Reklama

Reklama

Obsahy(1)

DOBRODRUŽSTVÍ POD POSTELÍ je brilantní komedie, kterou pro televizní diváky objevil mladý režisér Jaroslav Pozzi. Ze čtyřiceti stránkové povídky F. M. Dostojevského DVA MUŽI POD POSTELÍ JEDNÉ ŽENY vytvořil a domyslel komedii plnou záměn, omylů a svérázných postav, ve které je místo pro smích, smutek i dojetí. Do hlavních rolí (a to jsou skoro všechny) obsadil nejlepší z nejlepších, přičemž v roli despotického sklerotického, ale i ubohého starce exceluje dokonalý Oldřich Kaiser. Spletitý příběh jednoho žárlivce, který se nakonec ocitne ve flagrantní situaci milence pod postelí (a to ještě cizí ženy) umocňuje hudba otce a syna Rakových. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako malinké zrnko prachu a pak se z toho stala sněhová lavina, která všechny semlela. Mě samozřejmě taky. V hlavní roli zde vystupuje ženská zvědavost a mužská žárlivost. Dvě vlastnosti, které řádně přidávají pod kotel. Oldřich Kaiser byl jako stařeček výborný. Co slovo, to perla. Jen mu mohli namaskovat i ruce, aby to převtělení bylo dokonalé. Měl je jako mladý muž v plné síle a ne jako stařík. Lábusova postava dostala za vyučenou. Tenhle příběh bych velmi ráda shlédla i na divadle. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

“Každá žena je had a každý had je žena.“ Další z dlouhé řady televizních zpracování ruské literární klasiky, které mají v československé kinematografii tradici. Zde poněkud netypicky komická Dostojevského povídka, převedená do svižné televizní inscenace, jíž bezesporu kraluje trio protagonistů pražského divadla Ypsilon – pánové Kaiser, Lábus, Dejdar, s nimiž si nikterak nezadají ani dámy – Paulová a Issová. Všichni zúčastnění předvádějí velmi zralé, civilní komediální výkony, prosté jakéhokoliv pitvoření. A účinek je maximální. Atmosféru carského Ruska v inscenaci podtrhuje příjemná a přitom velmi moderní hudební linka, jejímž autorem je český kytarový mág Štěpán Rak. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Ruští literární klasici mají v československé kinematografii své nezpochybnitelné místo. Na podobně laděné inscenace ze šedesátých let se sice tato dívá zpovzdálí, nicméně na ně hrdě dohlédne. Každému známá, humorná trojice z Ypsilonky, (známá tak, že to někomu může překážet) tu sehrává nádherně zamotanou, klasickou manželsko - mileneckou situaci a Jana Paulová zase, překvapivě dobrým způsobem, odhaluje sílu ženské fantazie. Mladoučká Klárka Issová sekunduje dokonalému hereckému talentu Oldřicha Kaisera také výborně (až na ten závěrečný mimózní smích) Vynikající sloh, skvělé herectví a jasně postřehnutelné kvality navazující na tradici československé kinematografie. Pokud nemáš osobní problém s ústřední hereckou, mužskou trojicí, můžeš se u snímku skvěle bavit. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jiří Lábus a Martin Dejdar trnou pod postelí, Oldřich Kaiser v perfektní masce senilně žertuje o hemeroidech, Klára Issová s hrůzou očekává, kdy se všechno provalí, a Jana Paulová očekává také, ale úplně něco jiného a vůbec ne s hrůzou. Zkrátka nadmíru podařená komedie, která možná mohla být malinko kratší. Herecké osazenstvo mě potěšilo a ačkoliv Janu Paulovou rád nemám, tady mi vůbec nevadila ani ona. Takže jsem spokojený po všech stránkách. Mimochodem tu skvělou hudbu složil a nahrál náš nejlepší kytarista Štěpán Rak se synem Janem Matějem. ()

Sticks 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som tu čakal až šedé označenie a ja snímok uvrhnem aspoň do lepšieho priemeru troch hviezd. O to viac som prekvapený údelom 78%. Ono myšlienku - absurdity, to má, ako väčšinou sfilmované poviedky a romány mávajú. Ale to je asi tak všetko, čo by sa dalo spomenúť(možno ešte spotený Lábus). Herecké výkony priemerné, spracovanie tiež. Žiadna výraznejšia komika, skôr nudný a nesympatický psí chumáč, ktorý vďaka svojej nedobovosti neponúkne očistu od žiarlivosti. 5,5/10 ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama