Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říkají si Osamělí jezdci, jsou tři a hrají řízný heavy metal. Zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Hrají vytrvale a podle svého mínění i dobře, prorazit se jim však stále nedaří. V rádiu je nehrají, protože nejsou slavní a slavní nebudou, dokud je nebudou hrát v rádiu. Klasický začarovaný kruh, z něhož na první pohled není cesty ven. Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných napodobenin zbraní, které sice místo smrtích kulek chrlí vodu, ale vypadají dostatečně věrohodně, aby nebyly od pravých k rozeznání. Takto vyzbrojeni přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který počítal s rychlým obsazením, okamžitým přehráním a rychlým zmizením se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel. A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci a navíc se venku rojí policie, která stanici obklíčila. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (112)

klapqua 

všechny recenze uživatele

Milujem Lone Rangers a ich Degenerated! Pamätám si ako som to jak malá holka pracne zháňala a následne sa toho nevedela dopočúvať! Na rocku som rástla a stále je mi srdcu v podstate najbližší, z toho dôvodu tento film asi hodnotím trochu inak! :) Vždy sa pri tom pobavím a vždy nadávam jak pes, že naše dnešné posraté rádia ani len netušia čo je dobrá muzika... A tak ich už roky radšej ani nezapínam. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl na tomto filmu v kině v roce 1994, měl jsem tedy o 17 let méně, tedy 20. Z důvodu věku a určité nedospělosti bych v té době dal filmu možná i čtyři hvězdy. Jenže jsem na tento film zapomněl a podíval jsem se na něj znovu - po právě těch sedmnácti letech. A hle, zjistil jsem, že je to vlastně neskutečná ptákovina, u které jsem se prakticky ani nezasmál. Tím víc mě překvapilo nadupané herecké obsazení. Ve svých dvaceti jsem tyto (dnes už prakticky slavné) herce ani neznal. A proto jsem nemile překvapen, že z této celkem trapárny neudělali něco víc. Herecký a invenční potenciál na to určitě byl. Místo toho jsem byl nucen sledovat bezduchou hudební komedii bez hudby. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsme typickou komedii o parte rockeru, ktery nemuzou prorazit. Jenze to by nesmela bejt hlavni trojka ve slozeni neskutecne vlasatej Fraser, neskutecne dutej Sandler a Steve Buscemi, u kteryho me zrovna zadnej vystiznej popis nenapada. Takze po vlaznejsim rozjezdu se dej presune do radia a zacne komedialni super rezba. Pribeh je samozrejme neskutecne kokotskej, parta rockeru obsadi radio s pistolema naplnenejma tabascem, chtej pustit svuj song, ziskavaj priznivce a po policajtech chtej furt nejaky kokotiny. Jenze to je proste silena rezba, jedna hlaska za druhou, vetsina postav jsou fakt hovada, do toho jeste vtipnej Arquette a i ostatni postavy jsou fajn, paradni rockovy pisnicky a obcas sem se fakt malem posral smichy. Lepsi 4*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepřesvědčivý a v podstatě nepravděpodobný film o partě neúspěšných rockerů, kteří udělají vše proto, aby prorazili i v hudební branži, i třeba za cenu přepadení komerčního rádia a domáhání se puštění svého songu v éteru. Brendanu Fraserovi a Adamu Sandlerovi jsem jejich zapálené rockery moc nevěřil, ale Steve Buscemi do své role vklouzl zcela hladce. Místy je to zábavné, ale zcela chybí pokus o nějakou kontroverzi, která ve filmu měla být, ale nějak se pod tím nánosem nudy a trapnosti vytratila. ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Amaterská rocková kapela stále neúspěšně se snaží prosadit svoji hudbu a tak se rozhodnou vloupat se do rádia a vnutit tam svoji nahrávku, jenže celá akce se zvrtne a je z toho ozbrojené přepadení s rukojimími. Postupem času se začínají ale dít divné věci. Někteří rukojmí přechází na stranu ozbrojenců (rockerů) a venku před rádiem se shromažďují davy fanoušků. Kapela dostává víc než chtěla. Dostávají se do TV a rádio je naladěno snad u každého. Ale nechtějí peníze nebo vrtulník a letenky na Bahami, chtějí jen hrát svoji hudbu v rádiu. A tak se znich stávají hvězdy. Skvělá komedie se skvělým hereckým obsazením. Po celý čas je film doprovázen super nadupanou muzikou a Motorhead na začátku je senzační. Film jako stvořenej pro každý metal / rock příznivce. Brendan jako skvělý vůdce bandy, Steve jako ulítlej kytarista a Adam jako pitomeček co ale skvěle válí na bicí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se objeví i Rob Zombie a další členové jeho skupiny White Zombie. (liquido26)
  • Členové skupiny "Sons of Thunder", Monty Colvin, Alan Doss, Ben Huggins a Mitchelle Dane Sonnier, jsou ve skutečnosti členové skupiny "The Galactic Cowboys". (liquido26)

Reklama

Reklama