Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Enid (Thora Birch) a Rebecca (Scarlett Johansson) práve dokončili strednú školu a lomcuje nimi puberta. Miesto vo fast-foodovej americkej spoločnosti si hľadajú bombardovaním okolia uštipačnými hláškami. Navyše majú depresiu z toho, čo ich čaká. Budú si musieť nájsť nudnú prácu, čakať na prvý románik. Kým Rebecca sa zamestná v miestnej kaviarni a začne si šetriť na byt, Enid je bližšie flákanie sa s neurotickým romantikom Seymourom (Steve Buscemi). Skúška dospelosti je za dverami - obe majú čo robiť, aby si obhájili svoje identity, splynuli so "systémom" a pri všetkých osobných zmenách zostali stále priateľkami. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (322)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Drama! Drama s vtipnými, ironickými až sarkastickými glosami životních situací od holek, které se nechtějí jen tak zařadit. Pravdivý film o tom, že i ti z nás, kteří nemusejí mít to nejnovější zboží a nemají v jednom kuse namontovaný úsměv č. 4 různých vypatlanců z reklam, mají právo na život. Opravdu jsem nečekal, že se tak výborně pobavím, budu obávat i dojmu. Všichni z nás mají právo na porozumění ve slabší chvilce. Což myslím není příklad tvůrců filmu. DO PODZIMU BUDEŠ V KUNDÍM RÁJI. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o podivínech mnohem radši než o velkých borcích s nabušenýma kárama a tunou trapných keců. Asi možná i proto, že sám se za podobného podivína považuju. Nevadí mi to. Každý je nějaký. Tenhle film je však perfektně napsaný, co dialog to perlička, líbí se mi ten pohled na američany, taková ta drobná a nenápadná kritika americké konzumní společnosti. Všechno to prostě utváří velmi zajímavý pohled do duše jedné mladé američanky, která prostě nezapadá mezi (ne)normální většinu. Na maximum to nevidím, ale ty 4 hvězdy jsou na místě. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Filmové adaptace komiksů mám strašně rád, objev tohoto snímku s mladičkou Scarlett Johansson byl proto pro mě příjemným překvapením. Tolik chytrých replik, vtipných dialogů a perfektně vypointovaných situací na jednom místě aby pohledal. Škoda, že stejnojmenný komiks Daniela Clowese zatím stále nevyšel česky, bral bych ho všemi deseti! Tady prostě není co řešit, tenhle film je tak živelně vtipný a současně smířlivý a chápavý ke vší té plejádě pošuků, že mám skoro chuť si ho pustit ještě jednou. Ach, to musely být časy, když tenhle film v r. 2001 běžel na 36. MFF Karlovy Vary a Scarlett Johansson, tehdy ještě coby relativně neznámá herečka, byla u toho... UPDATE 26. 8. 2016 - Úžasný film, který mě strašně bavil i napodruhé. Ten požitek z herectví tria Birch & Johansson & Buscemi je vyloženě povznášející - všichni jsou tak neuvěřitelně skvělí, sympatičtí a přesvědčiví. Jak film ke svému závěru sklouzává do stále melancholičtější roviny, přelil se ten smutek nakonec i na mě - a to přitom vše začíná skoro jako čistokrevná komedie, byť poněkud atypického rázu. Soudím, že vznik tohoto filmu byl takový malý zázrak, jehož úspěch se už nikdy režisérovi ani T. Birch nepodařilo zopakovat. Ten film ani trochu nezestárnul a stále baví, jako by byl natočený včera. Komiksová předloha musí být neuvěřitelná pecka. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Takový milý malý americký nezávislý film o dospívání. A taky o tom, že má smysl jít pořád dál i někdy třeba jen tak trpělivě čekat. Nakonec totiž přijede i ten váš autobus, protože všechno jde pořád dál... :-) Čtyři a půl hvězdičky jen lehce zaokrouhlené dolů - a poslechněte si občas i nějaký to lehounký tichý starý blues... - - - P.S. A vlastně - teď to došlo po těch letech od prvního okuku i mně! Pro to blues nahoru. Za pět! ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Enid a Rebecca jsou nerozlučné kamarádky a právě dokončily střední školu. Teda skoro, Enid má ještě nějaký ten rest. „ Je to divný, skončit školu. Mít to konečně za sebou. Fakt divnej pocit. – Jo. Mě to zatím nezasáhlo“. A než si seženou společný byt a začnou poznávat ten nový svět..proč se zatím nepobavit na něčí účet. Krutý žert, který zatřese nejenom jejich přátelstvím. A poznání, že ta opravdová zkouška dospělosti, může být velmi těžká a velmi hořká. Výborný scénář, skvělá trojice herců a především Thora Birch . Pro mě 5* záležitost.. „Už vím, proč nikam nechodím. Nechápu 99 procent lidstva. – To já taky ne. Ale nemyslím, že je to úplně ztracený“. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Film je adaptací celosvětově známého comicsu "Ghost World". (Bajda)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Reklama

Reklama