Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(20)

Seriál odhaluje tajemství děsivého města, které uvězní každého, kdo do něj vstoupí. Zoufalí obyvatelé se snaží vést alespoň zdánlivě normální život, zatímco hledají cestu ven. Musí však čelit hrozbám okolního lesa včetně hrůzostrašných nestvůr, které se vynořují po západu slunce. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Dodatek 29.11.2023- Mnohem líp vše vyzní v originále, dabingu se raději vyhněte. - 3.5. 2023: Zamlouvá se mi, že to není jen mysteriózní seriál o městečku, které v noci zaplavují vraždící příšery, kteří z  mordování obyvatelů mají zvrácené potěšení a vydávají se za někoho, kým nejsou („Pusť mě dovnitř. – Úchylný úsměv zdánlivě milé babičky nebo zamilované dívky s květy v náručí. – „Bude zábava.“). Kromě napětí je tady ještě nadstavba, která klade otázky a málo odpovědí, po kterých můžu pátrat i já. Tento dramatický kousek svým způsobem zlehka naťukává až existenciální otázky, samozřejmě úměrně a v rámci nenáročného žánru. Skupinu lidí, výjimečně jednotlivců, z nějakého neznámého důvodu zavádí cesta (nebo spíš únos) do nebezpečného, nepohodlného místa s podivnými úkazy, z něhož není úniku. Proč se to stalo zrovna jim, proč se tam dostali zrovna oni? Jak se to vůbec stalo, že sešli ze správné cesty, že došli jinam než kam měli namířeno? Mají vyřešit nějaký úkol nebo jen něco odčinit, na něco si přijít nebo jsou už po smrti, v očistci a musí si to tady protrpět? Vede to tu nějaká neznámá entita, která je pozoruje nebo je to snad nějaký tajemný pokus? K tomu další varianty otázek: Děje se to z nějakého důvodu nebo se nám to prostě jen tak přihodilo?... a dá se odsud dostat ven, když budu hledat dostatečně dlouho, vyzkouším, co se dá a dostatečně se snažit? Má to krom všech trápení nějakou výhodu? Lidi si zdejší pobyt pokouší nějak zlepšit, fungovat, aby se tu žilo bezpečněji a líp, přesto je to pořád ponorka a vězení. Záhady narůstají, seriál má spád, akorát s neřešením těch položených otázek si to scénáristé až moc ulehčují. V podstatě víme jen to málo, to co obyvatelé městečka a já doufám, že už konečně začne seriál něco projasňovat a odpovídat alespoň na něco. Ve druhé sérii ve městečku dokonce uvízl celej autobus a tak snad jen nebudou přibývat další postavy a monstra. Doteď mi ty nejasnosti nevadily, seriál je dostatečně napínavej, umí zaháčkovat, dokáže udržet pozornost a natěšenost, co bude dál, jde to ovšem jen do určitého bodu. Snad ho tvůrci včas podchytí, vymyslí ve správný čas zajímavé vysvětlení, později i rozumnou pointu a nenechají nezodpovězené otázky bobtnat nebo jen tak vyšumět bez odpovědi do ztracena a zbytek seriálu vést  už jen po hororové, akční, stále povrchnější lince. Zatím hodnotím mezi 3 až 4 hvězdami. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serial som po piatej epizode uz nedokazal pri zachovani akej-takej nalady a zdravia dalej sledovat. A to ani s rychloposuvom, hoci ma zaujimalo ako sa niektore linie uzavru. Hlupe a snaziace sa divakovu predstavivost "natahovat", ale nedat uchadzajuce vysvetlenie...to sa mu aj "dari". Meh... Neodporucam. ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Nedávno som s hrôzou dopozeral sračku menom : Chapelwaite , ktorú vysral bývalý feťák a ožrala Stephen King t.č. kurvič vlastného diela a volič Hitlerovej. From je niečo ako taká silná odozva seriálu : Pod kupolí, ktorý si podľa vlastnej knihy tiež domrdal ako scenárista King. From začína tajuplne, sledujeme osud rodiny ktorá ide autom a natrafia na spadnutý strom. Cesta ďalej nie je možná a krútia sa okolo jedného miesta stále v slučke. To miesto je malé mestečko v ktorom sú už nejakí ľudia. Čo sa tam stalo ? prečo nemôže nikto toto bizarné miesto opustiť ? čo sa deje po zotmení ? načo slúžia tajomné talizmany ? odkiaľ sa v meste berie elektrina ? prečo to som doviedlo takú pestrú vzorku ľudí z celého územia USA ? otázky, samé otázky ale na drvivú väčšinu sa odpovede nedočkáte. To je dobre, však tvorcovia určite majú v pláne už teraz kopec sezón. No a prečo nie ? rozbehlo sa to dobre a logicky posledná časť otvorila nové kolo otázok. Postavy sú priemerné a niektoré si zamilujete ( šerif ) a iné nie ( ???? ). Toto spoločenstvo smeruje k cieľu dostať sa nazad domov a bude zaujímavé sledovať ich ďalšie osudy. Som rád, že sa tvorcovia neuchýlili k lacným flashbackom z života " predtým ". Všetko sa to deje len na tomto záhadnom mieste. prípadne flashbacky tiež čo je dobre a vy tak spoznávate postavy len v inkriminovanom mieste. Za mňa konečne seriál ktorý viac zakrýva ako odhaľuje.  Komentovať pestré rasové a genderové zloženie nemá cenu. Dnešná doba je chápaná ako násilný nástup dekadencie stoj čo stoj..ehm pardon..diverzity som chcel napísať. 80 % ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál má zajímavé momenty a nápady, ale chvílemi je rozvleklý, nesmyslně slátaný a hloupý (a to i s přihlédnutím na mysteriózní fiktivní tématiku). Seriál bych přirovnal ke směsi Ztraceni a Živí mrtví. Hororové prvky jsou spíš v první sérii, u druhé bych je z popisku vynechal. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Bojím bojím, že by mne mohli čekat další Lost a  já se tak v dalších řadách ztratil a nudil. Hodnocení první řady dávám tedy malinko nižší než by si téměř permanentní vybíjená, která docela řízně zpestřuje krindypindy a ajakožetajemno zasloužila, bych pak v dalších letech nemusel nijak radikálně přehodnocovat. ()

Galerie (396)

Reklama

Reklama