Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Islandský pohádkový příběh vypráví o mladíkovi, který je nadán kouzelnými schopnostmi i důvtipem. Od té doby, kdy se objevil v chatrči chudého hospodáře a jeho ženy, změnil se jejich život k lepšímu. Šedivák ale dokáže také uzavřít sázku s králem, vyhrát ji a získat za ženu krásnou princeznu Solei. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zatímco v našich krajích je v kouzelném pytli obušek, na chladném severu mají pytle naditější a mají v nich kde co, kde koho a tak vůbec. Podle toho, co se do pytle vešlo, je to evidentně pytel kouzelníka Pokustóna, i když v něm nebydlí dva králíci. Vlastně houby víme, kdo tam bydlí nebo nebydlí, ale snad by králíkům neházeli na hlavu sýr a chleba, případně krále s královnou. Princezna a Šedivák vedle sebe vypadají jako sourozenci, nejspíš to je tím, že chodí ke stejnému kadeřníkovi a šijí u stejného kostyméra. Opravdu velké plus, a nejmíň jednu hvězdu navíc, si tahle pohádka vyslouží u dospělých za postelový dialog královského páru. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Milé děti, žil byl nesympatický mládenec, který měl kouzelný pytel. Jak se k tomu pytli dostal, to tahle nehodná vypravěčka přesně neví, protože neviděla začátek pohádky, ale předpokládá, že nesympatickému mládenci kouzelný pytel daroval kouzelný Racek. S kouzelným pytlem se daly dělat všemožné vylomeniny, třeba se s kdejakým mamlasem sázet, co nesympatický mládenec ukradne - Táborskému žrádlo, Štěpničkovi prochcané prostěradlo a tak podobně. Jelikož mamlasové byli buď hloupí nebo nedrželi slovo, nesympatický mládenec musel stále znovu dokazovat, jaký je neférový super zloděj, dokud v pytli neskončili král s královnou. Pak už stačila trocha toho vydírání, nesympatický mládenec získal urozenou, lehce zmatenou manželku a všichni byli spokojení, včetně původně nasraného krále. Racek si přiletěl pro pytel a zazvonil zvonec, pohádce plné nesmyslů, povětšinou dobrých herců, na studio obstojných kulis a ne úplně špatných kostýmů je konec. Viděla jsem horší, viděla jsem lepší a vůbec nejlepší je si tyhle severské pohádky přečíst. 49% ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

No, panečku, to jsem nečekal. Milan Cieslar opravdu umí. Sáhl po Islandské pohádce - hutné sousto, ale on se nezadávil. Na pár čtverečních metrech ve studiu dokázal věrně napodobit kulisy Islandu, tak že divák není o severskou atmosféru ochuzen. Skvělý Jiří Štepnička. 75%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slušně obsazená a zahraná studiová pohádka, která sice má nenápaditou režii, ale je zajímavá tím, že netradičně čerpá ze severských pramenů - tomu odpovídají i dekorace a kostýmy. Celkový dojem 55 %. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka, dobře zahraná, jednoduché, vhodné kulisy, zkrátka "zlatá 90." (Dnes by z toho byl tak jedině nějaký "zábavný", uřvaný, křečovitý a přiblblý paškvil.) Jen bych ráda dodala, že je nepravděpodobné, aby zbožná královna věřila, že anděl má moc odpouštět hříchy! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama