Reklama

Reklama

Tintinova dobrodružství

(seriál)
  • Francie Les Aventures de Tintin (více)

Epizody(39)

Obsahy(1)

Hlavní postavou tohoto animovaného detektivního seriálu je reportér Tintin a jeho pes Milouš. Spolu zažívají různá dobrodružství, při kterých se dostanou do křížku např. s pašeráky drog nebo se ocitnou na Měsíci. Doprovází je mořský vlk kapitán Heddok, geniální vědec profesor Fosfátus a popletená dvojice detektivů Hornád a Hornát.

Názvy jednotlivých epizod:
Žezlo krále Otokara
Krab se zlatými klepety
Tajemství Jednorožce
Poklad rudého raubíře
Sedm křišťálových koulí
Cesta k slunečnímu chrámu
Černý ostrov
Tajemná hvězda
Říše černého zlata
Cesta na Měsíc
Putování po Měsíci
Koks na prodej
Tintin v Tibetu
Případ Fosfátus
Šperky operní divy
Let č. 714
Tintin u Pikarů
Tintin v Americe
Bůžek s uraženým uchem
Faraónovy doutníky
Modrý Lotos (donkocicak)

(více)

Recenze (45)

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Tohle byl taky jeden z mých nejoblíbenějších dětských animovaných seriálů, i když byl Tintin člověk hlavní postava tohohle seriálu a já měla ráda spíš seriály se zvířecími postavami tak mně i tak zaujal. Tintin proslulí detektiv, ano takže to byl detektivní seriál a dobrá detektivka taky zaujme kor když je pro děti a jeho psí parták Špunt,  ha ha takže přece jen měl i svou zvířecí postavu kterou si může dítě co má rádo zvířátka oblíbit víc než lidskou. A to jsem netušila že tenhle seriál mněl taky knižní předlohu, kterou bohužel nemám ale chystám se ji jednou mít protože si myslím že kniha je stejně tak fajn. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Klasický seriál o týpečkovi s čupřinou a jeho věrném psíkovi. Aneb Tintin a (například v anglickém dabingu) pejsek Snowy. Seriál má skvělé tempo, respektuje komiksová alba do nejmenších detailů a celé je to nádherná pocta dynamickému 20. století. Lze snad litovat jen nepokořené výzvě adaptovat úvodní dobrodružství ze země Sovětů... ()

Reklama

Honza2211 

všechny recenze uživatele

Musím dát plný počet hvězdiček. Už jako malý kluk jsem u svého strýce v Belgii (ano, v Belgii!) sledoval a četl většinu komiksů Tintinovy série a byl to jeden s mých největších objevů a koníčků ve svém volném čase (kromě Astronomie). Až teprve před několika lety jsem náhodou narazil na animovanou sérii v CZ dabingu (konečně!).. Pamětníci pamatují, že tenkrát kolem roku 1990 byly komiksy sehnatelné pouze v němčině, nebo angličtině, a u nás v Česku nikdo netušil co, nebo kdo to je.. Takže jsem vděčný za českou verzi která perfektně sleduje a doplňuje komiksové vydání. Pro mládež a pro mě skvělá odreagovačka a návrat do minulosti. Hlavě tady není tolik střihů, tak už žádné nebezpečí epileptických záchvatů, a odpočinek pro zmožené oči. V seriálu je krásná naivita, nezkaženost a především absolutní nenáročnost a zábavnost děje. Přesně to, co je do dnešního šíleného světa potřeba vrátit zpět. Prostě pohodička a odpočinek s občasnou akcí. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Tohoto belgického reportéra cestujícího po světě mám spíše spojeného s komiksem, ani na vteřinu nepochybujte, že jsem ho jako malý nečetl. Ale i tak tenhle seriál nebyl špatný, za reprízu by stejně jako mnoho dalších stál, ne tak už kvůli mě, ale spíš kvůli nové generaci, která bohužel vyrůstá na novější produkci, která není vhodná ani pro ně. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pro každého, kdo má rád detektivy a vyšetřování záhad, je původní Tintin naprostá povinnost. Všechny případy jsou zajímavé a napínavé a hlavní i vedlejší postavy jsou skvěle napsané. I když mám k psům velmi vlažný vztah, tak Idefixe a Milouše mám opravdu rád a jsem potěšený, že jsou součástí svých univerz. 90% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě Krab se zlatými klepety chce Bunji Kuraki informovat skrze dopis Tintina o možném nebezpečí. Při jeho vhazování do Tintinovi poštovní schránky lze však postřehnout hned vedle ní další, a to příslušející jakémusi Hergé. Hergé je tvůrcem kreslených příběhů o Tintinovi, tudíž se dá s jistotou říci, že se jedná o promyšlený odkaz právě na tohoto autora. (P. J. D.)

Související novinky

Tintin dostane hraný film

Tintin dostane hraný film

19.10.2020

Podle francouzského serveru Figaro se filmař Patrice Leconte (Muž z vlaku) chystá natočit hranou adaptaci známého komiksu Tintinova dobrodružství. Snímek tak nebude mít nic společného s animovaným… (více)

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama