Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalisté dostanou hlášení o zmizení mladého majitele spediční firmy. Při prohledávání objektu naleznou staré záclonky z kamionů se skvrnami zaschlé krve. Jako indicie vraždy je to málo, ale vyšetřování začíná. Případ začne dostávat hrůzné kontury, když kriminalisté najdou první část těla oběti plovoucí v řece v igelitovém pytli. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

bourec 

všechny recenze uživatele

Recyklát už stovky různejch krimi seriálů . Blbě obsazenej. Třeba Leoš Ruka je čistě na facku. Davida jako herce mám rád, a jeho rozhodnutí se na určitou dobu stáhnout mu schvaluju. Je prakticky všude. Díly maj slabou nebo podprůměrnou úroveň. Dramatický málo, akce nijaká. Jen v dílu o lupičích bankomatů to mělo drajv, a zločinná skupina měla úroveň. Ovšem konec úplně na hovno. Jinak díly se podobaj jako vejce vejci všemu, co už jsme v minulosti viděli. Slabota. 40%. ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Honza Zeman v případu Kvadratury ženy vyšetřoval tak, jako správný kriminalista. Čtveřice budějovické mordparty v Kvadratuře muže si opět počíná jako banda imbecilních a neschopných diletantů, o chování vraha radši ani nemluvím. Já vím, oni za to nemůžou, hlavní je odříkat scénář a na první dobrou skončit. Miroslava Vaice by měli zbavit svéprávnosti, co chtít taky od scénáristy, který je podepsán pod tituly jako Policajti z předměstí, Nováci, Nadměrné maličkosti, 3+1 s Miroslavem Donutilem, nebo filmy s majorem Maisnerem. V osmdesátých letech byl výbornej, nyní už senilita nadobro zahlodala a v mozku se mu usídlila. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

…..hodne naivná kvadratúra - myslím príbeh....Kvadratúra ženy zo seriálu Major Zeman  https://www.csfd.cz/film/71550-30-pripadu-majora-zemana/452517-kvadratura-zeny/recenze/ bolo o 1000 levelov vyššie..... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na podzim nesvítá po čtvrté. Dolanský bez bíbra vypadá opravdu jinak. Standardní průměr s koncem bez konce, kde pachatel je jasný dlouho dopředu a policejní práce je poněkud svérázná. Já bych se tedy 400 km nevracel. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od začátku je jasné, že oběť je mrtvá, jen nám jaksi chybí tělo. Také je brzy jasné, kdo mohl být vrahem, jen ten se k tomu ani na konci nehlásí. Sem tam skutečně vtipná hláška, jinak průměr. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Umím si živě představit, jak by slovo kvadratura vyslovil Jindřich Šídlo... Zabili Milana Peroutku ml. Nejdřív našli ruku, tak kde je zbytek? Tak jasně že byl zabalen ve vodě ve Vltavě. Konečně se Leoš Noha taky trochu rozohnil, proto tu taky může hrát kapitána. Jako vrah porcovač Matěj Hádej dobrý, ale jeho advokát Michal Jagelka, to jsem se skoro válel smíchy. No čekal bych od toho trochu víc. 5/10 ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý díl : 4 - 4,5 * a 65 % . Nejlepší v tomto dílu byl štamgast zvaný Tatranka (Michal Zimula). Zavražděného Lukáše Hodana hrál Milan Peroutka, Šejbalova (Matěj Hádek) právníka Michal Jagelka. Natáčelo se mj. v městské části Praha-Petrovice . ()

j.sorensen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U tohodle "veledíla" je prostě nutný odprostit se od všeho ostatního a sledovat to stejně tupě tak, jak blbě a hloupě to bylo natočeno...Jaktože se na místě činu najde nábojnice (ne patrona), ráže .22LR a nakonec je pachatel usvědčen kvůli držení pistole ráže 6.35? Tohle už je vážně moc... ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, standard s atmosférou Budějic. Ti, kteří sem píšou, že od začátku bylo jasné, kdo je vrah jsou směšní. Fascinuje mě, kolik bezvýznamných jedinců si takhle anonymně tvyšuje sebevědomí. Ale to už tak prostě je, digitální svět generuje všeználkovské hrdiny geometrickou řadou. Tak jim udělám radost, aby si uvědomili, že si jich občas někdo všimne. Jinak v detektivkách se v zásadě jedná o recykláty. Ono se toho už moc vymyslet nově nedá a když, bývají to většinou ještě větší sračky - viz. "temná skandinávská škola", opepřená multikulty a jinými aktivismy a správným politickým vyzněním (třeba Ponorka). Jinak onen zmiňovaný Zeman nevyšetřoval ten jediný podle skutečnosti natočený případ jinak, než tahle partička. Ve skutečnosti je okruh pachatelů od začátku mnohem užší (často se jedná už přímo o jedince) a problém zdlouhavé a v zásadě nudné policejní práce je zločin zdokumentovat, popsat do nejmenších a podrobností a vrahovi dokázat. To by ale zábava nebyla ani náhodou, ale vlekoucí se nuda. Tady za slušné tři, Matěj Hádek podal dobrý výkon, je otázka, co se mu honilo hlavou, když ho policajti zavolali, že u něj budou dělat domovní prohlídku...tydýtem recenzentů k tomuto dílu vyhlašuji tentokrát Zirala, když se suvéreností hlupáka tvrdí, že  na nejvýchodnější místo v naší republice je to pouhých 308 km. Ani náhodou je to víc, jak 380 a to je nejkratší trasa mezi středem Budějic a Ostravy. Těch zbylých dvacet kilometrů se tam najede jako nic. Ale tydýt nám ukázal svůj postřeh a svoji učenost. Posíláme klíčenku. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicka: To, ze si vrah rekne, ze je u Ovy, neznamena, ze je u Ovy :-) Ale jinak souhlasim s predkritiky. Veta: Potrebuji se poradit s mladsim kolegou, mohl si vrah zavolat s telefonu obeti, aby si opatril aliby" kandiduje na hloupost roku. PS: Nejak mam pocit, ze tam obecne nejde hercum moc dobre rozumet, od Leose s Juditou, az dnes k napr Hadkovi, se kterym jsem jindy "nemel problem..." 6/10. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reálný případ rozřezaného těla ženy, kdy pachatel nebyl nalezen, už inspiroval filmaře ve známém seriálu 30 případů majora Zemana. Srovnání se nabízí a nutno říci, že z toho Zeman vychází lépe. Je tam větší napětí, není tam pokus o trapný humor (Noha), pachatel taky zapírá, ale nechová se jako idiot - v novější verzi se ani pod tíhou důkazů nepřizná, ví o domovní prohlídce, ví, co tam může najít, žena mu nebere mobil a on jako trouba se nepokusí o útěk, když už je 400 kiláků od policajtů, ale vrátí se, i když je jasné, že si tam na něj policie počká. Vrcholem "amatérismu" novější verze je dvojitá prohlídka místa činu, ono prostě nejde najít klíčový důkaz (nábojnici) hned, i když při druhé prohlídce se ukáže že nebyla zase nějak příliš "zastrčená", aby se nenašla. Budějovice prostě jsou a asi bohužel i budou takový podprůměr na oddechnutí. ()

Rosomak1343 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Noha je fakt utrpení na to se nedá dívat :D jeho pokusy o humor jsou ještě horší než jeho pokusy o vyšetřování. Případ opět děravý jak ementál. Jako třeba jak dokázal rozřezat tělo bez jediné kapky krve na zdi kanceláře a pod. ()

Ziral odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemá už cenu se čílit nad dvojicí vyšeřovatelů a je potřeba brát je s humerem jako Pata a Mata. Jsou to machři, buď při zatýkání v tom skelpě bydleli nebo ovládají teportaci, obojí je super. Rovněž jsou skvělé jejich průkazy, které vypadají jako z dětské hry. Vždy a všude je na průkazech fotografie a potřebné nacionále, protože zasahují do soukromí a vyžadují i citlivé iformace od občanů ! Je paradoxem, že na pitomé průkazce městské hromadné dopravy je ta fotografie bezpodmínečná, na rozdíl této hicparty. Kde asi pobýval řidič 400 km od Č.B. když na nejvýchodnější místo v naší republice je to pouhých 308 km ??? Lituji, že nejsou i mínusové hvězdičky, alespoň do padesáti. ()

Pimburger 

všechny recenze uživatele

U předchozích dílů mě alespoň trošku zajímalo, kdo to udělal, tady jsem si jen přál, ať to skončí. Nechci už komentovat jejich oblíbený modrý pásky policie, který nosí snad i do sprchy, nechci komentovat kriminalistické techniky v bílých overalech, kteří místo prohledávání místa činu točí hlavní postavy v civilním oblečení na kameru (Proč mají teda ti technici ty bílý obleky, když hlavním hrdinům stačí modrý rukavice?) a rozhodně nechci komentovat nadporučíka, který s praporčíkem obchází okolí místa činu a hned prvnímu člověku, který si napouští kolo, začne lámat ruku, ale ta hrozná nuda mě ubíjí. Naopak celkem k pobavení jsou uniformovaní zombiepolicajti, kteří tam vždycky hlavní hrdiny mlčky doprovází s bouchačkou a teleskopem na prdeli a neumí kváknout ani dobrý den. Buď mají v Budějovicích robocopy nebo dala produkce šanci fakt velkýmu počtu němých herců (a nebo je scénář na hovno...;-D). Přiznám se, že jsem díl sledoval jen na půl oka a po přesvědčení státní zástupkyně o nutnosti domovní prohlídky na základě argumentu, že občas si pachatelé nechávají něco doma a tohle by mohl bejt ten případ (A hádejte co? Měl ho tam!), jsem šel zvracet paragrafy, který se mi vloudily do písmenkový polívky. I přes tento handicap si ale troufám tento díl potencionálním divákům (či obětem?) vřele nedoporučit a dvě hvězdy dávám, protože jsem to nakonec dokoukal a protože hrozně nerad dávám špatný hodnocení. ()

Reklama

Reklama