Reklama

Reklama

Pension Lola

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Oldřich Kaiser a Jiří Lábus hrají sami sebe a ještě snad tucet dalších figur... Zní to bláznivě? V jejich podání rozhodně ne. Scénář plný skvělých nápadů mají na svědomí oni sami a spolu se střízlivou režií jednoho z čerstvých absoloventů FAMU dávají opět vzniknout další z vtipem nabitých českých televizních inscenací. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Oldřich Kaiser a Jiří Lábus hrají sami sebe a ještě snad tucet dalších figur... Zní to bláznivě? V jejich podání rozhodně ne. Scénář plný skvělých nápadů mají na svědomí oni sami a spolu se střízlivou režií jednoho z čerstvých absoloventů FAMU dávají opět vzniknout další z vtipem nabitých českých televizních inscenací. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Skvělé. To, co miluji na Tlučhořovic rodince, je v Pensionu Lola také, ovšem na rozdíl od nekonečného rozhlasového seriálu jsou tady všechny ty úžasné postavy i vidět. A zaplaťpámbu za to, že jsou, protože každá z nich je jedinečná. Vetchý vrátný, vysloužilá operní zpěvačka sledující pořad Možná přijde i kouzelník, nonšalantní divadelní herec, který hrál pátého ducha ve "Švandovi", potrhlá Květa, hotelová dívka Viki, upjatá manželka, uprchlý vězeň-vrah, plešatý liliput s pištivým hláskem... A další. Vymyšleno, napsáno, zahráno a natočeno je to tak, že jsem smíchy málem spadl ze židle. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojice Jiří Lábus a Oldřich Kaiser patřila k mým oblíbeným komikům a tato jejich parodie s detektivním podtextem se jim docela povedla. Dostal jsem se k ní jak slepý k houslím (nebo spíš jak slepý recepční k ukradenému telefonu). Některé postavy zahráli skvěle, jiné byly o něco horší, ale nechyběl jejich specifický smysl pro humor, nenudil jsem se a to bylo hlavní. O něco lepší průměr. 70% ()

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že pánové Kaiser a Lábus jsou mistry převleků, skvěle se doplňují, a překypují nápady. Originální pojetí, kde všechny přítomné dvojice byly zahrány jimi, mne sice velice zaujalo (za mne rozhodně nejlepší operní pěvkyně Měkká, a herec Tvrdý :-)), většinu z nich bych jim fakt věřila (např. hotelová společnice byla více sexy, než leckterá skutečná žena :-))), ovšem i přes to všechno mne to prostě nijak zvlášť nenadchlo, nic ve zlém. Humor zde za mne dosti pokulhával (ale ne že by chyběl, naopak - to bude prostě čistě jen můj problém, nejsem totiž skalní fanda tohoto dua), ovšem před hereckými (a pěveckými :-)) výkony a nápady klobouk dolů. ["Filmová výzva" - Addamos21] ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

V některých postavách byli OK a JL těžko k poznání (liliput). Krimi komedie se spoustou rolí pro tyto dva herce. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je největší úlet na světě!!! Viděl jsem to po delší době a už tenkrát to byl kult, dokonce jsme se i titulovali Kožichu a Kulichu, tohle je prostě prdel největší!!! Kdo má rád humor Jirky Lábuse a Oldy Kaisera, tak bude přímo nadšen (myslím si, že všichni příznivci tuto naprostou originální frašku už viděli). Na to se nedá nic psát, tohle se prostě musí vidět a od začátku do konce se řehtat a čumět, s čím tito dva magoři ještě přijdou!! Jenom pro zajímavost výčet rolí, které tito sympatičtí blázni v tomto kultu hrají: JIŘÍ LÁBUS - Milan, Bohumil Mikulů - uprchlý vězeň, Tvrdá - operní pěvkyně, Brejška - recepční, Noha - ředitel pensionu, Kožich - inspektor a Jiří Lábus. OLDŘICH KAISER - Květa, Gábina - Milanova žena, Měkký - herec, Viki - hotelová dívka, Bulík - opilec, Vlasta - lilipután, Kulich - inspektor a Oldřich Kaiser. Každá role je zahraná na jedničku!! Každá role má svoje charisma!! Každou roli si zamilujete!! Pánové jsou opravdu geniální umělci, jak dokazuje tahle vtipná inscenace a nikdo jiný podobný tady není a už nikdy nebude!!! Bravo pánové, moc si vás vážím a mám vás hodně hodně moc rád!! Jenom když píšu tyto řádky, tak se řežu smíchy a málem se válím po zemi!! Tohleto je prostě neuvěřitělně ztřeštěná BOMBA!!! ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Vynikající parodie mistrů improvizace Kaisera a Lábuse. Krom výborně vystihnutých klišé potěší i sebereflexivní momenty ("Nejste náhodou pan Lábus?"). ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nemělo chybu ! Nikdy by mě nenapadlo, že v první polovině 90. let mohlo vzniknout něco takového. Vtipné, originální, geniální. Pánové Kaiser s Lábusem nemají chybu. Doporučuji všem, kteří tuto dvojici mají rádi a dosud o existenci této inscenace neměli potuchy. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Úplně neznámá věc, přitom plná gagů, jenž kvalitou daleko přesahovaly úroveň Kouzelníka. Tentokrát je měl prakticky do jednoho na svědomí Olda. Ať už to byly jeho klasicky geniálně podané ladies na sto a jeden způsob, hlavně pak hlubokomyslná šlapka Viky, nebo famózní bard herectví Měkký, výstavní to mutant Přeučilovsko-Kodetovského střihu. Výborná parodie na hereckou zanícenost a patetickou osudovost. Příběh samozřejmě krávovina, ale to v tomto případě vůbec nehraje roli. 80% ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem to videl poprve, sam sebe jsem se ptal, jestli se mi to nezdalo a nebyla to jedna z mych fantasmagorii :-) Proste panove predvedli neuveritelne dementne - genialni vykon!!! ()

wosho 

všechny recenze uživatele

I po patnácti letech mě ten Silvestr zůstal díky tomuto pensionu v paměti-skvělá záležitost, která by neměla zůstávat v archivu čt. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená záležitost dua Kaiser + Lábus, o které jsem ani neměl tušení. Nejvíc se mi líbil Kaiser v roli herce Měkkého, od Jiřího Kodeta téměř k nerozeznání...:-))) ()

hemul 

všechny recenze uživatele

Najlepší vtip prišiel na záver - dále hráli: Oldřich Kaiser a Jiří Lábus. Tento film nech je dôkazom génia týchto dvoch pánov. Otázkou zostáva, či dostali aj zodpovedajúci honorár. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč Česká televize tento skvělý pořad nezařadí do svého programu. Je to geniální záležitost, která se do dnešní doby zřejmě dramaturgicky nehodí. A je to škoda, protože tak široký herecký rejstřík má málokterý z našich herců. Jiří Lábus i Oldřich Kaiser jsou ve všech svých postavách jedineční. Mrkněte se na ně alespoň na youtube. ()

Reklama

Reklama