Reklama

Reklama

Tip a Tap

(seriál)
  • Česko Příběhy Tipa a Tapa (více)
Animovaný / Rodinný
Belgie, 1971, 3 h 2 min (Minutáž: 7 min)

Režie:

Ray Goossens

Scénář:

Raoul Cauvin

Epizody(26)

Obsahy(1)

Roztomilá a neposedná štěňátka Tip a Tap vyvádějí různé veselé kousky, kterými baví malé diváky. Dělají však trochu starosti hodnému strýčkovi Fidovi. Nechtějí si čistit zuby, honí krtka, který ničí strýčkovu zahrádku, učí plavat malou kachničku a zlobí pana havrana. Tip a Tap se stali hvězdami v hodině Večerníčkova vysílání a stejně tak i pozdrav, kterým končí každá jejich veselá příhoda: "Dobrou noc, strýčku Fido! Dobrou noc, děti!" (Fary)

(více)

Recenze (108)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Bez Moučky by to možná nebylo ono, ale i tak si moc dobře vzpomínám, jak se mi tomhle večerníčku dobře usínalo...;-) I když to byl v podstatě kolovrátek, Tip s Tapem vstanou, někam jdou, to trvá asi dvě minuty, pak se něco stane během jedný minuty, ve čtvrté minutě přiletí Fido, čapne kluky a v poslední minutě je ukládá do hajan... 5 minut a konec. :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála případů, kdy se zahraniční animovaný seriál úspěšně ujal mezi československou večerníčkovskou produkcí, a vzhledem k tomu, že po desítky let byl tenhle belgický kousek prakticky nedostupný, je jeho hodnocení do určité míry ovlivněno nostalgií, možná i legendou. Jednoduché výtvarné pojetí i scénáře jednotlivých dílů ho sice neřadí mezi špičku animované tvorby, nicméně svůj půvab pro nejmenší bezesporu má a především se může chlubit výborným českým dabingem, kdy Janoušková, Moučka i Filipovský odvedli úžasnou práci. Celkový dojem: 70 %. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Můj večerníčkový "TOP TEN". Krásný a jeden z mých nejoblíbenějších večerníčkových seriálů. Škoda jen že na něj už naše Česká televize nemá vysílací práva!!! Na komerci se ho pravděpodobně asi nedočkáme? Všichni víme proč..Vážně si už ani nepamatuji kdy ho dávali naposled? Nevíte snad někdo..?Jinak československý dabing A. Janouškové, J. Altmanové, J.Moučky, nebo třeba F. Filipovského jako havrana si myslím že seriálu tehdy určitě velmi pomohl a prospěl, originál nic moc. Prosím alespoň někdy o znovu zreprísování tohoto velmi roztomilého a vtipného večerníčku o létajícím Fidovi a jeho malých štěňatech. Bylo by nádherné připomenout si ty nádherné časy z notnou dávkou nostalgie kdy mě jako malého má maminka vždy uchovávala a uspávala pomocí oblíbené dnes už kultovní věty "Dobrou noc...dobrou noc strýčku Fido...dobrou noc děti"...bez toho jsem prostě tehdy neusnul.. Moc se mi fakt i dnes po těch letech po něm stýská. Dlouho jsem také nemohl přijít na jeho pravý a původní název, nějaký Tip a Tap mi fakt vůbec nic neříkal, vždycky jsem si myslel že se to jmenuje prostě strýček Fido, a pod tímto názvem jsem ho také i všude na netu hledal, bohužel marně, tedy než se mi dostalo do rukou jisté info ale také video:http://www.youtube.com/watch?v=1cH8hfobcUs&eurl=http%3A%2F%2Fkobliha%2Epise%2Ecz%2F18339%2Ddobrou%2Dnoc%2Dstrycku%2Dfido%2Ddobrou%2Dnoc%2Ddeti%2Ehtml. ()

bohus75 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že je seriál trošku jednodušší, jenže trošku jednodušší jsme byli jako malí všichni. Byla to pro nás taková pohodovka před spaním, na pět hvězd pak tento..pro mě překvapivě belgický...počin katapultuje fantastický český dabing Janoušková, Altmanová, Moučka a samozřejmě Filipovský. Bravo strýčku Fido, dobrou noc děti! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • František Filipovský nadaboval postavu havrana, v titulcích však uveden není. (M.B)

Reklama

Reklama