Reklama

Reklama

Bulgasal: Nesmrtelní

(seriál)
  • Jižní Korea Bulgasal

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Nesmrtelný muž prokletý už od narození touží po pomstě. Vydá se proto získat svoji duši zpátky a ukončit krevní mstu, která trvá dlouhých šest set let. (Netflix)

Recenze (12)

Floweenka 

všechny recenze uživatele

Po každým dílu jsme trávili dlouhý minuty tím, že jsme se snažili přijít na to, kdo kým vlastně je, jak do všeho zapadá. A s dalším dílem otázky spíš přibývaly - skvělý. Nemělo to příliš “proč děláš tuhle random kokotinu?!” momentů, kvůli kterým si ve spoustě dalších filmů/seriálů chci utrhnout hlavu. Na jednu stranu jsem ráda, že konečně vím, co se stalo, ale je mi teď i trochu prázdno. Teď v zimě si to velmi sedlo s mým rozpoložením - tak moc, že jsem -ehm- možná probulela poslední třetinu závěrečného dílu. No.. a něco jsem si z toho i odnesla.. holy shit, korean people are super hot ()

Ingtar2 

všechny recenze uživatele

Nespomínam si, ako som sa k tomuto seriálu dostal. Nespomínam si, prečo ma to zo začiatku tak strašne nadchlo, aj keď Hwal vyzeral ako keby ušiel z natáčania tureckej telenovely do Bollywoodu kvôli zlým hygienickým podmienkam. Nespomínam si, prečo som to neprestal pozerať po prvých pár epizódach, kedy mi prišlo hrozne vtipné, že ten seriál má dokopy stopáž vyše 20 hodín pri 16 epizódach. Ale neľutujem to, aj keď je pravda, že ak by sa vystrihli niekoľkonásobné flashbacky a zrýchlili všetky efektné spomaľovačky, ten seriál by mal tak o 2 hodiny menej. A keby mal o tých pár hodín menej neváham a hádžem si ho do obľúbených. Takto však ide o komplexný fantasy seriál s nápaditým dizajnom niektorých monštier (jednoznačne vedie Jomagu), avšak celkom ma mrzí, že Bulgasal sám o sebe nemá nejaké osobitejšie vizuálne prevedenie. Niektoré skladby v soundtracku boli výborné (napríklad pri scéne v poli v 14 epizóde) a aj OST ma príjemne prekvapilo aj keď žánrovo ide úplne mimo mňa (Beyond The Time). Miestami, najmä v prvých dvoch epizódach, sa objavujú zvláštne prestrihy, priveľa filtrov a divná práca s kamerou, ale časom sa to zlepší a dokonca niektoré nálety kamery boli veľmi originálne. Čiže celkovo dávam Bulgasalovi, aj napriek maximálnej neschopnosti záporáka a istým logickým nejasnostiam v drobnostiach 80%, 4*. Príjemné prekvapenie. ()

Reklama

Fr

všechny recenze uživatele

BULGASAL JE NESMRTELNÝ, PROTOŽE NEMÁ DUŠI…“   Pohádka o příšerách, prokletým chlapci a jeho „Femme fatale“.  Přiznám se bez mučení, že jsem čekal něco jako „Higlandera“. Ovšem tady (bohužel) moc podob nenacházím… Málo prolínání času, žádnej vtip (spíš groteska) a přepálená stopáž, ze který vyplívá příběhová nuda. Místo všeho očekávání, se to „p o m a l i č k u“ přesouvá k romantice a tohle já nemám zapotřebí! Navíc je to spíš kravina, než něco, co bych hltal… Mix keců, mysteriózna a divnejch skutků… navíc zdlouhavý a zdržující. A když se dívám kolik mám před sebou ještě dílů… chce se mi zvracet a proto to pro jistotu po ŠESTÝ ČÁSTI vzdávám! Jediný dilema je, jestli hodnotit… Seru na to!    /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Řekli mi, že jsem se blbě reinkarnoval. 2.) Starou hledám už tisíc let.   ///  Thx za titule „Kamila Králíková“. ()

Fnoobroklic 

všechny recenze uživatele

Zatím super seriál, líbí se mi, když něco začíná ve středověku nebo jakékoliv dávnější minulosti a jde až do dnešní doby, proto bylo taky dobré třeba interview s upírem. Seriál má dobrý koncept, je tu západní soundtrack, což není na Koreu až tak obvyklé, ale sedí to tam. Postupně rozkrýváme příběh, který se podle prvního dílu zdál naprosto jasný a přímočarý, a zjišťujeme, že je v něm více, než jsme si mysleli. Počkám na další díly, ale myslím, že už teď je to jeden z lepších korejských seriálů, potažmo jev lepší polovině tvorby na podobné téma obecně. ()

Koral17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhorší kletba, která byla na tento seriál uvalena, je jeho přepálená délka. Napínavou a poměrně akční první polovinu bohužel zastínila poslední třetina seriálu, vyplněna především dialogovou vatou o nesmrtelnosti chrousta, pardon, o nesmrtelnosti Bulgasala. Asi ani rozpočet nebyl ideální. Historický i současný příběh se převážně odehrává v jednom lese a v několika domech mimo civilizaci. Nečekejte proto žádné honičky nebo jiné akce v ulicích Soulu. Celkově jsem měla spíš dojem divadelní hry s několika málo herci, kteří se opravdu snažili, aby udrželi poměrně statický a natahovaný příběh. Dařilo se to především představiteli Bulgasala (Lee Jin-wook), který podal nadprůměrný výkon a vyšel s čistým štítem i z některých emočně přepjatých romantických a „rodinných“ scén. Velmi zaujal také výkon Lee Joona v postavě Ok Eul-taeho. Zejména když se objevil v příběhu poprvé, tak ve mě zanechal opravdu silný dojem. Ale i některé jeho další výstupy byly dostatečně nervy drásající. Nevadilo mi, že Bulgasal a Nestvůry v současnosti neměly nějaký zvláštní vizuál, právě naopak, jejich děsivost byla hlavně v tom, že vypadali a žili jako obyčejní lidé. Celkově seriál považuji za mírný nadprůměr se zajímavým původním nápadem, který zvýrazňují výborné herecké výkony lidí i Nestvůr a vydařená audiovizuální stránka, naplno uplatněna zejména v historických scénách. ()

Galerie (156)

Reklama

Reklama