Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Urozený pán Richard Fordyce se vrací na své panství po boku své novomanželky. Děje se zde však něco velmi neblahého. Dozví se totiž o fámách, které o něm kolují. Měl se tajně vrátit již dříve a spáchat v okolí několik vražd. Ale ani po jeho nynějším příjezdu nepolevuje nebezpečný vrah ve své agresi. Jeho zlověstné oči se blýskají po okolí a jeho kroky jsou slyšet všude po zámku. Každá nadcházející noc je čím dál nesnesitelnější. (Slimak)

(více)

Recenze (6)

Slimak 

všechny recenze uživatele

NENÁVIST,KRUH,JEEPERS CREEPERS,METRO,CABIN FEVER a další dnešní "bububu"...jsou v porovnání s tímto poněkud postarším snímkem docela k smíchu.V našich končinách bohužel neznámý film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Black Torment“ není nijak inovativním filmem, prostě se svezl na vlně, která zrovna jela. Musí se mu ale nechat, že prostředí celkem funguje a jsou zde scény, kde se dá mluvit o napětí. Některé postavy, hlavně němý stařík, jsou docela dobré a ještě atmosféře pomáhají. Konec byl ale za mě lehce nezvládnutý a měl jsem pocit, že tohle by si zasloužilo trochu lepší a údernější řešení. ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako Hammer, ale není to Hammer, co je to? Ano, správně, Compton films. Přiznávám, taky jsem o nich až do tohoto snímku nikdy neslyšel a je škoda, že se kromě Sherlockovin nepustili i do konkurečního boje s tehdejšími vládci gotických hororů, ustáli by to se ctí. Atmosféru by šlo krájet hned zkraje, nepříčetnost protagonistů graduje, prostě radost pohledět. Tak ale abych zase tak nechválil,herecký projev Johna Turnera mi silně evokoval Jirku Pomeje v Andělské tváři a závěrečné vyvrcholení filmu je otřesně otřepané. Rozhodně ale nebudete mít dojem promrhané necelé hodiny (90 minut i s titulky) Vašeho času. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Někde mezi Angelikou a Bezhlavým jezdcem. Zatímco sir Richard pobýval s novomanželkou Elizabeth v Londýně, vraždil kdosi s jeho tváří na rodném panství. Když se tedy navrací domů, dívají se na něj především vesničané skrze prsty. A to ještě netuší, že do akce proti němu nastoupí i jeho bývalá žena Anna, co je již čtyři roky po smrti. A jako třešinka je tu had, ne, několik hadů, co si Richardova rodina chová na svém zámku. Nejlepší je úvodní lesní naháněčka, pak se příběh přelije do zdánlivě romantické polohy, ale spíše je jednou nohou v červené knihovně, a až závěr dostane grády vrcholící střetem na život a na smrt. Škoda, stačilo více tajemna a přidat mlhu, bouři... ,hřbitov byl, a mohl z toho být pěkný gotický horor. A samozřejmě i vraždění mohlo mít šťávu, tedy krev, i když bez toho se dobře vystavěný horor nakonec obejde. Nahota nula. Pěknou kameru doprovází výborná hudba. 3,5* ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Sága rodu Fordyků: hlavní dějový zvrat sice divák uhádne velmi brzy, zápletka je děravá (a to se navíc Brian patrně nikdy nedozvěděl, co se přihodilo Mary), ale má to atmosféru a o tu jde v těchto filmech především. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama