Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtyřčlenná rodina si chce užít vánoční svátky na odlehlém ostrově. Starodávná hrozba, která nedá místním spát, ale změní jejich pobyt v noční můru. (Netflix)

Recenze (25)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Neškodná jednohubka, ktorá nenadchne, ale ani neurazí. Pekná "iná" vianočná atmosféra v peknom drsnom prostredí a po technickej stránke + gore to tiež je tak akurát. Žiadny zázrak sa síce nekoná, ale myšlienka je zaujímavá a vianočných hororov so slušnou kvalitou moc nie je, takže za mňa fajn a rád si pozriem aj prípadnú ďalšiu sériu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nesmírně debilní holčička! Té kdyby se ti roztomilí lesní křítkové explicitně pohrabali ve vnitřnostech, to by byla divácka rozkoš, jaká se zažije málokdy. Začíná to skoro jako dětská vánoční fantasy, končí bezmála jako full-horror. Potenciál ale nevyužit, v tomhle ranku vždy doporučím spíš Hvozd. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková dánská variace na Chobotnice z II. patra. Jen s tím rozdílem, že Dánové jsou tu o dost strašidelnější, krvavější, brutálnější, asi i míň dětští, i když u toho těžko říct v dnešní době, kam s tím vlastně míří. Mně se to ale docela líbilo. Na délku šesti 25ti minutových dílů je to docela fajn zábava na jeden večer plný skandinávské mytologie…a brutality. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Seriál pro děti, protože skřítek Vás nevyděsí ani kdyby měl obrovské zuby. A té rozmazlené frndě bych tak zmaloval prdel, že by si týden nesedla! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nechcem a nebudem sa nato pozerať ako na mini-sériu, pri stopáži dva a pól hodiny mi to príde ako absolútne nedomyslené. Ja vlastne ani nerozumiem tomu, prečo sa samotný projekt rozhodli spracovať touto separé formou krátkych epizód, čím len z môjho pohľadu dosiahli zbytočné kolísanie už tak pomalého rozbehu, či tempa. Takmer 4/6 divák čaká na čokoľvek hororové, pričom celé mi to príde až príliš detské nato, aby to akokoľvek zasiahlo. Až posledné dve šestiny (ak to teda tak môžem nazvať), konečne ponúknu čo-to v rámci žánru, dej naberie spád, priestor dostane ľudská morálka, les (potenciál ťažko nevyužitý) a s tým spojená atmosféra, ktoré to nakoniec dotiahnu na dostatočný priemer. Ja osobne vyslovene nebanujem, aj keď som bol v úvode skeptický, lebo toto je taký hororček pre všetkých, ktorý síce nijak extra nevystraší ani nepobúri, no pracovať s atmosférou sa mu celkom darí, čo už v dnešných chudobných časoch asi aj postačí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

severská jednohubka,která by mohla být mnohem lepší kdyby se rozhodla čím chce být.Začátek je trochu dětská vánoční fantasy,prostředek lehce mysteriózní a závěr se překlápí do hororu.Je tu od všeho něco,ale dohromady to pořádně neosloví ani děti ani dospělé.Přitom v určitých momentech mají Elfové povedenou atmosféru na které se dá stavět...60% ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Já vlastně netuším pro kterou cílovou skupinu je tohle dělané, na jednu stranu děti co najdou roztomilého skřítka a chtějí si ho nechat a v další scéně přiletí na kapotu auta urvaná hlava místního obyvatele. Chválím krátkou stopáž jednotlivých dílů, zpracování skřítků a hlavně tajemné první tři epizody. Co se mi nelíbilo jsou postavy, kdy Josefine je rozmazlený fakan a přejete si, aby jí sežrali a ostatní se chovají mírně řečeno zvláštně. Prostě to má své velké mouchy, ale zase na druhou stranu to rychle uteče. 5/10 ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Na Netflixu má tenhle seriál označení 13+, upřímně, ve 13 letech bych z toho asi neusnul (jo, byl jsem posera) 😁 Vánoční atmosféra na mě moc nedýchla, spíš závan smrti, krve a dehtu. Ovšem bez nechutností, což mám rád. Ideální stopáž dílů (do 30 minut). Dánština (jako je to i u dalších severskejch jazyků) podtrhuje ponurost seriálu. Líbilo se mi to a závěr 6. dílu nechává prostor pro druhou řadu 👍 ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Josefína má ksicht na pár facek a k dokoukání mě hnala jen touha vidět ji bez hlavy. Jedině tak by tahle slátanina nabyla alespoň nějakého smyslu. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

No na konec docela slušná monsters pohodovka, ale potencionál těžce nevyužit a navíc ta rozmazlená blbá holka mě vážně neskutečně štvala, ty jsem opravdu přál, aby ji ti skřeti sežrali za živa. Ze začátku docela dětská fantasy, ale jen co se děj přesune do lesa za plot, tak se z toho stane slušnej horror a monstra nevypadají vůbec zle. Jedno poučení měšťáci, nejezděte na samotu , vždycky to tam poserete. Celkově podařený miniseriál, který by zasloužil větší minutáž. V podstatě spokojenost. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Hororově laděný seriál se zubatými skřítky, kteří odkousnou i hlavu. Sice se tu nepodařilo vytvořit další Gremlins, ale výsledek je solidně zpracovaný, byť šablonovitě pojatý. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Netradičný vianočný seriál od Netflixu dopadol nad moje očakávania. Zaujímavý námet, krásne prostredie dánskych lesov, fajn triky a zábavný spád, nič viac od toho nečakajte. Ku koncu síce logika a konanie postáv úsmevne uteká kade ľahšie, no ja som sa príjemne bavil. Stále mám však pocit, že pri mimoriadne krátkej stopáži šiestich epizód z toho úplne stačilo spraviť film, možno by bol výsledný dojem lepší. ()

Sinusiridum 

všechny recenze uživatele

Moc příjemně se na to dívalo, mělo to tu správnou tajemnou zloatmosféru, min. v první polovině. Kombinace hororu a filmu pro děti byla celkem zábavná a pravda, trochu divná, ale to jsou seveřani, mají věci trochu jinak. Za mě naprostá spokojenost, zabavilo mě to na celé jedno odpolko. ()

boumik 

všechny recenze uživatele

Elfové trochu jinak. Celkem povedená hororové laděná jednohubka... Myslim si že skandinávci to trefili a stopáž 25min je pro tento seriál ideální. Nápad taky fajn, herci prumerni. Takže na jedno zhlédnutí fajn počin. ()

Lijem 

všechny recenze uživatele

Ale jó. I přesto, že se to v průběhu 4. epizody změnilo na tuctovou a zaměnitelnou přežívačku, (Což je škoda, protože první tři epizody měly slušnou atmosféru a napětí) tak jsem si to užil. Má to příjemné prostředí, dobré technické zpracování, zajímavou zápletku, ale na druhou stranu velmi nesympatickou hlavní hrdinku. (Jo, může za to. Ani nevím, proč tu babičku vylíčili jako zápornou postavu..) Ve finále to svůj potenciál moc nenaplnilo, ale vzhledem ke krátké stopáži to nijak neotravovalo a za mě fajn počin, kterému je přinejmenším za hodno dát šanci. VERDIKT: Konečně něco s Vánoční atmosférou, na co mám chuť se podívat. 7/10 ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance. Hodně dobrá zápletka, po dobrém čtvrtém díle se skvělým koncem ale mělo být v posledních dvou víc hororu a hlavně víc skřítků. Není to rozhodně špatné, ale čekal jsem od toho víc. Hlavně na začátku prvního dílu jsem si říkal, že by to mohlo být dílo přímo pro mne. Hezké přírodní prostředí, rodinka v hlavní roli a nebezpeční tajemní skřítkové, to vypadalo dost dobře. Líbila se mi ještě kratší délka, má to dobrou úvodní znělku a ani mi tolik nevadila Josefine, byť naprosto chápu, proč tady není oblíbená. Ale chtělo by to více skřítkovského řádění. Prostě škoda, mohla to být zajímavá varianta na Gremliňáky. ()

Peddro 

všechny recenze uživatele

Nebyla to vyloženě nuda, byl to zajímavý námět, ale nic moc herecké výkony, takže celkem zapomenutelné.. ()

Reklama

Reklama