Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zakladatelka českého modelingu Milada Karasová a její zpověď o všech podobách krásy a ženskosti i těžkém údělu hvězd... Zatímco antičtí filozofové vycházeli z představy, že krása je jednota ducha a těla, dnes se nacházíme v období narcistické krásy. Potrpíme si na slova různorodost, originalita a individualita člověka. Přitom má současný mediální obraz „jedinečné ženy“ zcela standardizovanou podobu. Své o tom dodnes ví hledačka české ženské krásy Milada Karasová (1950), která začínala jako modelka v bývalém Československu. Bez kadeřníka, make-up artisty v bývalém ÚBOKu, kde nahradila Ivanku Trump. V roce 1988 ji oslovila francouzská agentura Madison Models, aby pro ně hledala modelky. Měla oko pro krásu a zcela změnila život např. Evě Herzigové, Pavlíně Němcové, Simoně Krainové, Tereze Maxové, Daniele Peštové a mnoha dalším dívkám. Koncem roku 1989 si založila vlastní modelingovou agenturu Czechoslovak models, první a vlastně jedinou úspěšnou agenturu, se kterou spolupracovaly hvězdy dalších oborů jako Tono Stano, Liběna Rochová, Robert Vano a další. Ve filmu vystupují všichni, kteří Miladu Karasovou na její cestě za krásou doprovázeli a spolu s ní vydávají svědectví o podobě českého modelingu minulého i dnešního. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

subic 

všechny recenze uživatele

Takhle, mě tenhle dokument udělal takový lehký úsměv na rtech a o tom to asi je. Je to takové nakouknutí do života Milady Karasové. Dokument nejde nijak do hloubky, zmíní tu mimo jiné, jak šly naše modelky na západ začátkem devadesátek a jaké to pro ně bylo. V podstatě je neuvěřitelné, že např. Tereze Maxové je letos pade... Svět modelingu se ale od té doby podstatně změnil, ale o tom zase jindy a jinde. 7/10 ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Ty stále stejné a opakující se "pokrývaci" záběry, kdy každá postava projíždí Vltavu a pije bylo neúměrně unavující a neschopnost vymyslet něco jiného tak ubījejīcī....i ty výpovědi jsou v mnohém dost nezajímavé... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Extrémně nudný dokument druhořadé režisérky, který za vidění v podstatě nestojí. Pokud tedy člověk vyloženě nechce vidět všechny ty hezký holky, který si pamatuje z devadesátek, z nichž se mezitím staly dvacetkrát přešitý padesátky, což je dost tristní pokoukání. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dámy väčšinou už po päťdesiatke nám hovoria, aké ťažké to bolo sa presadiť, ale ponúkajú aj určité zaujímavosti a prekvapivo ponúkli aj ozajstné zákulisie, ktoré za sebou skrýva modeling - drogy, anorexia, bulímia a promiskuita - hoci to všetko len naozaj veľmi jemne a samozrejme oni s tým nemali nič spoločné. Súhlasím s Brtniikom, že podstatu tejto "práce" nepochopím. Väčšinou vychrtlé ženy predvádzajú nejaký módny kus, ktorý si aj tak nikto neoblečie... A za to dostávajú nehorázne honoráre. Na hlavu, ale názov sedí. Krása na prodej. Áno, máme krásne ženy a predajné sú tiež. A niektoré veľmi ochotne. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokumentární medailonek zakladatelky českého modelingu Milady Karasové. Je zde mnoho odboček k jejím prvním svěřenkyním, které byly jako první české modelky vyslány do zahraničí. Karasová líčí povinné pitky se sovětskými papaláši,kdy se naučily přípitky vylévat stranou, nebo kdy její manžel říká „Každá ženská časem otravuje, tahle taky, ale na procenta nejmíň.“ ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Překvapivě je to hlubší než jsem čekala. Nejen o módě ale také především o životě, vztazích, vnitřním nastavení a světe div se - vnitřní kráse. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem úplně nepochopil smysl této práce a jak vidno, je to ještě horší, než bylo možné si představit. ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a obsažný portrét průkopnice českého modelingu. Kromě spousty vzpomínek a výpovědí pamětnic těch dob vyslechneme i úvahy o ženském sebevědomí, empatii a dobrotě srdce. ()

Reklama

Reklama