Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Aneb poslední učitel v Čechách. Komedie o manželství učitele a zdravotní sestry, kterým stále chybějí peníze.  Komediální příběh učitele Eduarda Jelena (Bohumil Klepl) a zdravotní sestry Věry (Veronika Žilková), kteří se snaží vyřešit špatnou finanční situaci své rodiny, vás určitě pobaví. A možná vám bude připadat důvěrně známý, protože se odehrává v naší současnosti... Dnešní podoba této vtipné komedie autorů Evy a Iva Pelantových vznikla ze šesti půlhodinových dílů seriálu, který režisér Karel Smyczek natočil v roce 2000 jako součást mezinárodního koprodukčního projektu. Šest evropských televizí (Katalánská, Welšská, Francouzská, Německá, Norská a Česká) dostalo od francouzské firmy CIPANGO nabídku na odvyprávění jakéhokoliv "rodinného příběhu" ze současnosti, v němž by byly zastoupeny tři generace. Jedině Česká televize přišla s komedií a při premiéře, v prosinci roku 2001, s ní stanice ARTE sklidila velký úspěch. Stanice ARTE ji po té nominovala do prestižní německé televizní soutěže.

Jednotlivé díly:  1. Malá alžbětinská tragédie
2. Velká česká párty
3. Konečně velký byznys
4. Od čerta k ďáblu
5. Poprava českých pánů
6. Neúplné zatmění slunce (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ničím nevýrazný český televizní miniseriál z přelomu století. Možná za zmínku stojí jen hlavní hrdina Jelen v podání Bohumila Klepla a jeho neustálá snaha si přivydělat ke svému mizernému učitelskému platu. Vtipných momentů moc není, ale zase to taktak stačí na šest půlhodinových dílů. Ambice tvůrců asi byla naplněna a ambice diváků, se na chvilku nenáročně pobavit, snad taky. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dejepisára Klepla a zdravotnicu Žilkovú prestane baviť život z ruky do huby a pokúšajú sa so striedavým neúspechom stať členmi bohatej novoburžoáznej vrstvy. K tomu im dopomáhajú podnikateľské plány rôzneho stupňa geniality, opakované pôžičky z rôznych zdrojov a postupne ochabujúca viera vo vlastné schopnosti. Vzhľadom na letopočet vzniku seriál zachytáva rôzne aktuálne fenomény, v čom, aspoň pre mňa, spočíva jeho hlavné čaro. Herecky okrem ústrednej manželskej dvojky excelujú hláškujúci seniori Kabátová a Nárožný. Žiadne nesmrteľné veľdielo, ale vcelku pobavilo. Môže byť. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Trochu to odráží dnes už poněkud omšelé řeči o školství z konce minulého století...Docela i podbízivý seriál ať už se týká učitelů, podbízivý je i pro školáky, i pro veřejnost, vlastně pro každého. Výsledkem tedy jem, že stejně se nevím, k čemu takové seriály jsou. Krátký článek je významnější než několikahodinový seriál a hlavně - výrazně levnější. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Seriál To jsem z toho jelen jsem viděl jako dvoudílný film ns Čt, ale nevadí. I tak bylo snadné jednotlivé díly od sebe rozlišit. Bohumila Klepla a jeho humor mám moc rád. Škoda, že byl pro televizi objeven až ve svém pozdějším věku. Výborná je i Veronika Žilková. Sledujeme množství humorných situací a scének. Ovšem první půlka je jednoznačně lepší. Zajímavé je vidět Zitu Kabátovou v jejím posledním seriálu. To jsem z toho jelen je seriál, který by klidně mohl mít více dílů nebo nějaké pokračování. Je to pohodový seriál. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vtipné, svěží, atraktivní, pohodové, zkrátka fajn dílko pro celou rodinu, u kterého jsem se úžasně pobavil. Už při prvním zhlédnutí před několika lety jsem si to užíval a hláška "co to nevidím - uherský salám, ten jsem jedla naposledy, když ho přivezl Ludvík z Maďarska ze zasedání komise RVHP" u nás doma zlidověla. A musím říct, že ani při druhém zhlédnutí neztratil tento dvoudílný film nic ze své vtipnosti, aktuálnosti a atraktivnosti. Na tom má zasluhu především dobrý scénář (Pelantovi jsou prostě extratřída a všechno od nich se mi dosud líbilo, seriály "Ranč U Zelené sedmy" a "Hop nebo trop" řadím mezi své nejoblíbenější české seriály) a vynikající herecké výkony. Bohumil Klepl zde exceluje, stejně jako Petr Nárožný nebo hláškující Zita Kabátová. Ne, tohle není špatný film, tohle je naopak vysoce nadprůměrný český TV film, který patří k tomu lepšímu, co Česká televize po roce 2000 natočila. Je zde popsáno mnoho zajímavých českých vlastností a sonda do školství nebo zdravotnictví taky nebyla na závadu. Já nemohu jinak než udělit spravedlivých a plně zasloužených pět hvězd, protože tenhle film si to prostě zaslouží. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Seriálová rodina pracuje a bydlí ve Slaném. (rakovnik)

Reklama

Reklama