Reklama

Reklama

Malá mořská víla II: Návrat do moře

  • Česko Malá mořská víla 2: Návrat do moře (více)
Trailer

Klasické podmořské dobrodružství Walta Disneye Malá mořská víla pokračuje úplně novým příběhem, ve kterém uslyšíte krásné písničky, potkáte nezapomenutelné postavičky a budete okouzleni dokonalou animací. Druhý díl oblíbeného filmu má všechno to, za co byla Malá mořská víla oceněna prestižním Oscarem 1989. Princezně Ariel a Erikovi se narodila dcera Melody. Protože jí začala ohrožovat zlá Morgana, sestra čarodějnice Uršuly, museli rodiče před Melody tajit její původ mořské panny. Melody ale od narození toužila po vodní říši a přála si žít jako mořská panna. Proto se rozhodla pro nebezpečnou a odvážnou cestu - vrátit se do moře a překazit Morganiny spiklenecké plány. Když se o tom dozvěděli rodiče, musela se princezna Ariel spojit se svými dávnými přáteli Sebastianem a Flounderem, aby zachránila svou dceru a vrátila radost do podvodní říše. Vraťte se zpět do moře, kde vládne Malá mořská víla, krásné pohádkové zákony a dobrodružství číhají na každém kroku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

kajas 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování mé zamilované disneyovky. Animace trošku pokulhává, zlo je poraženo taky celkem jednoduše, ale jinak musí být každý dětský divák nadšený. Animátorům by neškodila trocha invence při tvorbě záporných hrdinek, Morgana je opravdu jenom štíhlejší verze Uršuly a obě mají stoprocentně předobraz v dalmatinovské Cruelle (v českém dabingu jsou navíc všechny tři dabované stejnou herečkou), i přesto se za mě jedná o jedno z nejpovedenějších videopokračování. ()

pida123 

všechny recenze uživatele

Tak tady se to Disneymu fakt nepovedlo, animace často dost pokulhává a postavičky vypadají jako by byly deformované zrcadly ze zámku smíchu, písničky jsou dost trapný a o příběhu ani nemluvím. Jediný plus bylo, že na to koukaly děti a vydržely u toho sedět relativně v klidu a já jsem si mohla v klidu umýt nádobí. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že to rozhodně nemá na kvalitu a promyšlenost prvního dílu, jsem s tímto na první pohled zbytečným pokračováním dost spokojen. Hlavní výhodou je, že film působí opravdu jako pokračování a navíc odkazuje na spoustu věcí ze svého klasického předchůdce, tudíž je dělán spíše pro ty, kterým se první film líbil a chtějí takzvaně „nášup“. Příběh je tentokrát trošku převrácený. Soustředí se na Arielinu dcerku Melody a její touze poznat vodní svět, který je jí upřen. Takže je to o zakázaném ovoci, zradě ze strany ne zase tak dobré záporačky a mnoha vtipných vložkách, které obstaralo hlavně nové duo dobrodruhů mrože a tučňáka. Písničky tentokrát nebyly tak chytlavé a zapamatovatelné a vizuální zpracování postrádalo filmové propracovanosti, což je jasné, když jde o DVD produkci. Ale jinak, není si na co stěžovat. Fanoušek původního díla to jistě alespoň trošku ocení. 75% ()

matthew.17 

všechny recenze uživatele

Samozrejme že depresívnej a ponurej prvej časti s Oscarovou hudbou sa to rovnať nemôže, ale je to video film proste doplnok tak ako seriál (ktorý je dokonalý) a tak ho aj treba brať a príbeh, animáciu aj pesničky to malo celkom slušné :) Oveľa väčšia katastrofa bola tretí film to snáď ani tvorcovia nemysleli vážne... ()

iKosser 

všechny recenze uživatele

Když jsem jednou na CSFD.cz hodnotil filmy, přisla za mnou čtyřletá sestra a otázala se, copak dělám zajímavého. Řekl jsem jí že píšu recenze k filmu, myslejíc si, že ji tím dostatečně odbydu. To by ale nebyla ona, kdyby se mně nezeptala, co je to recenze. Vysvětlil jsem jí, že recenze je "kus textu, kde řekneš co se ti líbilo". A ona se mně zeptala, jestli tady je i Ariel. Řekl jsem jí že určitě, našel jsem a ukázal jí to. Ona řekla, že se jí film "mocmocmocmoc úplně" líbil, a tak musím dát jedničku (znalost známkování na ZŠ jí není utajena).Co jsem teda měl dělat......;-) Sestra 100%, já 60% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Pat Carrol, ktorá prepožičala hlas zápornej postave Ursule v pôvodnom filme z roku 1989, nahovorila v pokračovaní znova zápornú postavu, tentoraz Morgane. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama