Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Tales of the Walking Dead je epizodická antologie, která se zaměřuje na jednotlivé postavy z televizního světa The Walking Dead, jak na ty nové, tak i ty staré známé. (HanzoBureshi)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (7)

Tales of the Walking Dead (2022) 

Čekal jsem, že když jde o ojedinělé/osamocené příběhy bude scénář vymazlený (45 minut na úvod - děj - závěr). Ucelený, chytrý příběh z pointou. Sakra málo času a přesto se 80-90% žvaní, scénáře jsou špatné až tragické. Někomu asi nedošlo, že nemá pro sebe celých 6 epizod, ale jen jednu. Navíc ty “kreativní” zoufalosti a ubohá artová cvičení… po první epizodě (která mě naštvala), přišly už jen horší a horší. Tak moc to bylo potom špatné, že jsem zpětně tu první přehodnotil na naprostý skvost a nejlepší epizodu řady. Perfektní myšlenka, děj se někam sune a má i závěr. Sice je debilní, ale je to skutečně nejméně iritující a opravdu milá epizoda z celé série (ta druhá mimochodem je přesně z druhé strany spektra). Za mě tedy jako celek jedno velké fuj. Více u jednotlivých epizod. ()

Evie/Joe (2022) (E01) 

Čekal jsem, že když jde o ojedinělé/osamocené příběhy bude scénář vymazlený (45 minut na úvod - děj - závěr). Sakra málo času a přesto se 80% žvaní a scénář používá debilní/čitelné/trapné (vyberte si) berličky jako “nastartovaná motorka” (komu nebylo jasné, že o ni v tu chvíli přijde, je bez debat volič SPD). Nebo ten podvrtnutý kotník… jako proč? Protože pokud by následoval happy end, nebude potřebovat utíkat…. Terry zvedne bez potíži 200kg… vážně by nevyřešil jednu stahovací pásku? Proč ten bunkr ve finále nevyužít? Atd. Strašná idiocie a to mě hrozně rozčilovalo. Co oceňuji je originální nosný nápad (prepíci), který sedí jako prdel na hrnec a fascinuje mě, že za 12 let je to poprvé co se s nim v TWD universu setkáváme (Edit: po shlédnutí dalších epizod hodnocení postupně zvedám až na maximum. I přes zmíněné nedostatky, bezkonkurenčně nejlepší epizoda série). ()

Blair/Gina (2022) (E02) odpad!

Nesnáším herecký projev Parker Posey. A protože neuběhla ani minuta a její xicht (a protivný “herecký” výstup) byl na obrazovce, věděl jsem, že bude zle. To jsem ještě netušil jak moc… nápad vykrást Na hraně zítřka do TWD universa? A ještě s touhle ropuchou v čele (a tou druhou hned v závěsu)? Tak to je jako mít debilní (smyčka) a debilnější (casting) nápad hned v jedné epizodě… Bože, minulá epizoda byla proti tomuhle tak skvělá (hlavně obsazení). Zvedám u ní hodnocení. ()

Dee (2022) (E03) 

Jako fakt!? Epizoda o ropuše? To nebylo dost flashbacků v TWD o Alfě a Šeptačích (největší idiocii TWD universa popírající prakticky všechny jeho principy fungování)??? Už v druhé minutě tedy epizoda šla okamžitě dolů. Přitom epizoda má fantastickou postavu (Brooke), která mohla v epizodě luxusně “vyrůst”. Vážně musím zvednout hodnocení první epizody ještě jednou. Po tom co série předvádí byla ta první epizoda doslova dokonalá. ()

Amy/Dr. Everett (2022) (E04) 

Hodně se tam blbě žvaní… a (zase) tam je protivná asiatka (proč všechny hrají stejně afektovaně a protivně?). Nicméně myšlenka/téma epizody je fenomenální. Navíc ten happy-end! Ten stojí za nadstandard hodnocení. ()

Davon (2022) (E05) 

Bezva… takže další experiment. Tentokrát psycho-hrátky. A ta hudba do toho! Nesnáším tyhle artové pokusy naroubované na post-apokalyptickou tématiku. Třeba 20 sekund (ano slovy dvacet) sledujeme dopadající kapky deště na beton. Proč mají některé vzpomínky “zrno” a každý jako starý kinofilm? Přitom většina NEMÁ!? Opět zvedám hodnocení první epizody. ()

La doña (2022) (E06) odpad!

Prakticky pár minut po začátku začalo hraní si na umění (což nikdy není dobré znamení), následovala nuda a vše to korunovalo pověstné “lejno na větrák”. Scénáristům opět nedošlo co točí. Tohle není duchařská telenovela! Místo zombie se tu řeší strašidla a duchové… stejně jako “skákání v čase”, tohle do světa TWD nepatří. Nemluvě o konci bez konce. Jedno velké fuj. ()

Reklama

Reklama