Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o zámku, kde si všichni rádi hrají... Pohádka vypráví o princezně (S. Nálepková), která se královským rodičům (P. Nárožný a I. Janžurová) narodila jako mechanická hračka. Na první pohled to vypadá jako jistá výhoda, neboť zlobí-li takové dítě, rodiče ho prostě nenatáhnou. Dostaví-li se ale čas dospívání a s ním i první láska, už to tak jednoduché není. Však také měla princezna Mařenka se svou „zvláštností“ nemalé potíže… (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jiří Lábus jako hrabě Bryndallini, Oldřich Kaiser jako hrabě Cintallini, kteří spolu s Dášou Veškrnovou (madam Bombelessová) intrikují kolem královského trůnu, na němž dřepí Petr Nárožný a Iva Janžurová. Má to i své trapné chvilky, ale díky dobrému obsazení se to stále drží nad vodou. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Vtipně pojmenované postavy jako růžový kavalír markýz narcis atd..,hrabě Bryndallini, hrabě Cintallini, madam Bombelessová, humorné dialogy-zde především pan Nárožný spolu s Ivou Janžurovou excelovali a docela povedený je i samotný příběh jakoby vystřižený ze současnosti..Odhalení dvou vypečených hrabat bylo opravdu k pousmání... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nejdivočejších pohádek Libuše Koutné. Co věta, to hláška. Co postava, to herecká příležitost pro gejzír humoru. A využili ji skutečně všichni, od růžového kavalíra až po madam Bombelesovou. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ženy mají tendenci hledat v partnerovi svého otce. Princezně z téhle pohádky se to povedlo, její manžel, princ inženýr Horáček, je stejný technický nadšenec, jako je její otec. A princezna sama sbírá panenky, stejně jako je sbírala její maminka královna. Snad se v příští generaci narodila princezna s nějakou lepší mechanikou než s klíčkem na zádech. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to strašná blbina, ale v tom nejlepším slova smyslu. Perfektně obsazená a až nečekaně vtipná. Jen by mě zajímalo, co na tuhle pohádku říkaly (říkají) děti. Třeba takového Petra Nárožného, který olejuje bradla, staví loď v neprůhledné lahvi a na německého barona spustí "Kdo vám mohl říct takovou blbost? Nebo... Vy vypadáte na to, že vás to mohlo napadnout samotnýho, co?", mohou opravdu docenit jen odrostlejší diváci. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Jediná pohádka, v níž krále jako mimoňského kutila musím akceptovat . Protože tady to jde do nejzazších důsledků a přes všechny čáry. Pod tři nejdu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Střídají se zde skutečně vtipné a satirické scény se scénami poněkud nudnějšími a trapnějšími, ale celkově je to příjemná pohádka k pousmání a pobavení, správně střelená. (I když chvílemi pravda poněkud otravná.) Trio podvodníků je skutečně dokonalé. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Netradičně pojaté staré pohádky mi zas až tolik nevadí, zvlášť když jsou pojaté vtipně a s nadsázkou. Tady se mi to taky zpočátku líbilo – král vynálezce, princezna na klíček, záludní rádcové i proradná madam s dlouhými zlodějskými prstíčky, ale postupem času to začalo být poněkud otravné, opakující se. Co se hereckých výkonů většiny zúčastněných týče, tak s těmi jsem výraznější problém neměl, ale na víc jak obyčejný průměr to nevidím. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já bych do toho kopla !! Tady abych pořád jen něco natáčela !! ;) Jedním slovem divočina !! Neuvěřitelnému paskvilu nedětsky satirické "taškařice" a nepovedené muzikálové žumpy neupřete jistou dávku originality v té nejvyšší možné míře, několik slušných dialogů a především jména postav dokazují snahu, bohužel však co vypadalo vtipně na papíře, se pod režijní taktovkou roztěkané Koutné, očividně omámené něčím nepocházejícím z této galaxie, změnilo v pomník trapnosti, který nemá dětem absolutně co nabídnout, soudím tak z vlastní zkušenosti, mně osobně se totiž Princezna na klíček nelíbila ani jako dítěti školou povinnému .. Kam se poděla přívětivá atmosféra a roztomilost jejích typických pohádek ?? Ztratila se v prvoplánovité pitoresknosti a jinakosti, která vykrádá velkou spoustu jiných pohádek či seriálů, což dokazuje například Vladykův princ ing. Horáček jako ekvivalent jeho vlastní jiné role pradědečka z Křečka v noční košili, aby je vtipně ozvláštnila, u scénáristy Josefa Hanzlíka, který si však s humorem příliš netyká, tuším zde podobný záměr jako u geniálního Karla Čapka, k jehož kouskům pro děti se však tato křeč nemůže ani přiblížit, vtipu je zde pomálu, estrádní improvizace komediální "elity" mě uráží a ty rádoby inteligentní popěvky ji definitivně pohřbívají.. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Střadej si a hrab si, do vlastní kapsy ....pisnička ktera me doted utkvela v hlave :-) je aktualni vzhledem k deni u nas :-( ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

V této pohádce začíná všechno nevinně. Člověk by ani nepředpokládal, že se brzy rozehraje něco tak šíleného. Kdo jiný by měl hrát onu princeznu na klíček než právě Světlana Nálepková? Ta měla k roli všechny předpoklady. Janžurka s Petrem Nárožným opravdu exceluje, ale i další herci se museli moc pěkně vyřádit. Pohádka je plná písniček a jedna je poplatná dnešku. Zpívá v ní trio výtečníků o hrabání a střádání. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Oldřich Kaiser jako Hugo Kocórek z Brna mě dostal! Bláznivá a ztřeštěná pohádka, ve které si to všichni herci vehementně užívají. To je radost sledovat!! Osmdesátky nepřály jen zahraničním akčním filmům, komediím nebo hororům, ale i českým bláznivým pohádkám, které v těchto létech vznikaly. Novodobé paskvily postrádají vtip a hlavně hereckou elitu, která u nás dříve kralovala. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Průměrná pohádka s nadprůměrným hereckým obsazením (kromě Světlany Nálepkové, tu opravdu nemusím a jako princeznu už vůbec ne), ale podprůměrnými písničkami a nehezkými interiéry. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Šíleně praštěná pohádka, kde se přehrává ostošest, což nevadí v případě, kdy je na scéně Petr Nárožný, jehož dialogy s Ivou Janžurovou by měly vejít do zlatého fondu českých pohádek. Bohužel jakmile tito dva herci zmizí z obrazovky, je to nuda. Vladyka se může snažit jak chce, ale prostě už to pak není ono. Entré Pavla Trávníčka jako narcistního prince nechápe asi ani on sám ještě dnes. Písničky tolik typické pro televizní pohádky neruší, ale rozhodně ničím nezaujmou. Ani Kaiser s Lábusem nevylepší pocit z věčného pitvoření až trapasení. Čili povedená, v první polovině geniální, poté spíše průměrná pohádka. Hudba: Petr Skoumal ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ze všech těch nedělních českých pohádek, které jsem viděl tahle velmi výrazně vybočuje... A naštěstí k lepšímu... Mnoho vtipných gegů, sice ne zcela původní pohodková linie, což ale z této pohádky dělá netradičnější a pěkně koukatelnou pohádku... No a co stojí za zmínku je skvělé obsazení, které Petrem Nárožným začíná a pokračuje přes paní první Dámu a udýchaného Trávníčka až k Lábusovi, Vladykovi a Kaisrovi. Všichni tyto čeští herci podali v této české pohádce skvělé herecké výkony... :-) ()

Reklama

Reklama