Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama z vězeňského prostředí. Denvera Baylisse (Kiefer Sutherland), jen zdánlivě chladnokrevného několikanásobného vraha, čeká elektrické křeslo. V cele smrti však objevuje nečekaného přítele, jednoho z dozorců - Freda Whitmora (Forest Whitaker). Jejich vzájemná konfrontace se promítá nejen do osobní roviny obou dvou, ale ovlivní i běh událostí v celé věznici.... (leiacz)

(více)

Recenze (8)

Lacike 

všechny recenze uživatele

V dobe ked uz nebol nadejnou filmovou hviezdou a este nebol TV megahviezdou sa Sutherland narozdiel od svojich suputnikov ako Emilio Estevez alebo Charlie Sheen neprepadol do blbych b-ckovych filmov, ale svoje projekty si starostlivo vyberal. A par si ich dokonca aj zreziroval. V tomto filme o nevsednom priatelstve medzi dozorcom a väzňom exceluje ustredne duo Forest Whitaker a Kiefer Sutherland a vsetky ich spolocne sceny su uchvatne. Bohuzial sceny, ktore sa venuju omacke okolo ako napriklad, ked sledujeme rodinne problemy Whitakerovej postavy, su len priemerne a postradaju potrebny naboj. Napriek tomu sa ale jedna o zaujimavy film, ktory stoji za pozornost. 6/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme nie je nič akčné a už vôbec nič thrillerové, je to obyčajná dráma, asi najnudnejšia, akú som z väzenského prostredia videl. Možno sa nastoľujú zaujímavé otázky, no vyšumia do prázdna. Kieferov odsúdenec na smrť je taký typický čakateľ v cele smrti - od detstva v nápravných zariadeniach, furt ho každý mlátil a bol donútený okolnosťami pár ľudí zabiť, ale inak je to inteligentný, sčítaný dobrák, ktorý by ani muche neublížil. Forest aj Kiefer sú vo svojich úlohách nevýrazní, drsné väzenské scény sú skôr na smiech a vrchol všetkého sú dialógy. Neviem, či je to vinou dabingu, ale tak príšerné dialógy som už dávno nepočul. Veľmi nepodarený a rýchlo zabudnuteľný príspevok do väzenskej tematiky. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Slušné vězeňské drama, které zaujme civilními hereckými výkony a autentickými dialogy. Ačkoliv jde o televizní film, herci hrají první ligu a potěší i jindy opomíjený Clancy Brown v důležité roli roli šéfa dozorců. Jedinou vadou na kráse, je že to mohlo být o cca 15 minut kratší. Ale jinak solidní práce od všech zůčastněných, včetně Sutherlanda jako režiséra. 70% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Filmů z vězení je celkem dost. Některý jako je Shawshank nebo Green mile jsou prostě boží. Některý jako je třeba tenhle jsou slabší průměr, kterej v podstatě nestojí ani za čas. Kdyby se film víc věnoval příběhu odsouzence, tak bych si určitě pošmáknul víc. Příběh černýho bachaře, který to měl doma tak trošku divoký mě prostě nebral a nebavil. Sutherland se postavil na režisérskou židli 4x a ani jeden z tědlech pokusů není zrovna vydařený. Takže je vlastně dobře, že se na tohle vykašlal a věnuje se herectví, který mu jde mnohem líp. Tohle je prostě vězňský béčko, který je víceméně ztrátou času. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběhů o odsouzených k trestu smrti bylo už natočeno bezpočet. Tento televizní snímek se ničím nevymyká. Je převážně konverzační, i když několika málo dramatických scén se tu dočkáme. Je jich ale tak málo, že neustálé tlachání o něčem a ničem po krátké době začne unavovat. Některé scény by zasloužili zkrátit. Přijdou mi zcela zbytečně natahovány. Herecké výkony jsou však dobré a hlavně uvěřitelné. Jestli se však mělo jednat o nějakou psychoanalýzu, někam se vytratila. Pravdou je, že při závěrečné scéně popravy mě docela zatrnulo. Může zato i použitá doprovodná srdcervoucí hudba. To předtím však nezáživně nudilo. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Kiefer Sutherland si mě asi nikdy nenakloní úplně na svou stranu. Možná je to tím, že stejně jako zde, v dosud mnou jeho spatřených filmech hraje od tajemných po rozporuplné, narušené charaktery, ale nikdy ne zcela kladného hrdinu. Což o to, tahle herecká poloho mu samotnému zřejmě sedla ale já, i když pro jeho ztvárnění vraha Denvera dokážu najít objektivně slova chvály, jako filmového fanouška mě jeho herectví prostě míjí. Co mě naopak vyloženě odrazuje jsou Kieferovi pokusy o režii, které jsou naprosto tristní a tento jeho debut jenž je zároveň jeho nejlepším režijním počinem má velké plus v postavách vězeňského dozorce hraného Forestem Whitekerem a již zde se na Shawsank připravujícím Clancy Brownem. Díky bohu za to! ()

Reklama

Reklama