Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Máte chuť se pořádně zasmát? Pokud ano, pak vás zveme do jistého pohádkového království, kde mají právě teď jednoho nevítaného, ale docela zábavného hosta… Baron Moneti (V. Preiss) dlí na návštěvě v království krále Karla déle, než je hostitelům milé. Zatímco královská rodina trpí, Moneti si svůj pobyt náramně užívá. Vše se změní s příjezdem mladého Aureliána (P. Rajchert), do něhož se zamiluje ufňukaná princezna Bety (H. Ševčíková). Aureliánovi se Bety taky zalíbí a rozhodne se, že za vydatné podpory malého prince Štěpána (M. Luhan) princeznu napraví. Hru obou chlapců Moneti nešikovně zneužije ve svůj prospěch. Chce unést Bety a získat za ni výkupné. Aurelián Bety zachrání, Monetiho odhalí a barona čeká „krutý trest“. (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad nevtíravé a vtipné studiové pohádky. Takové věci se po roce 1989 už moc často netočí :-( ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Opravdu průměrná pohádka (to ale dnes není tak málo), jenomže v ní hraje geniální komik Viktor Preiss a to je prostě dobrá značka. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Krátká pohádka, ve které se člověk doví, že logika není špatná disciplína ani pro hlavu korunovanou (v otázce, k čemu budou duchovi peníze), že sourozenci se nemusejí dobře snášet, ani když se jedná o prince a princeznu, zejm. pokud je mezi nimi téměř generační rozdíl a princ je přemoudřelý rozumbrada, kterého nikdy nepřeměřili rákoskou a kde nejhorším trestem pro vyděrače je jeho vlastní drahá ..... dvojnásobek. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

tahle záležitlost má dva hlavní klady, to první je Viktor Preiss, jehož herectví pomalu přicházím na chuť a Petr Rajchert, kterému jsem na chuť už dávno přišel, žel bohu hraje ve filmech opravdu málo. Tady klady téhle ve skrze pitomé pohádky končí, Mineti mě nudil jako dítě, nudí mě i teď ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle skutečně někdo při plném, houbičkami neovlivněném vědomí, pustil do výroby? Jestli mělo být vtipné, že na sebe herci vyplazují jazyk, dělají xichty (v čemž mimochodem nikdo na Viktora Preisse nemá) a bručí brum brum, tak skutečně ty houbičky nakonec někdo požil. Zápletka z prstu vycucaná, pohádkového zde není lautr nic, a i blbec by přišel na to, kam zmizela princezna - jen náš chytrý princ ne (dokud mu nepomůže óbr náhoda). Fuj, řekl by Nero Wolfe, takhle podceňovat inteligenci jakéhokoliv diváka. ()

Pegas1632 

všechny recenze uživatele

Nebýt Preisse který exceluje snad ve všem, byl by to odpad. Některé výkony sou tak špatné, že to úplně řeže do očí, příběh taky žádný zázrak. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Nejen učitelské herecké schopnosti paní Hany Maciuchové mě dovádí k šílenství. Typická hlasová herečka(dabing)Hana Ševčíková nebo třeba domácí hodinový manžel Petr Rajchert...Škoda, že jsem se donutila u toho ztratit svůj čas.. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Čas od času zajímavá hláška, docela zajímavý (a vtipný) závěr s celkem přijatelnými herci, jinak se obávám, že vše šlo zvládnout lépe... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Drobná moderní studiová pohádka, odehrávající se prakticky pouze ve dvou prostorách a zároveň několika postavách. Obsazení je ale celkem slušné, délka více než milosrdná, nicméně největší devizou pohádky jsou Viktor Preiss a vtipná pointa. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Krátká, poměrně slušně zábavná pohádka s krásně slizkým Preissem v roli barona Monetiho, který se vetře do přízně krále, aby v království jen škodil. Naštěstí do království přijíždí mladý princ, který má zájem o princeznu. A tak se rozjíždí kolotoč honiček, pastí a odhalení. Zcela průměrná, ale naštěstí krátká částečně studiová pohádka. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Přiměřeně krátká pohádka, která může vystrašit všudypřítomností úskočnosti, porušováním zákona i podivnou vyrážkou kolem nosů některých postav. Televizní 3*, i když námět by měl při režijním nadhledu a střídmějším herectví na víc ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Má univerzitní studia přece jen nebyla, tak zbytečná." Proboha, proč pohádka? Copak to medvědí strašidlo, nebo obluda, nebyl jen převlek? Nemělo by v pohádkách být něco doopravdy nadpřirozeného, kouzelného, či magického? Nešlo v této studiové komedii, plné nekomediálního pitvoření, spíš o kriminální zápletku s motivem únosu a žádosti o výkupné? A co ten trest? Nebyl to případ typicky šovinistického názoru na manželství? Připomnělo mi to jedno přirovnání o tom, že manželský život je jako pevnost, ten kdo je uvnitř, chce ven a ten, kdo je venku, chce dovnitř. Alespoň, že v této trapné inscenaci nebyla "Igonda", tak trapná. ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka je názorným příkladem toho, že secesní móda byla tvarovaná na korzet, takže secesní šaty v kombinaci s podprsenkou vypadají hrozně. Film celkově působí dost nesourodým dojmem - chvíli vážný, chvíli vtipný, chvíli jen dětinsky směšný; kulisy moc pěkné, masky ne. Má ale neokoukaný děj a hrají v něm výborní herci. Pokud máte rádi pohádkové komedie a nemáte příliš vysoké nároky, myslím, že to pro vás může být docela příjemná půlhodinka. ()

Reklama

Reklama