Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Harry Potter je mistrovským dílem a neumírající senzací jak ve filmové tak i v knižní podobě a ten, kdo si ho jednou pustí k srdci se ho už nikdy nezbaví. Je to jistota, kterou nám fanouškům přináší tahle série, jistota úniku do magického světa a jistotou se stala pro generace předemnou a stane se i pro další generace. Přinesl ale tenhle reunion po dvaceti letech něco nového co by změnilo a nebo nějak upevnilo můj vztah k sérii? Nepřinesl. Je to jen nostalgicky komentovaný recap všech dílů. Je to asi tak se všemi reuniony, které jsem kdy viděla a ani reunion nejmagičtější série pod sluncem nic magického nepřinesl. To, že si štáb a herci vybudovali za těch 10 let společné práce vztahy na úrovni rodinných vztahů je krásný a asi předpokladem k úspěšnosti a důvěryhodnosti celého díla, ale přeci jenom pro příběh a pro nás diváky jsou vztahy postav silnější než vztahy mezi samotnými herci a pár silných a hezkých slov pronesených na reunionu mě bohužel nezasáhlo skoro vůbec a to možná proto, že už jsem většinu z toho slyšela několikrát a při takovém opakování a vzpomínání to může působit až trochu nuceným dojmem. Já osobně věřím, že to vůbec nucené není a že vztahy mezi zúčastněnými jsou skutečně takové i mimo kamery, ale jednoduše řečeno mi to už nic nového nepřináší a mnohem víc jsem si užila samotný recap dílů ačkoliv je znám nazpaměť. Co mě dojalo bylo vzpomínání na zemřelé členy štábu a zestárnutí ostatních. Člověk si uvědomí, jak rychle ten čas pádí ačkoliv Harry Potter série samotná nezestárne nikdy. Nejhezčí část celé skoro dvouhodinovky bylo prvních 5 minut a pak když Robbie Coltrane okomentoval, že on odejde, ale Hagrid zůstane. A to je asi celá pointa, herci propůjčili svůj vzhled a talent a dali tak vzniknout postavám, které je předčili.  btw Rowlingová na reunion pozvána byla, ale ona a její tým odpověděli s tím, že archivní záběry z roku 2019 pro účely reunionu postačí, jen uvádím na pravou míru argumenty toho, jak se mohli opovážit ji nepozvat ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Velká nostalgie, bohužel lehce poskvrněná tou směšnou kauzou okolo JKR. Je jasný, že tam všichni dokola budou opakovat, jak všechno bylo super, ono taky spousta těch věcí opravdu byla super. Ale když se tam např. Yates chlubil tím, jak zprasil finální souboj Harryho s Voldemortem, to už jsem začínal otáčet oči v sloup. Tak či onak je to povinnost pro fanoušky HP, která svůj účel splnila. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film o filme. Nič viac a nič menej. Na to, že sa malo jednať o udalosť po 20 rokoch je to na mňa príliš strojené a bez tých skutočne hlbokých emócií, nesúvisiacich len so spomínaním. Jedinú funkciu, ktorú to má je také to šteklenie a túžba vrátiť sa k sérií( či už v knižnej alebo filmovej podobe) a pripomenúť si ju. Oceňujem, že to nebolo moderované ako návrat Priateľov. Ale hodnotovosť tohto počinu je v rámci predchádzajúcich materiálov (uvedených na DVD a Blue Ray) a aj novej doby ( herci sú úplne niekde inde a venujú sa iným veciam) pomerne zanedbateľná. Čo je na taký fenomén škoda. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

5/10 – Zas tak mě to neoslovilo. Harry Potter je jedna z mých nejoblíbenějších filmových i knižních ság vůbec, ale nějak nevidím důvod proč dělat hromadný pokec s hlavními představiteli po 20 letech. Provedení je nemastné neslané; ani se u toho nezasmějete, ani vás to nedojme. Některé zákulisní zajímavosti, peprnosti a klepy mě zaujaly, jiné nikoliv. Bylo fajn vidět známé tváře zase pohromadě v souvislosti s Harrym, ale tím to pro mne haslo. Ocenil jsem tak maximálně chemii, kterou mezi sebou ústřední duo dosud má, byla radost slyšet je konverzovat. Škoda, že se totéž nedá říct o ostatních mluvčích. Dohromady celkem nuda a zbytečnost. Pamatuju si, jaké kolem toho dělali haló, když to vyšlo, a přitom je to jen takový vlažný pokec plný superlativů. Vlastně bych mohl s klidem na duši zase jednou použít svoje oblíbené slovo – geniálničení. Dostalo se nám totiž hodiny a tři čtvrtě, ve které se herci a tvůrci vzájemně poplácávali po zádech, jací to jsou neomylně geniální pašíci, kteří doručili širému světu to, po čem každičký jeden tehdejší teenager ze srdce prahnul a udělali to faaakt dobře. Verdikt: "Docela nuda, kterou ale stojí za to vidět, pokud jste potterhead nebo tak něco." ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Poměrně milý a fajn pohled do zákulisí všech HP filmů, který je jedinečný oním znovushledáním tehdejších představitelů. Mnohým fanouškům to rozhodně vykouzlí (get it?) úsměv na tváři. Akorát závěrečná čtvrtina je až přestřeleně sentimentální a patetická. I přestože se považuji za opravdu extrémního HP fandu, tak mě to nakonec nedojalo. A zdá se, že se o to ten speciál fakt usilovně snažil. Vlastně si myslím, že pokud chtěli tvůrci natočit tuhle nostalgickou jednohubku takovýmto způsobem, měli počkat ještě dalších deset let. Pak by to možná bylo silnější. Celkově se na to však koukalo příjemně. Ale ta Rowlingová tam prostě chyběla. Btw, Helena Bonham Carter (Belatrix) tam byla nejlepší. Jednoznačně nejzábavnější a nejvtipnější sekvence. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Na jedné fotce můžeme vidět holčičku, jak sedí u stolu a má na sobě čelenku Minnie Mause. Původně mělo jít o Emmu Watson (Hermiona Grangerová). Ve skutečnosti se ale jedná o Emmu Roberts, neteř Julie Roberts. Na chybu začali fanoušci na sociálních sítích upozorňovat. Na Instagramu Emma Watson tuto fotku sdílela a dodala k ní: „Já jsem nebyla takhle roztomilá.“ Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)
  • V jednom záběru vidíme vedle sebe sedět Jamese Phelpse a Olivera Phelpse. Tvůrci dokumentu jim však v popisku prohodili jména. Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)

Reklama

Reklama