Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John a jeho manželka Josephine žijí šťastně v prosté chalupě a těší se na prvního potomka. V den, kdy se narodí krásná Sněhurka, Josephine zemře. Zoufalý John se s miminkem vydá sehnat mléko, a když padne vyčerpáním, jeho horoucí slzy rozpustí led a osvobodí Černokněžníka, který mu slíbí splnit tři přání. Zaskočený muž si nejprve přeje mléko pro Sněhurku, a potom chce, aby se mezi živé vrátila jeho žena. Černokněžník nedokáže vrátit mrtvé, a tak místo toho dá Johnovi celé království i s novou královnou Elspeth. Je to jeho šeredná sestra, kterou sice proměnil v krasavici, její zlá povaha jí však zůstala. Tak uplyne šestnáct let, ze Sněhurky vyroste krásná dívka se zlatým srdcem, a když se na zámku objeví princ Albert, na první pohled se do ní zamiluje. O princovy city však usiluje i zlá Elspeth, a když Albert odmítne její flirtování, promění ho v medvěda. Králi náhle z oka vypadne úlomek kouzelného zrcadla a zjistí, že Elspeth vůbec není tak krásná a dobrotivá, jak ji viděl. Zuřící královna přemluví dvořana Hectora, aby dívku vylákal do lesa a zabil. Ten toho však není schopen a nechá dívku uprchnout. Po dlouhém bloudění se dostane k chaloupce trpaslíků. Královna díky zrcadlu zjistí, že Sněhurka je stále naživu. Krutě potrestá Hectora a sama se vydá do lesa, aby se jí zbavila... (TV Nova)

(více)

Recenze (27)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tahle se vyděsit při nedělním ránu – no hnus – to vám povídám. To jsem si zas tahle po sakra dlouhé době pustil NOVU a ono ejhle – zrovna tam dávali tuhle kanadskou humusárnu – jakože moderní Sněhurku, kde jak královna, tak i mladá Sněhurka jsou sice hodně solidní „mrdny“ (pardón děvčata k nakousnutí) – ale trpaslíci jsou oblečení v otřesných kostýmech, jmenují se podle dní v týdnu a jeden z nich je asi o dva metry větší, než zbytek těch mamlasů (navíc si nešlo nevšimnout, že jeden – možná i více byla převlečená ženská)…Objevilo se tu sice několik povedených speciálních triků, ale jinak to byl váže smradlavý exkrement…Na tohle se mají dívat malá děcka…? ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Původní krásná a hororová pohádka od bratří Grimmů (ne Andersena) sklouzla dolů na příběh, ve kterém kouzelné skřítky nahradili jacísi protivní mužíci, kteří představují barvy duhy a zároveň dny v týdnu..."já chci šmudlu", volám. Královna byla dobře zvolená M. Richardson, které role krásných a zlých intrikánek skutečně sedí (Merlin, Ospalá díra), jen kdyby to původně nebyla jakási ježibaba, jejíž praštěnost zůstala i královně. Hudba a vizualizace byla dobrá a Kristin Kreuk byla možná až příliš nevinná a jemná ( taky ji mohli tvůrci do povahy připsat nějaký ten šmrnc, možná že tady by ta změna vyšla) takhle pro mne byla postava Sněhurky až příliš jalová. Celkový dojem: verze s Weaverovou více odpovídá atmosféře a duchu Grimmů a tohle je méně vydařený pohled na věc ()

Reklama

Bast 

všechny recenze uživatele

Je to celé umístěné do dokonale pohádkového prostředí, bohužel až trošku nereálného, ale dojem je překrásný. Jinak Kristin Keurk se mi tu velice líbila, je prostě dokonale nádherná a na Sněhurku se hodí úplně fantasticky. Jinak souhlasím s tím že trpaslíci byli až moc divní a celé pojetí je více než nezvyklé a jde tu docela cítit to, že to točili Američani... ()

Lindushka 

všechny recenze uživatele

Páčil sa mi výber macochy - Miranda Richardson je tam naozaj tak kruto krásna žena ( s perfektnými ryšavými vlasmi :) ) na začiatku starnutia ako som si vždy predstavovala zlú kráľovnú, a Kristin Kreuk je dokonalá mladá a nevinná, naivná Snehulienka. Len škoda, že sa radšej nedržali viac pôvodnej predlohy, kým horrorová verzia so Sigourney Weaver mi sedela, táto kvázi surrealistická verzia čaru príbehu skôr ubrala. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Já si myslím že tohle nové pojetí mohlo dopadnout dobře. Nápad to špatný nebyl. Udělat z toho pohádkové fantasy, inovovat pohled na trpaslíky i na zlou královnu. Navíc se to odehrává v nádherné kanadské divočině. Nápad to opravdu nebyl špatný. Ale měl to natáčet Tim Burton a mělo to natáčet studio a ne Hallmark. To televizní Hallmarkovské vzezření je tak patrné a režisérka se sice snažila, ale bylo jí to prd platné. Film nemá žádnou atmosféru. Je to opravdu škoda protože představitelé do svých úloh sedí, kulisy a prostředí je ejdním slovem nádherné a ani digitální triky nejsou tak špatné. Jediné co tomuhle filmu škodí je režisérka, hallmark a trochu kolísavý scénář ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama