Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (285)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $137miliónovTržby USA $32,131,830Tržby Celosvetovo $85,131,830║ Veru takýto filmový prerod zo skutočného ľudského hrania na to počítačové CGI prevedenie ľudskej podstaty a všetkoho okolo toho, nie je až taká šťastná voľba. Aj keď sa jedná o veľmi zaujímavý pokus, nedokáže splniť kritéria tak aby bol v konečnom dôsledku niečim viac, dosť zlyháva po príbehovej stránke, animácia je v celku na úrovni, aj keď napodobnenie ľudských postáv má ešte veľa čo dohánať, v podstate ide o problém s riešeným na dlhé roky. /videl v kine: 60%/ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vizuálne, zvukovo i hudobne úžasné, ale obsahovo podpriemerné sci-fi. Čo je bezpochyby dôsledkom debutujúceho režiséra, ktorý mal skúsenosti iba s výrobou počítačových hier. Filmové plátno vyžaduje niečo viac, než iba vizuálnu pastvu pre oči. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nic víc než technický experiment. Animace je sice bravurní,a le lidským emocím se stejně nedokáže ani přiblížit. Těm postavám schází život. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

První film s pouze neživými herci vyniká fantastickým zpracováním (i když lidé pořád ještě působí poněkud toporně), ale za cenu nižší kvality příběhu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Scénář sice místy zavání těžkým béčkem, a moc tomu nepřidá ani mužský hrdina s tváří Bena Afflecka a hlasem Aleca Baldwina, jenže co naplat, když se na to tak dobře dívá....za současného stavu věcí (k 5.12.2005) by se dalo říct, že je to takové hodinu a tři čtvrtě dlouhé video z Killzone s lepším a hlubším příběhem než ona zmiňovaná střílečka. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Po scénáristické stránce nečekané zklamání. Jedna z nejpromyšlenějších her dostane ve filmové podobě děj druhých Vetřelců, přičemž ovšem páni režiséři téhle podívané mají to Camerona zatraceně daleko... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, bombastická vizuální podoba, adrenalinové akce. Se hrou to nemá - krom jisté "umělosti" - nic společného. 80% Zajímavé komentáře: Darren, mm13 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hodnotit pouze děj, tak by to vyšlo stěží na 3 hvězdičky. Ale ta animace, ta naprosto geniální animace, která se opravdu VELMI blíží skutečné realitě, ta tenhle film povyšuje trochu výše. Jako v jistém slova smyslu "průkopnický" film to Final Fantasy určitě nemá lehké a měli bychom k němu i z toho důvodu být trochu shovívavější. Vzpomeňte na 1. díl Jurského parku. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

2* jen za tu krásu ... příběhově je to horší než kdejaké béčko, které si na nic nehraje jako tento film.... Obrovsky komplikovaný scénář (asi musim mít šikmý oči, abych věděl co znamená naprsoto všechno)... Pochopil jsem hodně, ale asi ne všechno a pokud jsem to pochopil dobře je to fakt blbost... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jen kecy o revolucni technologii - me teda vubec neprislo, ze by pocitacove delane postavy byly k nerozeznani od zivych - to bych musel byt snad slepy. A dej - zcela o nicem. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Příběh zvláštní (měl jsem velké potíže chápat oč jde), závěr velmi zvláštní (vůbec nevím o co šlo), ale skvělá technická stránka (lépe fungují některé jednotlivé scény než film jako celek) a výborná hudba (možná nejlepší dílo Elliota Goldenthala). ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Příběh docela slabota a ani jsem to moc nechápal, ale atmosféru to má dobrou (především díky hudbě) a to zpracování je úžasné... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

sen zaznamenán 13.12.2065. každou noc stejnej sen, stejně neznámá planeta. proč!? co se jí pokoušejí zdělit? dokáže Dr. Aki Ross včas zachránit zemi?... stvárnění grandiózní! ten film musel dát neskutečnou práci! v počítačovém světě je mnohem snadnější namíchat ty správné barvy. některé scenérie jsou opravdu krásné. tím ale výklad kladů končí. přesto, že se skoro stále něco děje, nedaří se mi přijmout hrdiny ,,za své" a prožívat příběh. vlnová teorie, kanon zeus, duch země - složité a náročné vysvětlování skoro všeho, mě ani ději nepřidá. a bohužel postavy, hlavně jejich pocity, jsou příliš počítačové. přesto času stráveného u tohoto filmu nelituji. a doufám v návrat života. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Oficiálne prvý film kinematografie vytvorený komplet v počítači. Iste, to bol aj TOY STORY, v ňom ale vystupovali hračky a nie čo najrealistickejšie zobrazení ľudia z mäsa a kostí - a to je rozdiel. práve v TOM je tá drobná filmovo-technologická revolúcia. Vizuálna stránka je v niekoľkých okamihoch báječná a VOTRELCOV zbožňujem, takže vykrádanie Camerona mi neprekážalo, skôr naopak. Páčil sa mi aj "filozofický" koniec. Samotný scenár ale za veľa nestojí, tempo je občas ubíjajúce a jemne stagnujúce a nudné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Samozrejme hlavni klad filmu je animace, pochybuju, ze by se nekdo na film sel divat kuli necemu jinymu, protoze animace je fakt spickova, ale obcas je videt, ze je rozdil mezi hlavnima postavama a vedlejsima, s nekterejma si tvurci tak nevyhrali. Ale krome animace tu je i celkem slusnej pribeh, kterej je sice misty trochu prehnanej, ale rozhodne to neni nejaka slatanina. Je tu spousta akce, film neni prehnane dlouhej a hezky odsejpa, takze 4*. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Neviem, neviem, možno to je už príliš dávno, čo som to videl, ale v pamäti mi Esencia života utkvela ako kvalitný sci-fi film šmrncnutý mystikou, ktorá vytvára veľmi príjemný kontrast, a navyše v pôsobivom vizuálnom háve - preto celkom nechápem všetci tie vlažné hodnotenia okolo, ale to je asi len môj problém. Predbežne dávať štyri *, ale čo najskôr to vzhliadnem zas, nech je to objektívne... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Technicky zajímavé, to rozhodně. Ale vím, že v době, kdy jsem na filmu byl (což bylo poměrně dávno) mne to ničím jiným nezaujalo. Forma vítězí nad obsahem, ale sama film neutáhne. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Ty tři hvězdičky jsou výhradně za technickou stránku věci ( byť do fotorealističnosti to má stále daleko). Ale hlavně - režisér filmu měl mít dost sebekritiky a režii přenechat někomu zkušenějšímu, kdo dokáže aspoň trochu gradovat napětí. Bohužel - nestalo se tak. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Final Fantasy: The Spirits Within je prvním filmem, kde jsou počítačově vytvořené postavy téměř nerozeznatelné od skutečných, pomocí CGI počítačové grafiky a také jeden z prvních plně Audio Vizuálních filmů, které byly vytvořeny pomocí počítačové grafiky. Postavy a děj byli samostatně vytvořeny a z herní serii Final Fantasy nemá film téměř nic společného, až na vyjímku doktora Sida, který se ve hře vyskytuje. Samotný děj je trošku slabší, ale hlavním nedostatkem jsou nedostatečně vyjádřené emoce postav. Svět je to úžasný a obdivuhodný, plný krásných panoramatických záběrů a kontrastů, technologií i živočichů, jako pokus o vytvoření filmu zcela na PC a průkopníku nových animací hodnoceno - 4 *. 70 % ()

Reklama

Reklama