Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatá stárnoucí vdova Betty Farnwell žije v Nice, kde se seznámí s okouzlujícím mladíkem Philippem Delarochem. Podléhá jeho šarmu a brzy jej pověří řízením svých finančních záležitostí. Jejich nestandardní vztah nakonec končí svatbou. Krátce poté se ale Philippe zamiluje do Bettiny sekretářky Evy Dollan. Stárnoucí a bohatá manželka mu začne být na obtíž a s Evou vymyslí plán na její odstranění… Film Une manche et la belle je dílem slavného francouzského režiséra Henriho Verneuila, který jej natočil na základě literární předlohy neméně slavného autora detektivek Jamese Hadley Chase (román "Sucker Punch" vyšel u nás pod názvem "Smrtící úder"). Film byl natočen v Nice a Benátkách, interiéry byly nasnímány v ateliérech Studios de la Victorine, taktéž v Nice. Verneuil angažoval hvězdné herecké obsazení v čele s ústřední dvojicí mladých milenců (Henri Vidal, Mylène Demongeot), v postavě vdovy Farnwellové se zaskvěla italská předválečná hvězda Isa Miranda. Za zmínku stojí i André Roanne, známý ve Francii již z doby němé éry, pro nějž byla postava policejního komisaře poslední filmovou rolí. Film měl premiéru 27. listopadu 1957 a s více než jedním miliónem návštěvníků v kinech se zařadil mezi průměrně úspěšné tituly té doby. (argenson)

(více)

Recenze (3)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Isa Miranda vypadá na svůj věk půvabně, naproti tomu Henri Vidal, ač tady nazýván mladíkem, působí poněkud usedle a vedle Mylène Demongeot spíš jako taťka. Černobílá tomu filmu sluší, dává pěkně vyniknout truchlivé atmosféře, která doprovází toto z vypočítavosti uzavřené manželství, plánování zločinu i jeho chladnokrevné provedení. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Upřímně, úplně nechápu, že Henri Vidal byl ve své době sexuálním idolem. Naopak rozumím tomu u Mylène Demongeot. Nicméně z mýho pohledu tady tomu kraluje na svůj věk neskutečně půvabná předválečná hvězda Isa Miranda. Základní osnova příběhu je víceméně tuctová, ale má to několik solidních momentů překvapení, pár efektně nasnímaných scén z Azurového pobřeží, něco noir atmosféry a něco nadbytečného skučení meluzíny. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama