Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S filmem Příšerky, s.r.o. pootevřete dveře do světa podivných figurek a rošťáků, kteří rozesmívají každého přímo ďábelským smíchem. James P. Sullivan a Mike Wazowski pracují v továrně Příšerky, s.r.o., největší společnosti v Monstropolis, která přeměňuje křik na elektrickou energii. Všichni tam věří, že děti ze světa lidí jsou nebezpečné a žádná příšerka se jich nesmí dotknout, Proto všechna ta monstra dokonale vyděsí, když se do jejich světa nedopatřením dostane malá holčička Boo. Sulley a Mike dělají vše proto, aby ji bezpečně vrátili do jejího dětského pokoje, odkud se ztratila. Čekají je ale přímo příšerné překážky, než se jim to povede. Nikdo nikdy ještě nevymyslel film, ve kterém by se objevilo tolik podivuhodných postaviček a příšerek, Spolu s dokonalými dialogy a neuvěřitelným humorem pro děti i dospělé se tato komedie okamžitě od svého vzniku zařadila mezi největší světové hity! (Magic Box)

(více)

Recenze (670)

lappet 

všechny recenze uživatele

Donesla jsem tenhle film z půjčovny svému mladšímu bráchovi a královsky se u něj pobavila. Možná i víc než on. Pro velký úspěch jsme si pak dali repete-tentokrát celá rodina. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Pokus o odpověď Pixaru na Shreka se povedl. Je z jiného těsta, těžko ty dva filmy srovnávat. Snad jen, že na obou je těžké najít jakoukoliv chybu :-) ()

wef 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na monstrum-kiklopa jsem měl vždycky strach, co to bude, ale konečně jsem se na to podíval a zjistil jsem, že je to super. Někteří z vás píší, že je to moc pro děti, ale dle mého je tam humor i pro dospělé. Scénář má jeden velký nápad, jež tvůrci šikovně zpracovali a rozvinuli charismatickými postavami. Jde o film, který je chytrý, vtipný i hezký. Jeden z nejlepších animáků. ()

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Jak jsem napsal u Toy Story 2 - v animácích se dá občas najít hlubší příběh, více emocí a životních pravd, než v jakémkoli hraném filmu. Příšerky S.R.O. jsou toho dalším, nefalšovaně pixarovským důkazem. ()

Jara_II 

všechny recenze uživatele

Příšerky strhávají pozornost především bezchybnou animací, která v době vzniku byla snad revoluční. Dnes jsem ale viděl příšerky po dlouhé době znovu a musím říct že mi ve filmu chybí větší dávka vtipu. Toho vtipu, kterým mě Pixar vždy tak válcuje.. ()

Toustovač 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že někdy celovečeráku od Pixarů dám tři hvězdičky. Ani pořádně nevím, proč. Je to sice hodně pro děti, ale to byl takový Příběh brouka taky. Body za originalitu, to je bez debat. Jenže mě to celé nějak nevtáhlo, nezaujalo, místy skoro až nebavilo (!), a to už je průšvih. Také bych čekal, že se víc nasměju. Nevím, třeba mě Příšerky zastihly zrovna v nesprávné náladě. Určitě se někdy podívám znovu (pro jistotu). ()

Lennie 

všechny recenze uživatele

Pixarovky mají své nenapodobitelné kouzlo, poetiku úžasné postavy a hlášky...Příšerky ani jedno z toho nepostrádají, ale přesto je neřadím mezi své nejoblíbenější... ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Co si pamatuju, tak první 3D animák, o kterém bylo nějak výrazněj slyšet. Typicky vysoká kvalita, škoda jen, že byl cílen pouze na děti. Ale i tak... ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší animák, který jsem zatím viděl. Teď nemyslím po technické stránce protože animátoři v Pixaru zas odvedly stoprocentní práci jenže to se dalo čekat mě totiž hodně bavil příběh tohohle animáku, který nemá prostě chybu ikdyž je přeci jen více určen pro ty mladší. Konečně někdo rozumně vysvětlil existenci Loch Nesky, Yetiho nebo Big Foota. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Krásné. A propracované po všech stránkách. 85%. Na tenhle film se zbytečně zapomíná, což si rozhodně nezaslouží. Při pohledu na ústřední dvojici si nelze nevzpomenout na Spencera s Hillem - a Mike Wazowski je sakra cool jméno i srandovní postavička. O roztomilosti Boo snad ani nemá cenu mluvit - ta se hodně povedla. Výborný je nápad s výrobou energie z dětského křiku a zjištění, že smích je v tomto směru mnohem lepší - tomu říkám pořádný přesah do naší reality..A zobrazení způsobu získávání energie za pomoci tisíců dveří do dětských pokojů - to je geniální. S tímhle animákem to prostě byl velmi příjemně strávený čas. A to mi bude za pár let 40! :-) ()

baterka101 

všechny recenze uživatele

Klasika mého dětství :) Krásně zpracované, krásně "zahrané", povedené vtípky. Jen aby to slibované pokračování dopadlo taky tak dobře.. ()

epoh 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, dobré zpracování, ale ta závěrečná citová ždímačka slz je nesnesitelná!!! PS: Po letech oprava, nechal jsem se dojmout rád :) ()

Guran 

všechny recenze uživatele

To co napsal Viki9 je naprostá pravda. Těžko vybrat mezi kreslenými filmy který z nich je nejlebší a tohle je opravdu efektivitou na jiné úrovni než třeba Atlantida. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Příšerky s.r.o. vznikly geniálním nápadem, že dětský strach ze strašidel ze skříně je vlastně komoditou byznysu, který běží za jejími dveřmi. Perfektně to do sebe zapadá a logicky neskřípe. Navíc se tvůrci trefili do vkusu téměř všech diváků, protože každý z nás někdy zažíval strach z toho co je ve skříní nebo pod postelí. ()

Související novinky

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

10.04.2019

Server The Hollywood Reporter přišel s informací potvrzující předchozí plány studia Disney oživit sérii Příšerky s.r.o. na chystané streamovací službě Disney+. Seriálový projekt nese název Monsters… (více)

Hugh Jackman ve městě duchů

Hugh Jackman ve městě duchů

05.05.2009

Produkční společnost Seed Productions, kterou vlastní Hugh Jackman, zřejmě spojí síly se studiem Disney. To právě zakoupilo práva na blížící se komiks Ghostopolis. Hugh bude produkovat filmovou… (více)

Reklama

Reklama