Reklama

Reklama

Tip a Tap

(seriál)
  • Česko Příběhy Tipa a Tapa (více)
Animovaný / Rodinný
Belgie, 1971, 3 h 2 min (Minutáž: 7 min)

Režie:

Ray Goossens

Scénář:

Raoul Cauvin

Epizody(26)

Obsahy(1)

Roztomilá a neposedná štěňátka Tip a Tap vyvádějí různé veselé kousky, kterými baví malé diváky. Dělají však trochu starosti hodnému strýčkovi Fidovi. Nechtějí si čistit zuby, honí krtka, který ničí strýčkovu zahrádku, učí plavat malou kachničku a zlobí pana havrana. Tip a Tap se stali hvězdami v hodině Večerníčkova vysílání a stejně tak i pozdrav, kterým končí každá jejich veselá příhoda: "Dobrou noc, strýčku Fido! Dobrou noc, děti!" (Fary)

(více)

Recenze (107)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Můj večerníčkový "TOP TEN". Krásný a jeden z mých nejoblíbenějších večerníčkových seriálů. Škoda jen že na něj už naše Česká televize nemá vysílací práva!!! Na komerci se ho pravděpodobně asi nedočkáme? Všichni víme proč..Vážně si už ani nepamatuji kdy ho dávali naposled? Nevíte snad někdo..?Jinak československý dabing A. Janouškové, J. Altmanové, J.Moučky, nebo třeba F. Filipovského jako havrana si myslím že seriálu tehdy určitě velmi pomohl a prospěl, originál nic moc. Prosím alespoň někdy o znovu zreprísování tohoto velmi roztomilého a vtipného večerníčku o létajícím Fidovi a jeho malých štěňatech. Bylo by nádherné připomenout si ty nádherné časy z notnou dávkou nostalgie kdy mě jako malého má maminka vždy uchovávala a uspávala pomocí oblíbené dnes už kultovní věty "Dobrou noc...dobrou noc strýčku Fido...dobrou noc děti"...bez toho jsem prostě tehdy neusnul.. Moc se mi fakt i dnes po těch letech po něm stýská. Dlouho jsem také nemohl přijít na jeho pravý a původní název, nějaký Tip a Tap mi fakt vůbec nic neříkal, vždycky jsem si myslel že se to jmenuje prostě strýček Fido, a pod tímto názvem jsem ho také i všude na netu hledal, bohužel marně, tedy než se mi dostalo do rukou jisté info ale také video:http://www.youtube.com/watch?v=1cH8hfobcUs&eurl=http%3A%2F%2Fkobliha%2Epise%2Ecz%2F18339%2Ddobrou%2Dnoc%2Dstrycku%2Dfido%2Ddobrou%2Dnoc%2Ddeti%2Ehtml. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála případů, kdy se zahraniční animovaný seriál úspěšně ujal mezi československou večerníčkovskou produkcí, a vzhledem k tomu, že po desítky let byl tenhle belgický kousek prakticky nedostupný, je jeho hodnocení do určité míry ovlivněno nostalgií, možná i legendou. Jednoduché výtvarné pojetí i scénáře jednotlivých dílů ho sice neřadí mezi špičku animované tvorby, nicméně svůj půvab pro nejmenší bezesporu má a především se může chlubit výborným českým dabingem, kdy Janoušková, Moučka i Filipovský odvedli úžasnou práci. Celkový dojem: 70 %. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tip a Tap, dvě štěnátka dabovaná úžasnou Aťkou Janouškovou a jejích lítající strýček Fido (rovněž úžasný dabing v podání Jaroslava Moučky). Nesmrtelný večerníčkový seriál... ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Víte, na co jsem se u tohohle večerníčku nejvíc těšil? Až skončí. Ta stále se opakující jednoduchá animace a nijaké příběhy mě moc nebraly, ale závěrečný let strýčka Fida a ta hudba na dobrou noc... po tom se krásně usínalo. Malé připomenutí TADY ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Veľa Slovákov určite pozná tento animovaný seriál pod názvom "Lietajúci strýko Fedor". Bol to jeden z večerníčkov, ktorého cieľovou skupinou som bol vtedy aj ja. Patril medzi tie lepšie. Príbehy lietajúceho psa Fedora, ktorý mal na starosti dve neposedné šteňatá som si zapamätal dodnes. Trocha ma prekvapuje fakt, že je to z belgickej produkcie. To som vôbec netušil. ** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Lítající strýček Fido byl v dětství můj velký oblíbenec a na videu jsem si ho pouštěl neustále. Tohle je klasika všech klasik. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

"Dobrou noc strýčku Fido, dobrou noc děti." Tak to je asi vše, co si z tohoto Večerníčku pamatuju, ovšem něco mi říká, že příběhy Tipa a Tapa a právě ono souvětí mi před spaním dělaly dobrou společnost. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že občas vzpomínky klamou a vůbec nechápu, jak mě tohle mohlo v mládí tak oslovit. Je to docela špatný animovaný seriál. Velmi jednoduché efekty, příběhy hodně chabé a často si sou velmi podobné a v mnoha případech špatné příklady pro děti. Jediné co se poměrně vyvedlo je znělka. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, funguje tu nějaký pra-zážitek. Ale už když jen slyším tu znělku a vidím ty fialovo řůžové barvy, zachvátí mne vlna sentimentu. K tomu skvělý dabing postaviček (Fido - Moučka, havran - Filipovský, Tip a Tap - Janoušková, ehhh teď nevím kdo daboval krtka .-)... Létací Fido umí vždy malé pejsky Tipa a Tapa přenést do postýlek, a mně vždy umí přenést do dětství. A to se počítá! Tak dobrou noc strýčku Fido, dobrou noc děti ! * * * * * ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Nemůžu jinak, protože tenhle večerníček patřil mezi mé nejoblíbenější. Byl roztomilý, pohodový a zábavný... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem je nesnášel. A od té doby si to u mě o moc nepolepšili. Strýček Fido bna ně nestačí, a dovoluje jim kdejakou lotrovinu! ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Nejblbější ze všech večerníčků, v dětství jsem to nenáviděla a čekala jsem až dají jakýkoliv jiný. :-( ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Na Slovensku v dabingu exceloval MARTIN GREGOR ako strýko Fedor. :-) Ale vidím, že viac pamätníkov žije v ČR. (18.4.2006) --- Musím poľutovať dnešné deti. TV MARKÍZA totiž predabovala tento kult a všetky postavičky "namluvil" PETER RÚFUS. Ako Tonyho Soprana ho mám rád, ale toto fakt nezvládol. AMEN (28.9.2006) ()

Reklama

Reklama