Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desítky let probíhajícího zúčtování přibližuje dědictví rodiny Donovanových celý kruh. Když události, které Raye učinily tím, kým je dnes, konečně vyšly najevo, Donovanovi jsou přitahováni zpět do Bostonu, aby čelili minulosti. Každý z nich se snaží překonat svou násilnou výchovu, ale osud těžce umírá a v boji je drží jen jejich zuřivá láska k sobě navzájem. Ať už stojí pohromadě, nebo se vrhají na zem, jedna věc je jistá – Ray nedělá hlouposti. (A.N)

(více)

Recenze (39)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

I když by bývaly potěšily nějaké ty scény navíc s Paulou Malcomson nebo Stevenem Bauerem + Lena jakožto charakter s vlastní motivací a příběhem, a ne jenom nástroj toho, jak příběhově dostat ostatní postavy z bodu A do bodu B, celovečerák přináší v podstatě to nejlepší, co může příběh Raye Donovana nabídnout. Jsem rád, když seriály končí na vrcholu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Obstojná bodka za veľmi dobrým seriálom. Vo flashbackoch sa dozvieme, ako Ray dostal tatínka do polepšovny a zároveň sa stal tým, čím bol v prvých (teda tých výrazne lepších) sezónach - upratovačom bordelu po celebritách. No a v súčasnosti sa postavy konečne pretrpia, preplačú, pretrasú a prezabíjajú k bolestnému koncu. Fajn, že to vzniklo, aj keď to mohol byť aj hutnejší nárez. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je fajn vidět, že to tvůrci měli celé promyšlené od začátku, a že tohle zakončení prostě bylo vůči divákům/fanouškům fér, a muselo být řečeno. Na tu druhou bych i tak ubral (ano, důležitých!) flashbacků, na kterých Ray Donovan nikdy nestál, a taky by asi bylo vhodno se více krotit s hudebním podkresem. Protože právě absence hudby v těch nejstěžejních scénách byla vždycky tím, co z Raye činilo značne infarktovou show. Jako film to prostě celé funguje o level hůře něž rozvětvená série, ale jak říkám: za tu promyšlenost od začátku do konce se zlobit nehodlám. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Životní roli Lieva Schreibera nejspíš zůstane Ray Donovan. Titulní hrdina seriálu o muži, který bohatým a slavným pomáhá řešit problémy a sám se přitom musí vyrovnávat se svým zlým otcem Mickeyem v podání Jona Voighta se dočkal celkem 7. sérií a tvůrce seriálu David Hollander plánoval 8. sérii, která měla též celý seriál uzavřít. Jenže Showtime v lednu 2022 seriál zrušil a seriál tak skončil 7. sérií, která nechala příběh otevřený bez úctyhodného zakončení. Jenomže tahle seriálová pecka se nakonec dočkává zakončení alespoň v podobě celovečerního filmu, kdy se Hollander chopil režie a se scénářem mu pomohl samotný Schreiber. Je nakonec cesta tohohle fixera zakončena solidně?   Každá série Ray Donovana měla 12 epizod, jen ta sedmá se musela spokojit s 10 epizodami. A věřím, že oněch 10-12 epizod klasické 8. série by byli více uspokojující. Filmový Ray Donovan má totiž pořád problém v tom, že jde o film dlouhý lehce přes hodinu a půl a vše tak působí lehce uspěchaně. A automaticky vyvolává dojem, že v regulérní osmé sérii by na vše bylo víc času.   Definitivní tečka za příběhem Raye Donovana kromě navázání na cliffhanger na konci 7. série též sází na flashbacky, které více poodhalují o dětství Raye a co formovalo jeho nenávist k jeho otci. Finále Raye Donovana tak již prakticky není o fixerovi v Hollywoodu, ale čistě o muži, který chce zastavit svého nebezpečného otce za každou cenu. Už od první série bylo ovšem víceméně jasné, že přesně sem jednou zakončení příběhu povede a v průběhu se dá rozhodně říct, že Hollander Donovanův příběh zakončí solidně a tohle oživení skutečně mělo smysl.   I když se nejdříve dá vložení flashbacků považovat za tak trochu zbytečné, ve finále naopak akorát slouží k budování napětí ohledně osudové konfrontace Raye Donovana a jeho otce. To bylo sice poctivě budováno celých 7. sérií a Ray Donovan má dávno spousty důvodů, proč svého otce skutečně nenávidět, ony flashbacky ovšem ve finále skutečně mají smysl a osudovost tohohle zakončení dokáží ještě více umocnit.   V součtu vlastně Ray Donovan: The Movie skutečně působí jako natažená epizoda původního seriálu a dá se vnímat jako takový zakončující dodatek. V jistém ohledu možná zamrzí, že finále Ray Donovana vlastně dvakrát nepřináší nic neočekávaného a možná se úplně nevyplatí mít od tohoto finále dvakrát velké očekávání, vidět opět Lieva Schreibera a Jona Voighta, kteří i tentokrát dávají do svých rolí a především vzájemné nevraživosti všechno je ovšem pořád radost.   Hollander nejspíš vyškrábal z námětu na původní 8. sérii to nejzásadnější a i přes uspěchanost je cesta Raye Donovana přeci jen zakončena uspokojivě. Možná ne takovým způsobem, který by si tahle seriálová pecka zasloužila, Ray Donovan se za konec své pouti ovšem rozhodně nemusí stydět..... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriózne zakončenie seriálu, kde je veľa flashbackových scén, takže nebolo treba až toľko toho točiť a aj tak sa zarobilo. Zasmial som sa len nad tým, že mnoho užívateľov vyhodnotilo film ako odpad alebo 1 hviezda a z komentáru vyplýva, že ani netušia, že ide o zakončenie dlhoročného seriálu. To nevymyslíš. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poslední série byla první, která mě naštvala a to kvůli nedořešenému konci, ale teď už je všechno odpuštěno. Otevřené linky se uzavřely, exkurz do minulosti mnohé vysvětlil a konec vzal za srdce. Takhle to skončit mělo i nemělo. Hollander jasně ukazuje, proč je škoda, že se s Rayem a spol. už v budoucnu nepotkáme. 100% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Po posledních třech sériích, které krom Lieva a vývoj Donovana, působili brakově, jsme se dočkali filmu, kterej přirozeně uzavírá celé dění. Tvůrcům se podařilo posunout character Raye dál a díky fenomenálním flashbackům, dostává celé to pozadí kolem Raye a Micka novej rozměr. Ten konec je temnej, odvážnej a potěšila i jedna výborná akční scéna se surovou bitkou a solidní kaskadeřinou na kapotě auta. Bylo to emocionální, výživné a kdyby udělali tvůrci osmou řadu tímhle stylem, byl bych nadšenej. Bylo to atmosférické, melancholické a nepůsobilo to over the top. Vůbec mi ani film nepřišel chaotickej, ale přirozeně se doplňovala přítomnost s minulostí. Tleskal jsem po konci filmu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poté co byl Ray Donovan nesmyslně zrušen těsně před cílem sme se dočkali jeho uzavření alespoň v téhle podobě.Filmový formát o rozsahu necelých dvou epizod mu sice úplně nesluší a v seriálu by se některé věci daly ještě lépe rozpracovat a uzavřít (hlavně linky Bunchyho a Terryho),ale rozloučení je to důstojné a jsem rád,že k němu mohlo dojít alespoň takto.Je vidět, že tvůrci nijak nevařili z vody a vše měli dopředu vymyšlené a je fakt škoda, že jim do toho Showtime hodil vidle...80% ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál som nevidel, takže mi po tejto stránke nedával zmysel. A film samotný je ultranudná, flashbackmi prešpikovaná konverzačka, ktorá nezaujme, lebo neviete, o čo ide. Nerád ale musím. ODPAD! ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(6/2022) / Priznám sa, čakal som od filmového zakončenia Raya trošku viac. Podľa mňa je škoda, že tvorcovia sa obsahom rozhodli len vytvoriť kvázi predĺženú epizódu. Chcelo to skúsiť vytvoriť niečo viac zapamätateľné, trochu odvahy s formátom. Príbeh je ale zakončený logicky a chvalabohu aj emočne a vzťahovo k spokojnosti. Po Dexterovi tu tak máme ďalší koniec výrazného seriálového "hrdinu" a čakáme na rovnocenných nástupcov. (7/10) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tvůrci naštěstí nepřidávají žádné linky, pouze dojíždějí ty z finále poslední řady, takže se dá příběh shrnout do slov "honba za Mickem", který s kufříkem cenných papírů zdrhá do Bostonu. Známé prostředí přivozuje Rayovi časté flashbacky, jež konečně naplno ukážou, jak se přichomýtl k filmu i jak poslal svého marnotratného fotříka do vězení. V pomalejším tempu dojde FILM až k určitému smíření – a kruh pro Raye, jeho otce i dceru Bridget uzavře (ostatní bráchové ovšem vyjdou nepoměrně zkrátka). 3½ ()

Narcis 

všechny recenze uživatele

Zakončení skvělé. Mohlo být trochu více akce na Rayuv způsob. Každopádně hlavní dějové linky uspokojivě ukončené + skvělé dovysvetleni minulosti. 4* za to, že konec dlouhého seriálu by měl být imho více kulervouci a infarktovější - loni mi můj milovaný skvost La casa de papel v tomto nasadil laťku dost vysoko. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

V roku 2013 skončil môj najmilovanejší seriál všetkých čias - Dexter a ja som myslel, že sa už s prichádzajúcou jeseňou nebudem mať rok čo rok na čo tešiť. No Showtime nenechal na seba dlho čakať a takisto v r. 2013 prišiel Ray Donovan. Hneď sa zaradil k seriálom, ktoré ma chytili za srdce. A (dramatické) seriály, ktoré ma chytili za srdce sú iba štyri (okrem spomínaného Dextera a Raya sú tam ešte Six feet under a Masters of Sex). Aby ste pochopili, ako veľmi som si Raya Donovana obľúbil, tak uvediem seriály ako Homeland, House of Cards, Breaking Bad, Narcos, Banshee, atď, t.j. seriály, ktoré som s radosťou pozeral, vnímal som ich nesporné kvality, no za srdce ma nechytili. Ray Donovan sa však stal pre mňa symbolom chlapskej zábavy a Liev Schreiber jedným z najobľúbenejších hercov. V konečných fázach seriálu to už bola zhmotnená depka, ktorú si som si vychutnával s pohárikom whisky a spoločne s hlavnými hrdinami som si prípíjal Slainte! Epizóda, kde umrela Abby, bola mojim najsilnejším seriálovým zážitkom vôbec. Po poslednej seriálovej sérii som bol zničený myšlienkou, že sa príbehy týchto hrdinov neuzavrú. Som tak veľmi rád, že tvorcovia aj za levieho podielu Lieva Schreibera - napriek nie až tak masovému úspechu seriálu - vybojovali aspoň tento záverečný TV film. Azda aj pod vplyvom negatívnych emócií z ukončenia návratovej série Dextera, ktorú som dopozeral pred týždňom, sa mi tento koniec Raya Donovana veľmi páčil. Uzavreli sa príbehy tejto narušenej rodinky, no geniálne je zavŕšenie vzťahu Raya a Micka (ktorý bol vždy hlavným leitmotívom seriálu). ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Pěkné filmové zakončení seriálu. Film je doslovné pokračování tam, kde sedmá série skončila. Ani jsem si nemusel nutně pouštět recap, protože se objeví spoustu flashbacků. Film se povedl. Neurazí, ale je škoda, že to celou dobu jelo depresivním stylem. Sice mi tolik nevadilo neustálé vzpomínání na dřívější doby, ale mohli to udělat nějak sympatičtěji. Je dobře, že zvolili pro finále film a ne sérii. Protože bych na to nadával stejně jako u sklíčené páté série. I když musím říct, že Mickyho taneček skoro vykouzlil úsměv na ksichtu. Jinak zvláštní závěr. Takový jsem nečekal, ale asi proč ne. 75/100 ()

SatyR.film 

všechny recenze uživatele

Kto nepozeral seriál, nech si to ani nezapína, nebudete ničomu rozumieť a potom sú tu nezmyselné hodnotenia.  My čo sme zdatne dobojovali všetky série, sme sa dočkali po nie úplne ukončenej sedmičke veľkého finálne. Je pravdou, že posledné série boli viac rodinné drama na rozdiel od tých úvodných a v rovnakom duchu pokračuje i film, ktorý sa odohráva v Bostone, tam kde to všetko začalo. V návratoch do minulosti sa dozvedáme príčiny všetkého, rozuzlenie sa nekoná, no rodina drží pohromade za každej situácie. Ale aspoň sa dozvieme prečo to všetko bolo ako bolo. 4* film / 5* seriál ()

Reklama

Reklama