Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

I když byla grafika celkem dobře zpracovaná, nemohl sem se vžít do filmu, kvůli stále velkým rozdílům mezi poč. grafikou a skutečností, ale v tom se asi nikdy nedosáhne bezchybnosti. Začátek sem vůbec nepochopil, možná proto, že sem neviděl předchozí díly, jestli nějaké byly, každopádně z bioéterického laseru a duchovních vln sem nebyl chytrej. Nejdivnější ale bylo, že příšery mohly procházet zdmi a věcmi vůbec, ale kulky a rakety je zasáhly -> ?. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na film podíval znovu s odstupem několika let, už mě nebavil tolik jako tenkrát. Audiovizuální zpracování je pořád úžasné, ale už mě neohromí natolik, abych opomenul ani ne tak na chabější děj, jako spíš na místy opravdu dementní dialogy, které jsou o to výraznější, oč se dabéři postav méně snaží. Klišé střídá klišé, i když co taky čekat od Japonců, když jsem nikdy nebyl fanouškem hentai / animé nebo co z toho vlastně jsou ty jejich komiksy, který ještě nejsou klasifikovaný jako porno :) 55% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade technický je to dosť,dosť dobré.Celé to sci-fi bolo vlastne dosť dobré ,rovnako ako aj prostredie filmu a akčné scény.To prostredie filmu sa mi páčilo asi najviac.Jediný mínus tohoto filmu je ,že ma moc nezaujal. Neviem ale čím to je. Škoda, niečo mu chýbalo, ale technicky je to parádne. 70% - 3* ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Final Fantasy nie je ani zďaleka dokonalým filmom, ani v rámci žánra. Každopádne ma film zaujal a kedže mám rád všetko sci-fi, nebudem príliš kritický. Vizuálne spracovanie je dychberúce a prekrásne, podobne ako akčné scény, s ktorými sa tvorcovia pohrali. Príbeh nie je príliš závažný a hĺboký, ale rozhodne nenudí. Tí čo nemajú moc radi scifká, tak asi moc neodporúčam. Ja mám tento snímok moc rád a určite sa k nemu opäť vrátim. 75% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zemi napadne zase jednou kosmickej šmejd, a je na lidech, aby se s ním nějak vypořádali. Bohužel s "tímto" to není tak jednoduchý, a tak musí doktorka Aki Rossová a doktor Sid využít vše co lze (třeba pár esencí života). A také nechybí tvrďák, s jedinou touhou ukázat šmejdu z vesmíru kam patří.. Už při prvních minutách filmu vás napadne jediné - vizuální orgie. Celý film je krásně animovaný, bohužel celý příběh je kapku přitažený za vlasy (vzhledm k tomu, že jsem posledních 15 minut jsem nepochopil ani po třetím shlédnutí, musím jednu hvězdičku ubrat)... Škoda nevyužitého potenciálu... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Pôvodný rozpočet filmu mal byť 70 miliónov dolárov, avšak vznikli ohromné náklady pri zachovaní platov zamestnancov a tak sa rozpočet vyšplhal na 137 miliónov dolárov. (Greenpeacak)
  • Film sa skladá zo 141 964 snímkov, pričom každý zabral v priemere 90 minút na vykreslenie a na ich tvorbe sa podieľalo zhruba 200 ľudí. Jednému človeku by to trvalo 120 rokov. (Greenpeacak)
  • Všechna pozadí jsou ručně malovaná. (Caszidy)

Reklama

Reklama