Reklama

Reklama

Tintinova dobrodružství

(seriál)
  • Francie Les Aventures de Tintin (více)

Epizody(39)

Obsahy(1)

Hlavní postavou tohoto animovaného detektivního seriálu je reportér Tintin a jeho pes Milouš. Spolu zažívají různá dobrodružství, při kterých se dostanou do křížku např. s pašeráky drog nebo se ocitnou na Měsíci. Doprovází je mořský vlk kapitán Heddok, geniální vědec profesor Fosfátus a popletená dvojice detektivů Hornád a Hornát.

Názvy jednotlivých epizod:
Žezlo krále Otokara
Krab se zlatými klepety
Tajemství Jednorožce
Poklad rudého raubíře
Sedm křišťálových koulí
Cesta k slunečnímu chrámu
Černý ostrov
Tajemná hvězda
Říše černého zlata
Cesta na Měsíc
Putování po Měsíci
Koks na prodej
Tintin v Tibetu
Případ Fosfátus
Šperky operní divy
Let č. 714
Tintin u Pikarů
Tintin v Americe
Bůžek s uraženým uchem
Faraónovy doutníky
Modrý Lotos (donkocicak)

(více)

Diskuze

Honza2211

Honza2211 (hodnocení, recenze)

Jednoznačně nejlepší díl je "Let č. 714" !! 100%, 5/5. Prostě genialita už na tu dobu. Připomíná některými prvky jako vypůjčených z některého z tehdejších James Bond filmů, nebo Belmondovek. Strhující. Škoda, že už Hergé nestihl vymyslet něco podobného.

Honza2211

Honza2211 (hodnocení, recenze)

Podle komiksových předloh od Hergeho v seriálu chybí jen Tintin v Kongu, který vyšel před Tintinem v Americe (1931), dost mě předkvapilo že vynechali tento díl.. Trocha kritiky.. Neměli jednotlivé díly pomíchat a popřecházet.. Nesledují vůbec chronologické vydávání komiksů a může to zmást někoho, kdo to tak nezná. Paradoxně Tintina v Americe, který je v pořadí jeden z prvních dali na poslední vyslílací místo ve 3. sézóně, alespoň podle IMDB:.. Takže jo jinak to je kompletní až na ještě jeden příběh, který však vyšel až po komiksech přímo jako film (nemyslím ty nové katostrofalní umělé, plastické verze filmového Tintina které se nedají sledovat) ale starší další filmový příběh ze 70. let). Tady ještě další info z IMDB:

https://www.imdb.com/title/tt0179552/episodes?season=3&ref_=ttep_ep_sn_nx

reich

reich (hodnocení, recenze)

Nesnáším tento seriál! Úvodní znělka je tak děsná, že bych nejradši televizi rozmlátil. Postavy, tak hrozný a nudný. Samotný hlavní hrdina se chová jako největší king a potírá jednoho zločince za druhým. K tomu má dementního kapitána, štěkajícího vořecha Milouše a totálně vyhulený dva detektivy, který ovšem nechytnou ani rýmu. Totální demence tvůrce!!!

Související novinky

Tintin dostane hraný film

Tintin dostane hraný film

19.10.2020

Podle francouzského serveru Figaro se filmař Patrice Leconte (Muž z vlaku) chystá natočit hranou adaptaci známého komiksu Tintinova dobrodružství. Snímek tak nebude mít nic společného s animovaným… (více)

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama