Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Goldie Hawn se vymyká svým obvyklým rolím v tomto neveselém dramatu o oběti matky pro svou rodinu a pokusech jejího syna zachránit ji před sebou samotnou. Když se John Cross (Keith Carradine) v roce 1969 vrátí domů do floridského Key Westu po odsloužených letech jako vojenský pilot ve vietnamské válce, je z něj nervově zhroucený člověk. Začne hodně pít a v zoufalém pokusu najít sebe sama opustí svou ženu Tracy (Goldie Hawn) i dvanáctiletého syna Chrise (David Arnott) a odejde do kláštera, kde složí přísahu mlčení. Tracy se ocitá bez prostředků pro sebe a svého syna, a tak z nouze vezme práci jako barmanka ve špinavém striptýzovém podniku. Když ale zjistí, o kolik víc si vydělávají místní tanečnice, i přes pochybnosti nastupuje dráhu go-go girl. Když se o matčině nové práci dozví Chris, chce ji zachránit před ostudnou a ponižující (ač výnosnou) kariérou a začne sám vydělávat podivnými pracemi. Jedna z nich je nošení čerstvého úlovku od místního rybáře do restaurace v jednom hotelu. Brzy ale zjistí, že se vlastně stal poslíčkem s kokainem, který je ukrytý uvnitř ryb. Chris následně učiní nebezpečné rozhodnutí - ukrást drogy a prodat je na vlastní pěst. Ve vedlejších rolích uvidíme například Arlisse Howarda nebo Stevea Buscemiho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Taková oddychovka na nedělní začátek noci. Goldie to náramně seklo a leckterý divák si možná stýskne, proč jen ji neukázali u té tyče o něco delší dobu. Buscemi svou rolí rozhodně pobavil. Film nemá velké ambice a pokud k němu divák takto přistupuje, dá se očekávat spokojenost. Jedinou větší kaňkou je tak "Pro MGM českou verzi vyrobilo studio Bear v roce 2008." a jejich srdcové eso Libor Terš, tentokrát jsem mu to počítal, kromě role "vypravěče" (MGM uvádí... atd) na začátku a na konci si ještě střihnul: hosta v restauraci venku u bazénu (jedna věta), větší roli jednoho z kupců kokainu (mnoho dialogů) a pak francouzského politika gratulujícího v televizi americkému "měsíčnímu úspěchu" (taktéž jedna věta). Jo, to jsem vlastně nezmínil - lightmotivem je první přistání člověka na Měsíci. ()

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Velmi poutavé a příjemné drama. Věrohodné výkony herců přinutí filmu věřit a zaručují oddychovku, která vás nevytrhne jako nějaký akční film, ale rozhodně zaručí dobrou podívanou. Možná škoda, že tak dobrý film je zapadlý v zapomění, protože moc lídí o něm neví (malý počet hodnocení). Já ho rozhodně doporučiji, splnil moje očekávání. Goldie Hawn rovněž dokázala, že nemá talent jen lidi bavit, ale zcela vážně jí můžeme věřit i její dramatický um. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Super drama od rezisera Chrisa Mengesa /typicky svojou rozsiahlou kameramanskou filmografiou, ako reziser natocil myslim len 3 filmy/. Goldie Hawn bola vyborna, Keith Carradine je nielen sympatak, ale aj vyborny herec, a zacinam ho mat coraz radsej. pribeh nenudi, dialogy vyborne, tempo sa nestrati ani v strede. Dokonca tu odzneju aj reci o kokaine, tak to bola novina pre mna. No nic, vyborny film, slusna reziserska praca, presne to je CrissCross : 75 % ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Letní pohodovka ze sorty filmů "slunná floridová vztahovka made in USA" s pár trochu otravnými částmi, ale dá se to. Na línou neděli jako dělané. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama