Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Enid (Thora Birch) a Rebecca (Scarlett Johansson) práve dokončili strednú školu a lomcuje nimi puberta. Miesto vo fast-foodovej americkej spoločnosti si hľadajú bombardovaním okolia uštipačnými hláškami. Navyše majú depresiu z toho, čo ich čaká. Budú si musieť nájsť nudnú prácu, čakať na prvý románik. Kým Rebecca sa zamestná v miestnej kaviarni a začne si šetriť na byt, Enid je bližšie flákanie sa s neurotickým romantikom Seymourom (Steve Buscemi). Skúška dospelosti je za dverami - obe majú čo robiť, aby si obhájili svoje identity, splynuli so "systémom" a pri všetkých osobných zmenách zostali stále priateľkami. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (322)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Steve Buscemi je prostě sexy. A přestože Thora Birch tu hraje protivně rozkolísnou postavu, která mu vpadne do života jako hurikán, tak mu vpodstatně - nevědomě a skoro nepovšimnutě - ten život zachrání. Protože on je vše, jen ne konfomní a nic jiného, než konformita by ho v jeho stávající práci a s tou ženou, o které zdánlivě sní, nečekala. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Jak na točit zajímavý film o ničem? Jednoduché. Stačí sehnat dobré herce, ale samozřejmě hlavně vymyslet výrazné postavy se zajímavým charakterem. A na tom je v podstatě krása tohoto filmu. Ani náhodou na něm nezaujme děj, který je takový nijaký a po těch několika dnech, co uplynulo od doby, kdy jsem ho viděla, si nevzpomínám, o čem to vlastně pořádně bylo. Co si ovšem moc dobře pamatuji, jsou postavy a celková atmosféra filmu, kterou jistě doplňuje i herecký výkon mladé Scarlett Johansson, která na každém záběru přímo září. Její kolegyně Thora je také skvělá, ale Scarlett mě osobně zaujala daleko víc, ačkoli se její postavě film téměř nevěnuje, což je podle mě docela škoda. Zmínila jsem se sice, že si děj vůbec nevybavuji, ale snímek jako celek je takový milý, příjemný a pohodový, takže by zapomenout na něj byla velká škoda. Na plné hodnocení to sice nestačí, ale čtyři hvězdičky má Přízračný svět naprosto právem. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně pětihvězdičkový film. Už v průběhu filmu mi bylo jasné, že film s takovým scénářem zaslouží vysoké hodnocení. Je zde nápad, barvitost, vtipné hlášky a nechybí celková zábavnost. Teprve ke konci filmu mi však došlo, že je zde také něco hlubšího - opravdovost. Tím mám na mysli opravdovost celé situace, ve které se postavy nachází, a opravdovost charakteru postav. Hlavní postava sebestředné Enid, která tápe ve svém životě, byla vytvořena skutečně mistrně. ~(4,9)~ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky propracovaný malý film, který zdárně vytvořil to, co se stalo populárním až o několik let později (hlavně díky Ivanu Reitmanovi). Kombinace komedie se sarkastickými narážkami, které pronáší dívka s trochu neobvyklým pohledem na svět a citlivého dramatu o strastech dospívání a života jako takového. Filmu nechybí charakteristicky propracované a mnohokrát opravdu zvláštní figurky a ojedinělý scénář, který hlavně chytrými a trefnými dialogy poráží většinu komediální produkce, snažící se zpracovat obdobné téma. Bohužel mi ale přišlo, že se film, zbytečně moc vleče a chyběly mi nějaké pamětihodné hlášky, které bych si vypůjčil a použil i v osobním životě. Vždyť o tom ten film vlastně i byl. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to před milionem let na dvojce s titulky a včera jsem na to nějak přišla a podívala se znova. A musím říct, že to je sakra super film. Jeden z mála, kde se vlastně děje skoro úplný hovno, ale je to natočený tak zvláštně poutavě, že se na to strašně dobře čumí. Samozřejmě největší zásluhu mají herci, herecký koncert tady předvádí Steve, ten je v týhle roli tak naprosto boží, že bych si ho vzala domů. Thora Birch výborná, ačkoliv její postava je někdy fakt příšerná pinda, ale bez ní by se tam zase nedělo už vůbec nic. Jako bonus pak mladá Scarlett nebo Brad Renfro, který se později předvedl v "Apt Pupil." Moc se mi líbilo poselství o neschopnosti/nechuti se zařadit, o odcizení a nalezení spřízněné duše, to všechno doladěný skvělým soundtrackem. Film, na který se zase ráda podívám a přímo ukázkový příklad kultovního materiálu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Seymour se v komiksu objeví jen jako oběť falešného telefonátu ze strany holek. (HellFire)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Reklama

Reklama