Reklama

Reklama

Zamilované léto

(seriál)
  • Jižní Korea Our Beloved Summer (více)
Jižní Korea, (2021–2022), 16 h 13 min (Minutáž: 59–63 min)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Tihle dva spolu kdysi na střední škole natočili virální dokument. Po rozchodu se sice nemůžou ani vystát, ale musí znova před kameru. (Netflix)

Recenze (5)

bulinka 

všechny recenze uživatele

Vďaka dokumentu sa stretnú najlepšia študentka, najhorší študent. Ona nechce premrhať ani minútu a svedomito sa učí, aby to niekam dotiahla. On by najradšej len spal, alebo si kreslil. Samozrejme, že sa najskôr neznášajú a lezú si na nervy. Ale od nenávisti je len krok k láske...no život nie je rozprávka a aj láska môže končiť rozchodom...lenže svet je malý a tak sa životné cesty ľudí vedia pretnúť aj po rokoch. Najskôr boli najzábavnejšie školské scény natočené do dokumentu. Potom som sa rozcítila nad trpkým rozchodom hlavných postáv. To prešlo do vzrušenia, z opätovného stretnutia a z očakávania toho, čo sa bude diať. Všetky drobnosti, ktoré sprevádzali dej od pohľadov, jemných mimík, ironických poznámok bolo super. Malo to svoj nadhľad, no zároveň hĺbku. Dej plynul prirodzene pokojným tempom. Sledovaním vzťahov, sa postupne odkrývali príbehy postáv. Soundtrack, kamera, osvetlenie, prostredie ...dokonalé. Moju dušu opäť potešil Kim Kyung-Hee. Po skvelých pesničkách v Crash Landing on You sa prekonal a „Our beloved summer“ a „Red string of fate“ sa stali súčasťou môjho dňa. Jedno mám ako zvonenie telefónu, druhé ako budík :D. A nezabudnuteľné sú pesničky „Christmas Tree“ od V alebo „Maybe“ od Bibi. Teším sa veľmi z tohto seriálu. Má v sebe dávku pokory, lásky, smútku, radosti, odpúšťania a dobrosrdečnosti. ()

RhiannonEsme 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel...tenhle seriál byl hodně slabý. Asi proto, že se tam celou dobu řeší jen vztahy. Ten minulý a současný u obou hlavních hrdinů a vztahy lidí okolo k nim. Chyběl tomu příběh a hodně se střídaly časové roviny z dětství, SŠ a VŠ se současností, což na poutavosti nepřidalo. První třetina byla jedna dlouhá rozvláčná nuda... pak nějaká jiskřička...a pak zase nuda až do 12.dílu. Hlavní hrdinka mi připadala omezená a neatraktivní. Byla hodně zaměřená na výkon a vůbec nechápala, jak moc ji ten tichý kluk má ve skutečnosti rád. U jejího partnera jsem ocenila zajímavý charakter a hloubku, ale z těch pánských účesů už je mi nanic. Copak v Koreji nemají zrcadla a nevidí, že ty houby se všemi vlasy do čela klukům nesluší? K tomu špatně zahraná vášeň a vlažné, viditelně falešné polibky. Konec to trochu napravil, ale celkově zatím nejslabší K-drama, co jsem viděla. ()

Reklama

Timothy 

všechny recenze uživatele

Spousta emocí je stále uvnitř, chtěl bych o tom napsat tolik, ale zároveň neznám žádná písmena. Chtěl bych si o tom s někým vyprávět, chtěl bych se koukat pořád dál, chtěl bych je znát a chtěl bych to zažít, alespoň to, co je tak důležité a zároveň vzácné. Jsem rád, že jsem objevil svět filmů a seriálů z Jižní Koreje, jsem rád, že existuje a nutí mě přemýšlet zase trochu jinak a jsem rád za tohle dílo, které je ve všech směrech jedinečné. ...003... ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Nebýt úžasného soundtracku „Christmas Tree“ od V, který po mnoho týdnů (a právem!) bořil hitparády i mimo Asii, možná bych tenhle seriál i minula. V seriálu píseň bohužel uslyšíte jen ve skromnější hudební úpravě, tedy doporučuji si určitě pustit originál, díky kterému jsem se nakonec přiklonila k celkovému hodnocení 4*. Samotný seriál je standardně kvalitně zpracovaný, chemie mezi postavami funguje dobře, i když hlavní hrdinka působí svým častým pohledem vyorané myši a nejčastěji pronášenou větou "Cooo??" na svůj věk až mírně retardovaně. Z vedlejších postav nejvíce zaujal asi kamarád hlavního hrdiny Či-Unh - herce Kim Sung-cheola si budete pamatovat jako zaláskovaného ctitele Min Seonga z 8. dílu loňského hitu Vincenzo. ()

Zajímavosti (1)

  • Štúdio N úspešne produkovalo drámy založené na webtoonoch, ako sú Strangers from Hell a True Beauty. Our Beloved Summer je ich prvý originálny projekt, ktorý vyšiel vo forme drámy aj ako webtoon. (Domca1998)

Reklama

Reklama