Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (140)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka a a velmi milé překvápko. The Outfit je film, který doprovázely spokojené ohlasy u kritiků i diváků, ale mně se do něj příliš nechtělo, ale dobře jsem udělal, že jsem mu dal šanci, protože takhle kvalitní staromilskou filmařinu dnes se už téměř nevídá. The Outfit je komorní konverzační gangsterkou odehrávající se na jednom místě, během jedné noci a s pár postavami, ale funguje to výborně. Mark Rylance je zde naprosto dokonalý, postarší pán, kterému to pálí, má zažito i zkušenosti a strašně jsem mu fandil. Potěší i Zoey Deutch či Dylan O'Brien, ale i zbytek herců si zde odehrají své. Film se může opřít o skvělý scénář - výborné dialogy, moudra, citáty a spousta dějových překvapení a zákrutů, tolik zvratů jsem nečekal. Když si člověk myslí, že je konec, tak příjde další zvrat a pak ještě 2! Film však nepůsobí překombinovaně, nýbrž inteligentně, na úrovni a hezky si dokáže celý film pohrávat s divákem, do poslední chvíle se nedá vytušit, jak to celé dopadne.  Celý film má i slušnou atmosféru a dokáže být nepříjemně napínavý a v pár scénách i hezky ostrý ( krejčovské nůžky zapíchlé v krku!). Film by mohl fungovat i jako divadelní hra. Já jsem naprosto unešen, málokdy se stane že podobné žánrovky mě takhle chytnou za srdce, ale tohle je fakt gentlemanská poctivá kvalitka. Dokonalost je nezbytným cílem právě proto, že je nedosažitelná. Pokud neusilujete o dokonalost, nikdy nic velkého nevytvoříte., a presto je skutečná dokonalost nemožná. Příběh 5/5. Akce 2/5, Humor 1/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 5/5. 8/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mňa táto divadelne poňatá gangsterka bavila. Priniesla svoje dejové výkruty a prekvapenia a zároveň aj vynikajúceho Rylancea, ktorý svojou dôstojnou britskou angličtino dáva celému prostrediu šmrnc. Navyše aj ostatné postavy boli zaujímavé a veľmi dobre zahraté. Viem si predstaviť, že toto sa dá zahrať aj na malej scéne a človek by bol zo zážitku spokojný. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Perfektní komorní gangster drámo, které má jednoduše koule a napětím rozhodně nešetří. Film má celkem specifický žánr, který se těžko popisuje a ze kterého moc kousků nevzniká - o to víc jsem nadšen, že film s tak "obyčejným" popisem se nakonec vykreslil jako perfektní zážitek ve všech ohledech. Postavy jsou výborné, hlavní krejčí i gangsteři okolo jsou uvěřitelní, zajímaví a v čase se výrazně vyvíjí, napětím je film doslova prošpikován už od prvních minut, kdy divák nemá nejmenší tušení, kam se bude film ubírat v minutách následujících, a to je zkrátka excelentní, nepředvídatelné a poutavé. Dojde i na akci a krev, dialogy jsou zajímavé a zvratů je zde hned několik, z nichž ten další je pokaždé lepší než předchozí.  Čím víc se film blíží k závěru, tím se přidává na intenzitě až do samotného vyostřeného finále. Sakra dobré překvapení, od kterého jsem čekal nevýraznou filmařinu, ale ve výsledku nemám daleko k plné pětce - maximální spokojenost. ()

Tomacek 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne jsem se probudil a řekl jsem si, že je čas podívat se na nějakou krimi záležitost. No a tak jsem klasicky oprášil google vyhledávač a vepsal do něj své brzké ranní přání v podobě  ,,krimi filmy". No koukám a narazím právě na The Outfit. Nikdy jsem neměl ponětí, že něco takového existuje, a pak jsem uviděl  O'Briena a řekl jsem si: ,,Cože? Dylan hraje v krimi věci? To musí být úplná sračka:D" kecám, měl jsem z toho právě velmi dobrý pocit, a tak jsem tomu dal šanci a věřte nevěřte byla to parádní jízda. Film nemusí upoutat každého, ale na to že se to celé odehrává v jedné místnosti, tak děje a zvratů habaděj! via. Osm hrozných. Konec byl za mě už trošku přepal, ale to zase není důvod sundávat hodnocení. Film velmi překvapil a určitě doporučuji***** ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

V jistý moment jsem si myslel, že The outfit docela ztrácel dech a už mě nemůže ničím překvapit, ale to jsem se mýlil. Film na mě působil spíše jako divadelní hra, ve které si tvůrci velmi dobře pohráli (díky pár zvratům) s divákem. Rylance už tradičně super výkon - více takových originálních filmů prosím - 75%. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)
  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)

Reklama

Reklama