Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Recenze (141)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Perfektní komorní gangster drámo, které má jednoduše koule a napětím rozhodně nešetří. Film má celkem specifický žánr, který se těžko popisuje a ze kterého moc kousků nevzniká - o to víc jsem nadšen, že film s tak "obyčejným" popisem se nakonec vykreslil jako perfektní zážitek ve všech ohledech. Postavy jsou výborné, hlavní krejčí i gangsteři okolo jsou uvěřitelní, zajímaví a v čase se výrazně vyvíjí, napětím je film doslova prošpikován už od prvních minut, kdy divák nemá nejmenší tušení, kam se bude film ubírat v minutách následujících, a to je zkrátka excelentní, nepředvídatelné a poutavé. Dojde i na akci a krev, dialogy jsou zajímavé a zvratů je zde hned několik, z nichž ten další je pokaždé lepší než předchozí.  Čím víc se film blíží k závěru, tím se přidává na intenzitě až do samotného vyostřeného finále. Sakra dobré překvapení, od kterého jsem čekal nevýraznou filmařinu, ale ve výsledku nemám daleko k plné pětce - maximální spokojenost. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tomu se říká scénaristicky našlapaný film. Ta hra s divákem, kdy si vrství pointování zápaltky je chytrá a nápaditá. Není to nic, že by v něm bylo milion zvratů, ale prostě chytrý vývoj, který si hraje s divákem jak s malým Jardou, paráda. Škoda, absolutního finále to mě prostě nesedlo, jinak by to bylo za plný počet. Mark Rylance fantastický. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $3,344,040║ Tržby Celosvetovo $4,032,313▐  Krajčír, či strihač Mark Rylance a jeho brilantná namotávacia hrá proti krutým gangstrom v jeho milovanom krajčírstve. Výborne to graduje až po samý záver, dej plný prekvapení, zvratov, namotávačiek odohrávajúce sa na jednom mieste v krajčírstve. Slušné prekvapenie. Doslova one-mane-show Marka Rylance. /75%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Krásná retro gangsterka...komorní (celý film se odehrává v jedné jediné krejčovské dílně, kterou kamera ani jednou neopustí, má to až divadelní charakter) víceméně konverzační napínák ve starém stylu... ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, komorní gangsterka, odehrávající se jeden večer v jednom krejčovství. Udělat takto pohlcující a napínavou podívanou s pár herci a ve třech místnostech che obrovský um, který tu všichni zúčastnění mají. Příběh neustále graduje a tvoří nové smrtelné situace, ze kterých hledá náš nenápadný hrdina východisko, avšak celou dobu máte pocit, že nejsou všechny karty na stole. Tohle autoři dokázali prodat fakt skvěle a hned několikrát vás odzbrojí a překvapí svými odhaleními či zvraty. Opravdu napínavá podívaná stojící na postavách, scénáři, dialozích a na výkonech všech zúčastněných herců, hlavně tedy brilantního Marka Rylance! To vše zabaleno v příjemné stopáži hodinky a čtyřiceti minutách. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý Mark Rylance, distingované prostředí krejčovské dílny a vkusná hudba. Od téměř divadelní konverzačky bych ale očekával perfektní zvraty, což zde některé poněkud drhnou. Přesto jsem si sledování užil a bavilo mě to po celou dobu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JESTLI NEUSILUJETE O DOKONALOST, NIKDY NIC NEVYTVOŘÍTE…“   Starej krejčí (hovno krejčí – střihač!), Anglán, co poznal svět, je zataženej do gangsterskejch záležitostí… Je to komorní, dramatický, konverzační a pomalu se před náma rozehrává až Tarantinovská zápletka. (Nebo ta od Guy Ritchieho?) Prostě jedna místnost, několik postav a mrtvol. A jsem zvědavej, jestli tohle Graham Moore dokáže zopakovat!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Podnikám v oboru, kde se občas něco zvláštního stane.  2.) Lidi si mě pletou s krejčím.  /// Thx za titule „num71“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka a a velmi milé překvápko. The Outfit je film, který doprovázely spokojené ohlasy u kritiků i diváků, ale mně se do něj příliš nechtělo, ale dobře jsem udělal, že jsem mu dal šanci, protože takhle kvalitní staromilskou filmařinu dnes se už téměř nevídá. The Outfit je komorní konverzační gangsterkou odehrávající se na jednom místě, během jedné noci a s pár postavami, ale funguje to výborně. Mark Rylance je zde naprosto dokonalý, postarší pán, kterému to pálí, má zažito i zkušenosti a strašně jsem mu fandil. Potěší i Zoey Deutch či Dylan O'Brien, ale i zbytek herců si zde odehrají své. Film se může opřít o skvělý scénář - výborné dialogy, moudra, citáty a spousta dějových překvapení a zákrutů, tolik zvratů jsem nečekal. Když si člověk myslí, že je konec, tak příjde další zvrat a pak ještě 2! Film však nepůsobí překombinovaně, nýbrž inteligentně, na úrovni a hezky si dokáže celý film pohrávat s divákem, do poslední chvíle se nedá vytušit, jak to celé dopadne.  Celý film má i slušnou atmosféru a dokáže být nepříjemně napínavý a v pár scénách i hezky ostrý ( krejčovské nůžky zapíchlé v krku!). Film by mohl fungovat i jako divadelní hra. Já jsem naprosto unešen, málokdy se stane že podobné žánrovky mě takhle chytnou za srdce, ale tohle je fakt gentlemanská poctivá kvalitka. Dokonalost je nezbytným cílem právě proto, že je nedosažitelná. Pokud neusilujete o dokonalost, nikdy nic velkého nevytvoříte., a presto je skutečná dokonalost nemožná. Příběh 5/5. Akce 2/5, Humor 1/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 5/5. 8/10. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento nenápadný skromný filmik s feelingom divadelnej hry mi vyčaril veľký úsmev na tvári. Originálna gangsterská zápletka graduje každou minútou, malé zvraty striedajú tie geniálne načasované a divák sa ani minútu nenudí, pretože každý vo filme skrýva nejaké tajomstvo a nikto nie je tým, kým sa na prvý pohľad zdá. Napriek komornej atmosfére je film plný napätia, aj keď sa odohráva v jednom malom krajčírstve. Do pozornosti dávam najmä strih a kameru, pretože daná scéna je využitá absolútne dokonale. Takto sa to ma robiť do psej... 80%. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Takto se pozná Kvalita! Vždy dokáži ocenit film, jenž se odehrává pouze v jedné místnosti a přesto se může pyšnit atmosférou, jakou postrádá celá řada velkofilmů. Napínavý příběh z krámku malého krejčovství je pln nejrůznějších zvratů a důmyslné manipulace. Napětí diváka doslova přišpendlí ke gauči a konkrétně já tedy s nadšením vyhlížel finální rozuzlení. Při závěrečné parádě jsem dokonce zauvažoval o pěti hvězdách, ale tak možná to bude příště ještě lepší. 85% PS: Tak trochu to může připomenout některý z Hitchcockových thrillerů. Fanouškům proto vřele doporučuji. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi nechce věřit, že scénář nevznikl podle velmi, velmi, velmi dobré divadelní hry, protože právě tak působí. Celý film se odehrává v krejčovském krámku, v jeho salonu a v jeho dílně. dialogy je radost poslouchat a herecké výkony sledovat, obzvlášť když tvůrci přesně vědí, kdy překvapit a kdy napnout (nejde si nevšimnout odkazu na Hitchcockův Provaz)... A počítají s tím, že divák sám leccos prokoukne. Mark Rylance je v hlavní roli vynikající a opět se mi moc líbila hudba Alexandre Desplata. Outfit není velkofilm, ale je skvělý. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi oceňujem, že v časoch, keď v kinách bodujú už len komiksové filmy, digitálny bordel a na streamovacích kanáloch musíme  loviť v kubíkoch žumpy ako tak pozerateľný film príde niekto s malým chytrým filmom, ktorý sa na nič nehrá. Vystačí si s hercami a jedným malým priestorom krajčírskej dielne. Neplnia sa hollywoodske kvóty! Nikto tu nie je iný, farebný(černošský gang tu má svoje miesto), postihnutý ani úchylný, jednoducho sa režisér sústredil na film a nie na to, čo tam musí alebo nemusí byť bez toho aby niekoho urazil. Mark Rylance- skvelá voľba, jedna z jeho naj rolí a všetci ostatní mu skvelo sekundujú. Výborne napísané i zahrané, komorné, no napriek tomu napínavé. S väčším rozpočtom a niekoľkými exteriérovými scénami by to bola úplná bomba. Príjemné prekvapenie, takých je v súčasnej dobe fakt málo. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V Outfitu se sešlo prakticky vše co chybí většině dnešních filmů: Nápad, příběh a hlavně styl. Samozřejmostí jsou kvalitní herecké výkony, ale ty se tak nějak čekaly, když zde hraje Mark Rylance. Nečekal jsem že by se výpravou takto malý film mohl takhle povést. Holt, stalo se. 75% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Naprostá dokonalá komorní krimipecka, konverzačka s minimem akce, ale tak dobře zahraná.. ústřední postavu jsem odhadl rychle, ale stejně, úŽasné! Doporučeno. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film sa javí ako divadelná hra. Ide prakticky o dialogy medzi pár postavami v krajčírskej dielni. To sa normálne chytrý divák po čase už dovtípi, kto s kým vymrdá, takže záverečné rozuzlenie ho už absolútne neprekvapí.  Navyše uspávajúci a rozstrasený hlas Mark Rylanceho už pekne liezol na mozog až tak, že som sa nemohol dočkať záverečných titulkov. Slebé tri za mňa. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak "The Outfit" bol konečne filmom podľa môjho gusta. Niečo takéto som už asi potreboval vidieť, lebo som posledné mesiace akosi začal o sledovanie filmov postupne strácať záujem. A nie, že by som videl veľké množstvo zlých filmov, skôr som mal pocit, že väčšina z nich končila niekde v oblasti priemeru alebo jemného nadpriemeru a podobne. Toto je však skutočne skvele spracovaný, kvalitne natočený a dobre napísaný film. Pôsobí to miestami skoro až ako divadelná hra, to napätie v jednotlivých scénkach skvele eskaluje a bol som veľmi zvedavý kam to na konci dospeje. Veľmi mi to dokonca pripomenulo atmosférou iný film, ktorý bol spracovaný v podobnom štýle a to "Bad Times At The El Royale". Čisto z pohľadu atmosféry majú oba filmy veľmi blízko. Na druhú stranu som mal ale pocit, že tu bolo ešte okrem toho aj skvelé tempo a dokázal tak na menšom priestore vykúzliť rovnakú dávku zábavy a napätia. A keď do toho dáme Marka Rylancea, Zoey Deutch a Johnnyho Flynna, je tu o kúzlo postarané. Ja som si to užíval na kompletku. Film, ako sa patrí a musím ho aj patrične oceniť. Okrem toho s pár zaujímavými prekvapeniami v rukáve. Hodnotenie: A ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Já si vůbec nevzpomínám, zda jsem v životě tady udělil nějaké mafiánské gangsterce plný počet. Až na výjimky mě moc nebaví... no dobrá, tak řekněme, že to byl takový obyčejný film o jednom chlápkovi z krejčovské dílny a možná nebudeme daleko od pravdy. :o) Jenže já si ani nevzpomínám, zda jsem byl u některého filmu z tvorby posledních dvou let (mimo nejnovější Cronenbergův majstrštyk) takhle napjatý a pohlcený od začátku až do samotného konce. Tady si po skončení teprve uvědomuji, že jsem byl svědkem výjimečného, malého velkého zážitku, přestože se objektivně žádný průlom nekoná. O skvělou, inteligentní a svébytnou žánrovku pro mě ale ano, film si mě získal a já si ho včetně sympatického výkonu Marka Rylance hodně užil. Dlouhou dobu mi vadilo jen to, že u hlavní postavy mistra střihače Leonarda jsem měl často pocit poněkud neuvěřitelného konání, jakoby nekonal dle vlastní vůle, ale z vůle scenáristů směrem k tomu udělat film za každou cenu ještě delším a napínavějším. Jenže to jsem nemohl čekat, co mi vše tvůrci později ještě odhalí a že mi pak dojde, jak to měli tvůrci, stejně jako mistr Leonard, nejspíš vše dokonale promyšlené. Takže jakobych si nic nemyslel ani nenapsal... Název skrývá dva významy, průvodní vyprávění Leonarda hnedka tři (pokud beru monology o krejčovství i jako ironickou metaforu k zrovna probíhajícím událostem) a po stránce dobové atmosféry je film též nádherně ve svém komorním stylu vymazlený. Příjemné překvapení. [90%] ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Zvláštní komorní drama odehrávající se doslova v jedné místnosti, kde se rozklíčuje velmi pozvolným tempem celá širokoúhlá pomsta ušitá doslova na míru krejčovským mistrem. Připomíná mi to trochu detektivku, jak to tedy vlastně je s trochu tlačeným plot twistem na konci, ale ve výsledku funkčním. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dobrá zábava v povedené filmařině. Člověk moc netušil, kam se to bude vyvíjet, jediné co si myslel, že z pana krejčího nám vyroste kápo boss gangster. A vono ne. Viděno v našem miloském filmovém klubu v originále (brr, hrozná angličtina) s řeckými titulky. ()

Reklama

Reklama