Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeho osudy se začaly psát na konci 1. světové války, pokračovaly v cizinecké legii v Maroku a nakonec se tragicky uzavřely ve Francouzské Guyaně. Německý důstojník je v bitvě u Artois křivě nařčen ze špionáže a aby si zachránil krk, začne se vydávat za svého přítele – seržanta Klemse. Se změněnou identitou prchá do Maroka, kde se stává součástí cizineckých legií. Brzy si ale uvědomuje svůj omyl a dává se na stranu místních povstalců, bojujících proti francouzské a španělské armádě. Evropané ale nakonec vítězí a Klems je odsouzen strávit zbytek života za zdmi kruté věznice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

tahit 

všechny recenze uživatele

Na obalu píší, strhující osud výjimečného vojáka mezi světovými válkami. Strhující je ale tak maximálně ilustrace obalu, nic jiného. Nečekal jsem něco zvláštního, ale doufal jsem, že to bude alespoň zajímavé, ale ani to ne. Od počátku je dějová výstavba naprosto nezáživná, tak jsem to ani nedokoukal do konce. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Typický príklad nezaujímavého námetu i postáv. Ide skôr o vojnový než o dobrodružný snímok a aj keď je vojnových scén dosť, ich zasadenie do púšte a na netradičnej strane - na strane moslimských domorodcov, ktoré je v čomsi iné, originálne, kvalita scén často pokrivkáva. Nuda nie je na niekoľkých miestach, ona je tam neustále a spolu s dlhšou stopážou mi dal film poriadne zabrať. Z letargie preberie pár čisto prvoplánových a na prostredie dosť netradičných nahotiniek, čo však nemôže pozdvihnúť celkovú úroveň. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Italská výprava opět "nezklamala", vrcholem byla výzbroj Španělů l. P. 1924 - kulomety MG-34 a polopásové obrněné transportéry M3 Halftrack :-) ()

Reklama

Reklama