Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při prodeji typického anglického sídla se ukázalo, že americký velvyslanec zámek kupuje s neobvyklým obyvatelem – rodovým strašidlem (J. Bartoška) z patnáctého století, manželem původní majitelky Eleonory de Canterville (J. Bohdalová). Strašidlo si odpykává trest za násilný čin, spáchaný na vlastní ženě. A jen romantická láska, v tomto případě básnivého mladíka (M. Dlouhý) k Virginii (U. Kotajná), dceři velvyslance, zbaví strašidlo prokletí a zámek strašidla. (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Hodně vtipná a potrhlá komedie v trochu hororovém duchu. Ale mně se moc líbila. Bartoška a Bohdalová hráli perfektně, vtipně a ostatní členové přistěhované rodiny jsou také v pohodě. Ty malí haranti nedají chudáku strašidlu chvilku oddychu, trápí ho  a tyranizují.  A strašidlo se tak snaží, je pilné a pracovité a nepolevuje ve svém strašení  a tolik chce těm cizákům nahnat hrůzu a touží po vysvobození. Opravdu skvělá oddychová česká parodie na původní knihu od Oscara Wildea. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Nápad konfrontovať stredoveké strašidlo s americkou pragmatickosťou amerického veľvyslanca so sebou prináša množstvo príležitostí na komické situácie. Žiaľ zostávajú nevyužité a dej sa vlečie. Petr Nárožný zvláda svoju rolu veľvyslanca dobre, ale ostatní herci pôsobia máličko škrobene. Z filmu trčí slabá televízna produkcia. Na druhej strane sa scenárista pohral s dialógmi a včlenenie básní do textu je osviežujúce. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

K mému překvapení to opravdu nebyla vyložená hrůza, ačkoliv jméno Víta Olmera (a jeho vlastní šklebící se tvář na konci úvodních titulků) mě připravovalo na nejhorší. Naštěstí ale jde o příběh podle Oscara Wilda, v němž hrají stoprocentně spolehliví lidé typu Petra Nárožného, Jiřiny Bohdalové a Nadi Konvalinkové, a to prostě muselo dopadnout alespoň trochu dobře. A dopadlo. "Vážený pane, slušně vychovaný člověk, stejně tak jako slušně vychované strašidlo, když vchází k někomu do ložnice, nejdříve zaklepe. A neřinčete prosím těmi řetězy! Ani ničím nelomozte v době nočního klidu, jinak bych vás musel vykázat z domu! Pokud se bez těch vašich nočních procházek prosím neobejdete, tak si ty řetězy naolejujte. Mohl bych vám doporučit výborné Tammanyho mazadlo s vycházejícím sluncem. Dobrou noc, pane." - "Dobrou noc." ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Po novém shlédnutí přidávám hvězdičku. Předloha patří k mé oblíbené četbě již od dětství, kdy to byl pro mne první horor, k jehož působivosti notně přispěly ilustrace Cyrila Boudy, až do dnešního času, kdy je to jedna z idylek, které mi dětství připomínají. Viděl jsem dvě barevné americko-britské adaptace (ne špatné, ale nijak vynikající a přenesené do současnosti) a kdysi i černobílý snímek z II. světové, kde strašidlo pomáhá likvidovat nevybuchlou německou leteckou pumu, ale tato skromná česká verze se nakonec drží originálu více a je i zábavnější (a tím nemyslím jen onu zde vzpomenutou vulgární větu). Hm, pan Olmer nebýval špatný režisér. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Vynikající televizní inscenace přesně podle anglického střihu. Ta atmosféra se Vítu Olmerovi povedla navodit dokonale. Jiří Bartoška jako Strašidlo cantervillské nemá chybu, stejně tak i škaredá Eleonóra, kterou hraje perfektně Jiřina Bohdalová. A Petr Nárožný jako nový majitel zámku je božskej! Nádherná podívaná. Pár výborných hlášek : Strašidlo cantervillské - " Kdybych nebylo dávno mrtvo, řeklo bych, že to není žádný život. " " Víte co milá Eleonóro? Jděte do prdele. " Nebo děti, když uvidí Strašidlo cantervillské - " Kdo to je? " Přece to cantervillské strašidlo. " " Nic moc, pěkná chcíplotina. " Hahahahaha, parádní!! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na zámku Sychrov. (Amneris)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmené povídky Oscara Wilda. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama