Reklama

Reklama

Poklady Evropy

(seriál)
  • Francie Les Trésors d'Europe (více)
Francie, 2017, 15x52 min

Režie:

Julien Bur

Obsahy(1)

Vydejte se spolu s tvůrci za poznáním evropských pokladů. Poznejte Itálii, Portugalsko, Chorvatsko, Island či Českou republiku... Vydejte se na cestu Evropou, která vede na nejkrásnější, nejzajímavější, nejneobvyklejší a nejautentičtější místa. Každá epizoda cestopisného seriálu Poklady Evropy představuje novou destinaci a odhaluje její přísně střežená tajemství, přírodní krásy, historické skvosty a kuriózní zajímavosti. Navštivte tajně ukrytý chrám, zakázané jezero, impozantní jeskyni, dechberoucí katedrálu, starodávné trosky, hotel v iglú, město duchů a seznamte se s místními chovateli koní nebo lidovými folkovými zpěváky. Poklady Evropy přináší poutavé a fascinující příběhy o kulturním dědictví a obyvatelích jednotlivých zemí. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

V epizode  Rusko je impozantní příroda. Člověk si jenom přeje, aby ten Putin nikdy nepustil do Ruska angloamerický nebo čínský kapitál. Epizoda Portugalsko je stylové odlišná. V epizode Chorvatsko, oblíbeném Čechy se mi líbila reportáž z Velebitského národního parku. Já jsem v listopadu dělal turistiku v Samoborských horách hodinu autobusem ze Záhřebu u Slovinských hranic, které se v dokumentu neobjevili. Epizoda Irsko jsou zelené pastviny a památky okolo sv. Patrika. Odlišná je Norska epizoda, z které prysti klid a pohoda, ale na zdejší turistiku si připravte pořádnou peněženku. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní pořad je vhodný nejen do hodin zeměpisu. Žáci se při něm mohou dozvědět, jak vypadají různé části evropského kontinentu. Vhodnější je ale pustit pouze kratší vybrané pasáže, protože při zařazení celé epizody budou mít problém s udržením pozornosti. Jeden díl se zaměřuje i na Českou republiku. ()

Reklama

Reklama