Reklama

Reklama

Moře klidu

(seriál)
  • Jižní Korea 고요의 바다 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vědkyně se vydá pro záhadné vzorky na opuštěnou vesmírnou stanici u Měsíce, na které při nehodě zemřela celá posádka včetně její sestry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Velice pečlivě natočená a atmosférická sci-fi, která svým stylem strašně připomíná to nejlepší z prvních dvou Vetřelců. The Silent Sea si dává v počátečních epizodách hodně záležet na tom, aby diváka udržoval v konstantním napětí. A to zcela jednoduchou metodou. Na divákovy otázky neodpovídá přímo. Pouze mu nechává dostatečné množství informací na to, aby si na ně alespoň částečně odpověděl sám. Mimo jiné mu představí bandu poměrně zajímavých a dobře pamatovatelných hrdinů, u kterých během scény "útěk na stanici" v první epizodě uvažujete, kolik z nich se vlastně vrátí zpátky se zdravou kůží. Výsledkem je tak velice slušná sci-fina, které se však v poslední čtvrtině trochu začne rozpadat logika. V pozdějších chvílích, kdy už jsou mnohá tajemství odhalena, by taky neuškodilo větší tempo. Ale i tak se na to po celých těch osm epizod kouká moc dobře. Korejci zkrátka umí. A jsem moc rád, že si toho už konečně pořádně všimli i Amíci. Průměrné 4* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ja myslím, že Kórejci urobili veľmi slušné sci-fi. Občas to pripomenie klasiku Votrelci od J. Camerona, alebo iné sci-fi, ale čo sa už dnes dá vymyslieť bez toho, aby to niečo nepripomínalo, že? Napriek tomu je hlavná zápletka s vodou na mesiaci pomerne originálna a podarilo sa z toho vykresať celkom atraktívne sci-fi. Má to slušnú atmosféru, tie tmavé úzke uličky a šachty majú atmosféru vždy, triky sú veľmi solídne, scéna s odtrhnutým výťahom sa podarila a navyše sa Kórejci aj ako herci krotia a predvádzajú pomerne slušné herecké výkony bez hystérie, kriku a nasilu uplakaných scén. Ja som bol veľmi spokojný, v závere je jasné, že nemáme odpoveď na všetky otázky takže 2. séria sa v najbližšej dobe pravdepodobne zrodí. 80%. ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Ke sledování toho seriálu potřebujete nutně 2 věci. Zaprvé vypnout mozek a nedumat vůbec nad logikou či zdravým rozumem a za druhé ovladač stále v ruce, abyste popřeskakovali všechny pasáže, které jsou zhola zbytečné, xnásobně natažené nebo tak hloupé, že se to prostě nedá. Jinak dobrý pokus o sci-fi, jen to mělo být o 6 dílů kratší a skončit to nějak méně debilně. (25%) ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Tyhle rozlehlé vesmírné stanice po eliminaci všecho živého, můžu na každý způsob. Proto vítám jakýkoliv pokus včetně tohoto. Toto nebylo špatné, hlavně první půlka mě nutila, pustit si okamžitě další díl. Druhá půlka bohužel ztrácí trochu dech. No prostě není to tak promakané jako třeba Expanse, ale za shlédnutí to určitě stojí. Škoda, že měli napsanou jen tuto sérii, nějaké hlubší dějové linky mi tu dost chyběly. Ty poslední dva díly bych napsal úplně jinak. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Úplne "mimo mísu" mi pri sledovaní tohto seriálu napadol seriál Away, ktorému som vyčítala množstvo nezmyslov vytáčajúcich ma do nepríčetnosti. Zaujímavé je, že v tomto seriáli je možno podobné množstvo nezmyslov, ale zachraňuje ho v mojich očiach jedna podstatná vec: nie je to nuda. Možno pár hluchých miest z hľadiska akcie, avšak aj tie mali svoje opodstanenie.. ale inak ide o dosť dobre vygradovanú jazdu s fackou v závere. Ak by sa tvorcovia rozhodli natočiť druhú sériu, tak táto ma od nej určite neodradila (narozdiel od spomínaného Away). Bonusom je aj celkom reálne vykreslená hrozba straty vody na Zemi - pravdu povediac, tento moment mi pripadal úplne najdesivejší z toho celého. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Hang-Yong Choi celý seriál napsal jako adaptaci svého krátkometrážního filmu The Sea of Tranquility, který uvedl v roce 2014 na filmovém festivalu v Jižní Koreji. (UncleMorty)
  • Rekvizity pistolí jsou ve skutečnosti pistole Glock 17 upravené oplastováním z 3D tiskáren. (UncleMorty)

Reklama

Reklama