konec úplně na hovno. Jinak díly se podobaj jako vejce vejci všemu, co už jsme v minulosti viděli. Slabota. 40%. ()

Pimburger 

všechny recenze uživatele

U předchozích dílů mě alespoň trošku zajímalo, kdo to udělal, tady jsem si jen přál, ať to skončí. Nechci už komentovat jejich oblíbený modrý pásky policie, který nosí snad i do sprchy, nechci komentovat kriminalistické techniky v bílých overalech, kteří místo prohledávání místa činu točí hlavní postavy v civilním oblečení na kameru (Proč mají teda ti technici ty bílý obleky, když hlavním hrdinům stačí modrý rukavice?) a rozhodně nechci komentovat nadporučíka, který s praporčíkem obchází okolí místa činu a hned prvnímu člověku, který si napouští kolo, začne lámat ruku, ale ta hrozná nuda mě ubíjí. Naopak celkem k pobavení jsou uniformovaní zombiepolicajti, kteří tam vždycky hlavní hrdiny mlčky doprovází s bouchačkou a teleskopem na prdeli a neumí kváknout ani dobrý den. Buď mají v Budějovicích robocopy nebo dala produkce šanci fakt velkýmu počtu němých herců (a nebo je scénář na hovno...;-D). Přiznám se, že jsem díl sledoval jen na půl oka a po přesvědčení státní zástupkyně o nutnosti domovní prohlídky na základě argumentu, že občas si pachatelé nechávají něco doma a tohle by mohl bejt ten případ (A hádejte co? Měl ho tam!), jsem šel zvracet paragrafy, který se mi vloudily do písmenkový polívky. I přes tento handicap si ale troufám tento díl potencionálním divákům (či obětem?) vřele nedoporučit a dvě hvězdy dávám, protože jsem to nakonec dokoukal a protože hrozně nerad dávám špatný hodnocení. ()

wdo odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco Sequensovu Kvadraturu ženy si pamatuju po 45 letech, tady si po týdnu nevzpomenu ani, kdo je vrah ani jak na něj přišli. Matně si jenom pamatuju, že v tom hrál Dolanský. Tenhle seriál je opravdu skvost. Těším se na budoucí Místo zločinu Hradec Králové, kde bude šéfa kriminálky dělat Leoš Noha převelený přímo z protialkoholní léčebny, kde skončil díky tragickému velení kriminálky v Budějovicích. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Ten istý kabát, ktorý má na sebe podozrivý Janeček pri rozhovore na námestí s vyšetrovateľkou, mal na sebe aj Ivan Trojan v seriáli Docent (2023), ktorý sa vysielal deň predtým. (robo22)
  • Při domovní prohlídce sklepní kóje se najde pistole EKOL Tuna a krabička nábojů ráže 6.35. Přitom v seriálu se hovoří o nábojnici, která byla nalezena na místě činu jako o .22 LR, následně i střela vyjmutá z torza těla je ráže .22 LR. (Schwimm)

Reklama

Reklama