Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Elementál 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, źe skoro každý uživatel preferuje VII před I, přičemž si nejsem úplně jistý proč vlastně. Chaotický, těžko pochopitelný příběh ze sedmičky nahrazuje jednodušší, pomalu plynoucí a mystický příběh jedničky. Sice mi chyběly typické japonské tváře, ale i tak jsem si krásu animace užil do sytosti. Nápad s fantomy úžasný (asi jediný film, v kterém můžete kulkami zabít ducha) a atmosféra mrazivá. Vadilo mi, že ve filmu se objevovalo jedno klišé za druhým (mladí hrdinové v naprosto klasickém rozdělení, extrémně záporný záporňák, lovestory, happyend aj.), ale dalo se to ještě přežít. Navíc jsem měl ze začátku pocit, že sleduju spíš záběry s počítačové hry, než z plnohodnotného filmu ale po pár záběrech jsem si zvykl. A závěr? Těžko posoudit, který z dílů FF je lepší, nicméně k oběma se dá podotknout pár stejných poznatků: krásná animace, zajímavý příběh, nepříliš dobrý scénář a taky to, že sice tvoří jakýsi malý kult, ale do dějin kinematografie nikdy neudělají výraznou stopu. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ale jo, graficky rozhodně hodně povedený, ale to další, to už bude hodně záležet na vkusu. Servírováno je zde totiž poměrně náročné sci-fi, kterému by lehce někdo nechtěl uvěřit. Např. problematika jakýchsi vln zní hodně podivně, resp. ty vize, v čem všem se takové vlny nacházejí. No, a že zde má lidstvo co dočinění z marťanskými duchy, to taky není zrovna tradiční myšlenka. Pokud s těmihle věcmi nebudete mít problém, tak si film celkem užijete. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Scénář sice místy zavání těžkým béčkem, a moc tomu nepřidá ani mužský hrdina s tváří Bena Afflecka a hlasem Aleca Baldwina, jenže co naplat, když se na to tak dobře dívá....za současného stavu věcí (k 5.12.2005) by se dalo říct, že je to takové hodinu a tři čtvrtě dlouhé video z Killzone s lepším a hlubším příběhem než ona zmiňovaná střílečka. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Final Fantasy: The Spirits Within je prvním filmem, kde jsou počítačově vytvořené postavy téměř nerozeznatelné od skutečných, pomocí CGI počítačové grafiky a také jeden z prvních plně Audio Vizuálních filmů, které byly vytvořeny pomocí počítačové grafiky. Postavy a děj byli samostatně vytvořeny a z herní serii Final Fantasy nemá film téměř nic společného, až na vyjímku doktora Sida, který se ve hře vyskytuje. Samotný děj je trošku slabší, ale hlavním nedostatkem jsou nedostatečně vyjádřené emoce postav. Svět je to úžasný a obdivuhodný, plný krásných panoramatických záběrů a kontrastů, technologií i živočichů, jako pokus o vytvoření filmu zcela na PC a průkopníku nových animací hodnoceno - 4 *. 70 % ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Film je typickou ukázkou počítačové animace, která bohužel je tou špatnou cestou. Kromě velice slabého obsahu mi vadila právě ta animace. Mnohem víc mě bavil bonus, který kopíruje hlavní film, jen je složen z různých vývojových fází hlavního filmu. Je to svěží, nenásilné, komiksové. Jemu dávám 4, hlavnímu 2, celkem *** ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Když se doktorka Aki Ross dívá na starý NY, mapa na jejím zápěstním počítači je aktuální mapa ulic New Yorku. (Caszidy)
  • Doktorka Aki Ross byla zařazena na 87. místo žebříčku Hot 100 časopisu Maxim pro rok 2001. Objevila se také na obálce vložené přílohy. Stala se tak doposud jedinou neexistující postavou, která byla do tohoto žebříčku zařazena. (Caszidy)
  • Zápěstní hodinky Seiko, jež nosila Dr. Aki Ross, se v mírně odlišném designu, s několika kosmetickými změnami běžně prodávaly. (Caszidy)

Reklama

Reklama