Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Islandský pohádkový příběh vypráví o mladíkovi, který je nadán kouzelnými schopnostmi i důvtipem. Od té doby, kdy se objevil v chatrči chudého hospodáře a jeho ženy, změnil se jejich život k lepšímu. Šedivák ale dokáže také uzavřít sázku s králem, vyhrát ji a získat za ženu krásnou princeznu Solei. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slušně obsazená a zahraná studiová pohádka, která sice má nenápaditou režii, ale je zajímavá tím, že netradičně čerpá ze severských pramenů - tomu odpovídají i dekorace a kostýmy. Celkový dojem 55 %. ()

sud 

všechny recenze uživatele

No, panečku, to jsem nečekal. Milan Cieslar opravdu umí. Sáhl po Islandské pohádce - hutné sousto, ale on se nezadávil. Na pár čtverečních metrech ve studiu dokázal věrně napodobit kulisy Islandu, tak že divák není o severskou atmosféru ochuzen. Skvělý Jiří Štepnička. 75%. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zatímco v našich krajích je v kouzelném pytli obušek, na chladném severu mají pytle naditější a mají v nich kde co, kde koho a tak vůbec. Podle toho, co se do pytle vešlo, je to evidentně pytel kouzelníka Pokustóna, i když v něm nebydlí dva králíci. Vlastně houby víme, kdo tam bydlí nebo nebydlí, ale snad by králíkům neházeli na hlavu sýr a chleba, případně krále s královnou. Princezna a Šedivák vedle sebe vypadají jako sourozenci, nejspíš to je tím, že chodí ke stejnému kadeřníkovi a šijí u stejného kostyméra. Opravdu velké plus, a nejmíň jednu hvězdu navíc, si tahle pohádka vyslouží u dospělých za postelový dialog královského páru. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Milé děti, žil byl nesympatický mládenec, který měl kouzelný pytel. Jak se k tomu pytli dostal, to tahle nehodná vypravěčka přesně neví, protože neviděla začátek pohádky, ale předpokládá, že nesympatickému mládenci kouzelný pytel daroval kouzelný Racek. S kouzelným pytlem se daly dělat všemožné vylomeniny, třeba se s kdejakým mamlasem sázet, co nesympatický mládenec ukradne - Táborskému žrádlo, Štěpničkovi prochcané prostěradlo a tak podobně. Jelikož mamlasové byli buď hloupí nebo nedrželi slovo, nesympatický mládenec musel stále znovu dokazovat, jaký je neférový super zloděj, dokud v pytli neskončili král s královnou. Pak už stačila trocha toho vydírání, nesympatický mládenec získal urozenou, lehce zmatenou manželku a všichni byli spokojení, včetně původně nasraného krále. Racek si přiletěl pro pytel a zazvonil zvonec, pohádce plné nesmyslů, povětšinou dobrých herců, na studio obstojných kulis a ne úplně špatných kostýmů je konec. Viděla jsem horší, viděla jsem lepší a vůbec nejlepší je si tyhle severské pohádky přečíst. 49% ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka, dobře zahraná, jednoduché, vhodné kulisy, zkrátka "zlatá 90." (Dnes by z toho byl tak jedině nějaký "zábavný", uřvaný, křečovitý a přiblblý paškvil.) Jen bych ráda dodala, že je nepravděpodobné, aby zbožná královna věřila, že anděl má moc odpouštět hříchy! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Sympatický pohádkový příběh, který je velmi dobře obsazen a pěkné studiové kulisy dotváří vyrovnaný pocit z této pěkné pohádky. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná a vcelku i zábavná pohádka s dobrým obsazením, námětem i zpracováním. Prim hraje především nabubřelý král Jiří Štěpnička, který svou roli zvládl parádně. Zbytek ansáblu slušný. Pohádka ač krátká, tak rozhodně nadprůměrná. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Ta hudba či co to bylo mne stále nutila čumět po mobilu, protože v něm jsou podobné zvuky. Jinak mne to však moc nezaujalo. Ani herci, ani děj, ani nic. Dodíval jsem se a za hodinu netušil co to bylo. Navíc váhám i s tou dvacítkou za ten praštěný konec s tím pytlem a králem. ()

jakoby 

všechny recenze uživatele

Podivne pytlovite kostymy. Princezna oblekla pytel a chomout.Vera Galatikova je vyborna herecka i kdyz hraje rozcilenou chudou zenu co nevi co bude zitra jist a nebo je prijemna a starostliva. ()

Reklama

Reklama