Reklama

Reklama

All of Us Are Dead

(seriál)
  • Jižní Korea Jigeum Uri Hakgyoneun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. (Netflix)

Recenze (117)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Korejský horor se v posledních letech pozvolna probouzí z hibernace, ale zatím absolutně nic nenasvědčuje tomu, že by v dohledné době dokázal oprášit vlastní zašlou slávu z přelomu století. Jistým příslibem mohl být seriál Kingdeom, který poměrně funkčně kombinuje prvky dobového politického dramatu, detektivky a klasického zombie hororu, avšak nejnovější počin z dílny Netflixu již žádný důvod k optimismu nenabízí. Kdo by od Jigeum Uri Hakgyoneun čekal alespoň prostý náznak inovace, která vnese do zombie subžánru něco nového, bude zklamán. Námět je opravdu velmi jednoduchý a v různých obměnách již tisíckrát viděný. Navíc tvůrci zcela rezignují na budování atmosféry a pokouší se diváka udržet u obrazovky prostřednictvím akce. Té je však pomálu, a tak seriál postupem času začne připomínat rozplizlé středoškolské melodrama. Jakožto zdejší hororový expert uděluji Jigeum Uri Hakgyoneun jednu silnější hvězdu a k projekci ho v žádném případě nedoporučuji. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po třech epizodách jsem si celkem jistý, že do dalších se nedokopu. Není to vyloženě zlé ve smyslu řemeslné stránky, to si Netflix pohlídat umí. Ale zároveň ta série nemá žádnej osobitej styl, sympatické postavy ani nic jiného, kvůli čemu by mi dávalo smysl sedět u toho šílených 12 hodin. Korejská zombárna na autopilota, radši si dejte Vlak do Pusanu nebo Kingdeom. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další spojení Netflix/Jížní Korea/ TV Show a opět to funguje.Tentokrát je fanklub sice menší, ale čísla hovoří za vše. Ve 25 zemích nejsledovanější seriál, přes 75% na IMDB i rottenech, takže o úspěchu se rozhodně hovořit dá, ale i já mám menší výhrady, vzhledem k tomu, že jsem očekával událost roku, tak jsem dostal spíš příjemnou zombie zábavu.Korejci opět vsadili na né úplně tradiční prostředí a to střední škola, kde vypukne zombie apokalypsa ( v Anime i v pár levnějších indie hororech se daná látka už objevila, ale v něčem vyloženě komerčním zatím ne, takže proč ne). Většina nápadů je tu sice zrecyklovaná odjinud, ale to přece neznamená, že to nevypadá kur *a dobře když se všechny tyhle scény sejdou pohromadě. První polovina mi přišla nejlepší. Zombie mají nepříjemný vzhled ( skvělé křupání kostí i transformace), gore je tak akorát, skvěle funguje napětí i stísněné prostředí školy, ze které nelze utéct a fungují i postavy, které sice občas vykonají divná rozhodnutí, ale nevinil bych nutně scénaristu, holt jiná mentalita, jiný svět. Souhlasím, že 12 hodin je zbytečně moc, 6-8 by bylo úplně optimálních, ale i tak si seriál dokázal udržet pozornost, bavil a držel v napětí. V průběhu se našlo pár zajímavých a nových prvků ( Především Hybridi- Nakažení bez známky nákazy- což je hodně cool nový element). Přidat do Zombie apokalypsy i humánní záporáky- které ignorují zombie je dost refrešující a nutno uznat, že ten ústřední agresor je prvotřídní a zákeřná svině. Krom délky mi trochu vadilo, že studenti spíše utíkají a příliš se nebrání, chtělo to zapracovat na nějakých zbraních, aby více vynikla akce. Chvílemi jsem smutně vzpomínal na headshoty z Army of the Dead a samozřejmě povinné korejské melo drama zde je taktéž, ale nepřišlo mi tak iritující jako když je to prováděno s dospělými.Celkově vzato mohlo to být lepší, ale na druhou stranu pořádných zombie divočin s větším rozpočtem je pomálu a já si budu vážit každé snahy.Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 2/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 3/5. 7.5/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Súhlas. 12 hodín sledovať niečo, čo prakticky neponúka žiadny príbehovo dejový zámer, iba si samotný námet v podstate plynie na jasne danom smere od úvodu - to odstupom času môže mierne onudiť. Čo sa však v rámcu žánru týka, "Jigeum Uri Hakgyoneun" určite nie je projektom, ktorý možno zaradiť medzi prepadáky. V podstate v každej epizóde sa niečo deje, o akciu nie je žiadna núdza, gore masky a efekty slušné, a asi najmä z tohto dôvodu sa prikloním k hodnoteniu na úrovni lepšieho priemeru. Na záver však dodám, že absolútne súhlasím s názorom "Veselého" :D .. že keď už siahnuť po niečom obdobnom, tak radšej po historickej zombie sérii: "Kingdeom", ktorá je za mňa lepšia zábava. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[67%] Je velká škoda, že je tento nový korejský počin rozdělen do 12 epizod. Kdyby těch dílů bylo tak 6 až 8, možná by to dopadlo lépe. Ta cca první půle je téměř bezchybná, má vysoké tempo, dost dobrých akčních momentů se zombíky a je tu čas i na nějaké ty dramatičtější linie okolo postav. Bohužel po tom 6, možná 7 dílu to dost vyšumí. Scénářem už tu poté není nic, co by extra zaujalo. Sníží se tempo (akce ujde tedy) a hlavně ani po té stránce postav už to moc nebaví. Co k tomu více dodat? Začalo to opravdu skvěle, krví se zde nešetřilo, zombie byly pěkně představené + ty nápady okolo, ale dílů bylo bohužel dost a v druhé části těch epizod to začalo dost nudit. Rozhodně mě to ale celkově zaujalo, tak třeba se tu najdou diváci, kteří budou nadšeni ze všech epizod, i těch pozvolnějších. Nejde mi, aby tu byla nonstop akce, ale už to celé pak bylo nezáživné. Rozhodně bych ale uvítal druhou řadu. Ale s menším počtem částí nebo větším tempem a střídáním víc lokací. Zde se to převážně točilo okolo té školy, ale i sem tam se našlo pár scén ve městě či v karanténní zóně. Takže asi tak. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mi přijde, že vzniká zbytečně moc seriálu, třeba tak o 99% víc než by mělo. Toto mohl být úplně parádní celovečerák, protože první dva díly jsou excelentní. Né vole, uděláme z toho prostě zbytečně nataženej seriál, mrdnem to na netflix a zarobíme prachy.. to samý všechno. Kamera, hudba, atmosféra, lokace.. všechno na jedničku, ale je tu ten zkurvenej problém, kterej vytýkám furt. Já nemám čas čumět na 12 hodinovej příběh, kterej by se dal dát do dvouhodinovýho filmu. Nesnášim to, asi nesnášim prostě seriály sorry. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo 14 asi by to na mě zapůsobilo více. Pro mě nezajímavá exkurze do zombíky zamořené školy, která má své kvality, ale vše zastiňují otravné postavy a zbytečná roztahanost. Další případ projektu, kterému by více sedl celovečerák. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Trailer navozuje pocit, že nás čeká strhující apokalyptická zombie série z prostředí střední školy. Realita je taková, že dostanete dvanáct hodin blábolení v uzavřených místnostech, naprosto nelogické jednání postav a spoustu děr ve scénáři. Jednu hvězdu za masky a několik slušnějších zombie scén, ale spíše nedoporučuji. Roztáhnout tuhle pitomost na dvanáct hodinových dílů považuji od tvůrců za šílenství. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech nemám sílu dokoukat dál. Co z toho, že technicky a krvavě je film perfektní, když v postavách se divák nemá šanci vyznat, natož tak si k nim vytvořit hlubší pouto. Stejně tak chováním tady všichni připomínají pitomce, až se divím, že je tohle někdo schopen přehlédnout a sledovat seriál dále. Nehledě na to, že 12!!!!! dílů po hodině je extrémně dlouhá stopáž, u které předem vím, že bych usínal. Vynechám a určitě o nic nepřijdu… ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technická stránka je perfektná. Akcie je neúrekom, je pekne vynaliezavá pestrá a riadne krvavá. A ani nechutnými gore efektami sa nešetrí. Ale mimo akcie ma to vôbec nebavilo. Postavy sú až na pár výnimiek natoľko nevýrazné, že sa mi po dlhšej dobe všetci tí Kórejci plietli. No a tých pár výraznejších postáv bolo natoľko otravných, že som im prial bolestivú smrť. Boli tam aj snahy o nejaký sociálny presah, ale to podľa mňa tentoraz vôbec nefungovalo. Po troch dieloch som to zabalil. Pripadalo mi to strašne naťahované a nijak extra sa to nevyvíjalo. Fanúšikovia bezmyšlienkovej akcie si ale prídu na svoje. 4/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

40% času tvorí boj o život (ľudia vs zombíci, ľudia vs ľudia, zombíci vs zombíci). A tieto chvíle si budete užívať, pretože sú vizuálne, trikovo a akciou samotnou zvládnuté na výbornú (ak nebudeme rátať dejovú líniu otca/hasiča, ktorá je plná nelogických blbostí). A to takým spôsobom, že začnete radiť seriál medzi udalosti roka. Len máme tu bohužiaľ 30% času, ktorý tvorí tlachanie o tom, kto má koho rád, kto má koho radšej, kto koho nemá rád. 10% je kritikou spoločnosti (prehnané nároky na deti, rozdiely medzi sociálnymi vrstvami, šikana na školách,...). 10% neprirodzene pôsobiace momenty plné idealistických morálnych hodnôt. Rychlé šípy made in Korea. No a posledných 10% tvoria absolútne nezapadajúce "humorné" momenty. Aby sa toto všetko do série vošlo, tak je to vyvážené krutou daňou. Séria má 12 hodinových dielov. Každý diel opakovane stráca tempo. Ideálne by to malo byť tak 6-8 dielov po 40 minútach. Veľká škoda. Našťastie existuje seriál Království zombie, ktorý zombie tému spracoval oveľa atraktívnejšie a hlavne bez zbytočných odbočiek, zdržovačiek, a blbostí. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Bylo to oficiální předtím, nyní je to ještě oficiálnější. Korejci jsou novodobí králové zombie žánru. Seriál All of Us Are Dead jsou svým způsobem všechny zombie filmy v jednom. Ale i tak si dokáže po celou dobu zachovat jak napětí, tak i konzistenci ve vyprávění. Stará se jak o rozvíjení jednotlivých charakterů, tak i o rozvíjení vztahů mezi nimi, udržuje si dobrou rovnováhu mezi akčními sekvencemi (které jsou btw ve většině případech skvěle natočené, viz scéna v jídelně) a klidnými/emocionálními scénami. Zároveň celý děj vypráví nejen z pohledu komorního (pasáže ze školy), ale i globálního, čímž divákovi dává dobrý přehled o tom, jak celá zombie apokalypsa vlastně probíhá. Navíc mi celkově přijde naprosto skvělý nápad ono školní zasazení. Tvůrci se tak můžou dosyta vyblbnout s nejrůznějšími nápady, plus samotné postavy tak lépe vyniknou. Co na tom, že občas tam jsou nelogické blbosti, kdy rovně běžícího týpka ze vzdálenosti pěti metrů nemůžou trefit profesionální vojáci se samopaly, vzhledem k tomu, co všechno jinak seriál nabízí, mu to velice rád odpustím. Jeden z nejlepších zombie nářezů, co jsem kdy viděl. A to jsem prosím člověk, co zhlédl všechny Romerovy filmy, plus i všechny série The Walking Dead. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Teprve začátek února a už tady máme vážného nominanta na nejpřehodnocovanější seroš roku.. Netflix asi po nečekaném (a blbě vysvětlitelném) úspěchu Squid Game prostě rychle hrábnul do korejského špajzu a vytasil něco s jistým potenciálem, co půjde s troškou hajpu hezky podojit... Úplně blbý to není, ale 12 dílů je tak o 50% více než by to potřebovalo.. Když zombíci ve škole, tak asi radši japonskej animák High school of dead.. když zombíci v koreji, tak určitě radši Kingdom.. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Train to Busan na steroidoch ! Mal som trocha obavy z celkovo prestrelenej stopáže, no postavy som si naozaj obľúbil a prirástli mi k srdcu... Okrem fakt nabitej jazdy je to aj pekny príbeh o priateľstve. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách komplexní pohled na to, co by se stalo, kdyby...analogie k současné, už druhý rok trvající pandemii kovidu je jasně patrná. Klobouk dolů před šířkou i hloubkou záběru. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Korejská produkce je očividně na koni a po megaúspěšném Squid Game a vcelku zajímavém Hellbound přichází s miliontou variací na zombie epidemii. Paralela se současnou probíhající covidovou krizí se zde přímo nabízí a vlastně to na celé koronavirové šílenství dost (nepěkně) odkazuje. Pokud jde o samotné formální provedení, postavy, gore, občasné twisty a celkový dojem „zábavy na úrovni“ – všechno tu je a vlastně to po celých těch 12 hodin baví více než dobře. Na takhle dlouhé ploše je ale prakticky nemožné se vyhnout nějakým hlušším místům a občas se může dostavit pocit, že už je to příliš rozvleklé. Jenže zároveň se sluší poznamenat, že po valnou většinu stopáže je to vlastně dost cool a napínavé. Ani o dojemné (místy možná patetické) scény tu není nouze a vlastně nemůžu říct, že by mi některé postavy nepřirostly během těch 12 dílů k srdci. Ve výsledku se tak jedná o velmi solidní zombijárnu, která není kdovíjak originální, ale už jen za tu snahu o rozšíření či pokus o obohacení zombie mytologie si sympatie rozhodně zaslouží. [75%] ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se maličko styděla, že se na to vůbec začínám dívat - na zombíky! Ale bavilo mě to. Po druhém díle jsem měla pocit, že už je prakticky vše řečeno a zároveň jsem zjistila, že je přede mnou dílů ještě deset. To mi připadalo neuvěřitelné, co by tam tak ještě chtěli dát.. ale našlo se :). Měla jsem tam pár oblíbenců, kteří docela dlouho přežili, takže bylo komu fandit. Příběhové linky jednoduché, ale dokázaly být silné. Zklamal mě až poslední díl, ten už byl o ničem. Ty závěry Korejcům prostě moc nejdou. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Technicky skvělé, ale tempo nám silně kolísá. Zbytečně vysoký počet epizod tomu rozhodně nepomáhá, pokud by jich bylo osm, bylo by to asi lepší. Ale pořád je to zábavnější, než některé z řad Živých mrtvých. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Jak v Království zombie, tak ve Vlaku do Pusanu Korejci ukázali, že se zombíky pracovat celkem umí, bohužel All of us are dead na tenhle trend nenavazuje a není ničím víc než je řemeslně dobře udělanou nudou. Pár dobrých nápadů sice nechybí, ale bohužel nedokáží vyvážit nesympatické postavy a hlavně abnormální zdlouhavost, kdy hluchým míst je tu pomalu víc než samotných nakažených. Být každá epizoda o dvacet minut kratší, nebo kdyby celá série měla maximálně osm dílů s tím že by se eliminovalo středoškolské drama na minimum a trochu se zapracovalo na atmosféře, mohlo to být lepší. Jenže není a těch dvanáct hodinových dílů je strašně moc. Druhou sérii si s chutí odpustím...40% ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Posledních pár let jsem alergickej na zombie seriály/ filmy a tohle mě mile překvapilo, takže za mě hodně super. Příjemné herecké obsazení. ()

Reklama

Reklama