Reklama

Reklama

La Belva col mitra

  • USA Beast with a Gun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Z vězení se podaří uniknout zločinci a vrahovi Nannimu Vitalimu (Helmut Berger). On a jeho další nohsledi terorizují obyvatelstvo a mimo jiné se snaží pomstít těm, kteří jsou zodpovědní za Vitaliho uvěznění. Najdou si informátora Barbareschiho a spolu i s jeho milenkou Giulianou (Marisa Mell) je odvezou do lomu, kde jim nastane peklo. Poté, co se na nich vyřádí, vezmou Giulianu s sebou a ona má pro Vitaliho pod nátlakem sehnat přístup k dalším penězům. Zpátky za mříže se je snaží dostat komisař Santi (Richard Harrison), avšak nenávist Naniho vůči Santimu narůstá až do osobní roviny, když zajme jeho otce a sestru... (Zetwenka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Poliziotteschi v celém svém spektru policejní franšízy a šokujících, na svou dobu, brutálních scén. Přímočará linka příběhu pojednává o cestě pomsty uprchlého zločince neberoucí si servítky s nikým a ničím. Vše podmiňuje výborný soundtrack obohacující atmosféru napětí, takže už od prvních minut snímek chytne a do svého konce nepustí. Nejde sice ani tak o policejní akční film, jako spíše o policejní drama, avšak nenechávající nic na pochybách. Rychlé tempo po celou stopáž slibuje neutuchající jízdu, i když je to taková honička kočky s myší, má to ten správný drive v plném spektru. Scény surových činů připomínají spaghetti westerny, neboť je jim dán čas a je podpořen neobvykle dlouhými záběry. Co se týče psychologie postav, zbytečné se o to zajímat. Uprchlý vězeň je prostě od prvních minut naprostý šílenec a komisař je přesně takový, jaký má v kriminálkách být. A samozřejmě není od věci připomenout, že zrovna tomuto snímku vzdal poctu Quentin Tarantino ve svém filmu Jackie Brown (1997) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré ale na druhou stranu i překvapivě surové taliánské sleazy poliziotteschi v hlavní roli s násilným, sadistickým psychopatem Nannim Vitalim, kterého hraje opravdu skvělý a na takovou to roli i poměrně neobvykle úhledný ale o to více charismatický Helmut Berger, v podobné roli jsem ho viděl vůbec poprvé a doufám že ne naposledy. Zde byl jasný favorit a magnet na diváka. Zdatným ale méně přesvědčivým (neuvěřitelně toporný výkon) protihráčem mu je zde Inspektor Santini (známý herec 50' a 60! let, žánru "Sword and sandal" Richard Harrison), pastvou pro mužské oko je vystoupení krásné Marisy Mell ("Diabolik", "One on Top of the Other" atd), jako Giuliany i když už s nějakým tím rokem navíc, stále ji to moc slušelo. Ona měla jistou obrazovou přítomnost, která byla jistě nepopřetelná. Tvrdé scény chladnokrevného grafické násilí, rychle tempo, vzrušující akce, honičky, to vše tu pochopitelně nechybí, pro fanoušky tvrdšího 70's euro-zločineckého filmu, film který by neměli minout. Film měl slabší scénář, včetně spiknutí ale v tomto případě, přes to všechno co jsem zde už uvedl, mi to ani tolik nevadilo. Je tu opravdu hodně scén, které jen tak nezapomenu, jako ta bezdůvodně násilná na benzínové pumpě, nezapomenutelná násilí v lomu, kde dojde ke znásilnění, mučení a vraždě, nějaké to odstřelování s poza bytu, přepadení banky, ostrá břitva na ženské tváři, a samozřejmě famózní finále jeden na jednoho a v detailech krvavý Nanniho obličej, ve srovnání např. s Lenizho filmem ("Almost Human") ale i s některou z prací od Die Lea nebo Castellariho, však nikterak zásadně ohavných. Komentář zde jako první v pořadí.. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Chvílemi sice nepříjemné, ale většinou jen zbytečně zdlouhavé. Toho výraznějšího násilí tam moc nebylo, konkrétně to znásilněníčko bylo dost fádní a zbytečné zmlácení pumpařů zas díky zvukovým efektům připomínalo fackovačky Spencera s Hillem. Ale Berger byl typově i herecky dobrý záporák. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Brutální zločinec Nani a jeho gang uprchnou z vězení, zpátky se je snaží dostat inspektor Santi (Harrison), nenávist Naniho vůči Santimu se stupňuje a vše se dostává do osobní roviny. Béčkový sleazy akční thriller (ani bych to snad neřadil k poliziotteschi) s přímočarým příběhem. Ten je tak triviální, že mě vlastně nijak nezajímalo, co se bude dít dál. Některé scény jsou vyloženě vykonstruované a dělaly na mě dojem, že si někdo nevěděl rady, jak film natáhnout. Je to skutečně tak jednoduché dostat se přes zátaras dvou policejních vozů? Ještě když na vás míří asi 10 policistů. Berger i Harrison jsou vcelku obstojní ve svých rolích, i když rozhodně nemají takové charisma jako Milian/Silva v Karlosově zmiňovaném Lenziho majstrštyku Almost Human. Marisu Mell by stačilo postavit výlohy a ani bych nepoznal, že to není figurína! Tahle panenka se mi nelíbí. :-) Hudba patří k tomu horšímu z žánru. Celkově vzato nudnější akce bez napětí. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

V lecčems mi to připomnělo Krutý Řím. Už tento fakt předznamenává, že to bude brutální a bylo vymalováno. V každém případě to nenabízí nic, co bych už dávno neviděl. Ne že by tu vysloveně bylo něco špatně, jen trochu bez překvapení. Ve výsledném dojmu film, ke kterému se nikdy nechci vracet… ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama