Reklama

Reklama

Are You Being Served?

(seriál)
všechny plakáty
Velká Británie, (1972–1985), 34 h 30 min (Minutáž: 30 min)

Hrají:

Mollie Sugden, John Inman, Frank Thornton, Wendy Richard, Nicholas Smith, Trevor Bannister, Arthur English, Harold Bennett, Arthur Brough, Helen Dorward (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(69)

Obsahy(1)

Tento seriál je britský sitcom, který se natáčel v letech 1972 až 1985. Děj seriálu je umístěn do oddělení s pánskými a dámskými oděvy jednoho fiktivního londýnského obchodního domu Grace Brother. Jednotlivé díly se většinou odehrávají právě v obchodním domě a jen zřídka opustíme tyto prostory. Hlavní náplní seriálu je kritika britského třídního systému. V roce 2004 se tento seriál stal dvacátým nejlepším britským sitcomem. Scénář k seriálu převážně napsal Jeremy Lloyd a David Drift. (Džejkop)

(více)

Recenze (1)

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný sitcom s distinguovaným humorem patří mezi poctivé příslušníky svého žánru, kteří se drží striktně odlehčující linie a přitom vůbec nepůsobí levně. Přímo se nabízí srovnání se soudobou Takovou normální rodinkou, která je o něco vážnější a po psychologické stránce propracovanější, ale přesto tento náladou velmi podobný seriál nijak zvlášť nezaostává. Poté, co seriál opustí některé postavy, seriál lehce škobrtá, ale po pár dílech opět nabírá dech a udržuje si důstojnost až do konce (resp. i za něj, pokud počítáme navazující seriál "Grace & Favour"). ()

Zajímavosti (1)

  • Tento seriál se v diváckém žebříčku BBC 100 nejlepších britských sitcomů umístil na 20. místě. Devatenácté obsadil The Royle Family (od r. 1998) a na 21. skončil To the Manor Born (od r. 1979). (Zdroj: listal.com) (ComicBookGuy)

Reklama

Reklama