Reklama

Reklama

Včerejší děti

(TV film)
  • USA Yesterday's Children (více)

Jenny Coleová žije se svým manželem a synem ve Střední Americe. Je těhotná a začíná mít velmi živé sny o malém městečku, které má velký kostel. Svěří se své matce a ta jí ukáže nějaké obrázky, které namalovala, když byla dítě. K jejímu úžasu jsou úplně identické s jejími sny. Jenny a její matka začnou pátrat a zjistí, že příběhy které se jí zdají se odehrávaly v malém irském městečku v 30-tých letech našeho století. Jenny proto odchází do Irska, aby poodhalila tajemné vize. Rodinu hledá podle jména, až potká stařečka, který jí vše potvrdí. Jenny je přesvědčena, že v minulém životě byla jeho matkou. Film je založen na pravdivém příběhu, který nás nutí se zamyslet nad možností reinkarnace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

markotter 

všechny recenze uživatele

Ten film má dvě velmi slabá místa. Jedním z nich je naprosto otřesná muzika, která hraje snad úplně celý film. Bylo to mučení hudbou. Druhým je samotná unylá, nemastná, neslaná (hlavně v současné dějové lince) Jane Seymour. Bylo to mučení Jane Seymour. Takže jsem trochu neobjektivní v celkovém hodnocení. Samotný námět byl sice jednoduchý, nicméně zajímavý a kdo je ochoten něco takového připustit, tak to je film pro něj. Závěr bych si představoval trochu míň pocukrovaný. ()

janabel 

všechny recenze uživatele

Taková témata můžu. A když je navíc takový film podle skutečné události, a k tomu zahraný tak, že se mnou ještě teď cloumají emoce, tak takový film prostě nemá chybu. Alespoň pro mě ne. A o čem film vlastně je? Je nejen o reinkarnaci, ale je i o tom, jak si máme dávat pozor na to, co si přejeme. Je totiž fakt síla jak takové nevinné přání dokáže druhému ovlivnit život. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Paní Buddhová zřela jeden ze svých minulých životů. A nejen to, dovedla se s ním za svého přítomného života (alespoň citově) ztotožnit a své někdejší děti (nyní jako starce a stařeny) i fyzicky poznat. Ze svého někdejšího života si pamatovala některé jemné detaily, které prokazovaly skutečné prožitky. Na druhé straně knězova úvaha, že to jedna duše promlouvá k druhé jakékoli oprávnění... Na reinkarnaci můžete věřit nebo nemusíte, bylo by však dobré, kdybyste se chovali jako by byla. ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Na televizní tvorbu je to velmi nadprůměrný film, který se vyhnul zbytečnostem a od první minuty se zabývá hlavní myšlenkou filmu. Vím, že řada lidí by namítla, že příběh je předvídatelný a přímočarý, ale proboha já chtěl, aby to dobře dopadlo, proto jsem se na to díval. Nechtěl jsem překvápko, chtěl jsem si vychutnat emocionální drama dle skutečných událostí. Celkový dojem je fantastický a neočekávaný. 100% ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Asi takhle ..... malý Sony výborný !!! Velký Sony .. velmi dobrý ... , Seymour zcela nevhodná a rovněž Clancy špatně zvolený . proto hvězda dolů , škoooda . Vím , že jsou tyto případy , proto vítám , že byl podle skutečnosti . Kdo o tom nic neví , byl určitě velice překvapen . Více takových snímků je určitě potřebné . Těším se na ně ... , ale Jane S, tam již nedávat , nehodí se vůbec na takové role . Je to ke škodě , jinak ji mám , samozřejmě rááád . Hned ji to napíšu na Twiter . ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Píseň „A Dream That Only I Can Know“ nazpívala Jenn Mahoney s hudbou a textem od Patricka Williamse. (sator)
  • Předobrazem filmu byl skutečný příběh pediatričky Jenny Cockell, který aktérka vydala knižně s názvem „Yesterday's Children“. V ČR dosud nevyšlo, vydáno bylo na Slovensku pod názvem „Deti včerajška“. (sator)

Reklama

Reklama