Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S filmem Příšerky, s.r.o. pootevřete dveře do světa podivných figurek a rošťáků, kteří rozesmívají každého přímo ďábelským smíchem. James P. Sullivan a Mike Wazowski pracují v továrně Příšerky, s.r.o., největší společnosti v Monstropolis, která přeměňuje křik na elektrickou energii. Všichni tam věří, že děti ze světa lidí jsou nebezpečné a žádná příšerka se jich nesmí dotknout, Proto všechna ta monstra dokonale vyděsí, když se do jejich světa nedopatřením dostane malá holčička Boo. Sulley a Mike dělají vše proto, aby ji bezpečně vrátili do jejího dětského pokoje, odkud se ztratila. Čekají je ale přímo příšerné překážky, než se jim to povede. Nikdo nikdy ještě nevymyslel film, ve kterém by se objevilo tolik podivuhodných postaviček a příšerek, Spolu s dokonalými dialogy a neuvěřitelným humorem pro děti i dospělé se tato komedie okamžitě od svého vzniku zařadila mezi největší světové hity! (Magic Box)

(více)

Recenze (670)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

4. celovečerní Pixar Prakticky dokonalá pixarovská roztomilost. A pranic nevadí všechna ta nepřiznaná inspirace "stařičkými" Little Monsters z roku 89. Příšerky dostanou každého, kdo má ještě kousek srdce v těle. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Klasický Pixar, klasicky klasický příběh zasazený do neklasického prostředí - v tomto případě mezi strašidelný svět příšer! No, zas tak strašidelné to není, jelikož ony příšery jsou jaksi mile animované a víc než slizce působí většinou plyšově. Nám odrostleším může být trochu líto, že se Pixar tentokrát zaměřil opravdu především na své mladší diváky, ale i tak si určitě odnesete z projekce zážitek, už jenom kvůli obvyklé přehršli nápadů, které pro nás hodní pixarští tvůrci přichystali (elektrické spotřebiče příšerek fungují na dětský jekot, který se musí strašením "těžit", příšerky jsou z malých dětí k smrti vyděšené apod.) 70% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dlho som zvazoval, ci dam tomuto filmu 3 alebo 4 hviezdicky, ale rozhodol som sa pre 4, kedze posledna tretina filmu ma k tomu donutila. Film ma celkom zaujimavu a originalnu zapletku, ale zdal sa mi byt az prilis detsky na rozdiel od Doby ladovej alebo Shreka, ktore mam zatial najradsej. Pre male deti je to ale vynikajuca animovana komedia. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jedeme na dětský křik a pláč, protože ve světě strašidel jde jednoduše o plnění pracovních povinností. Platí tam za hlavní zdroj energie a velké závody se předhánějí v tom, kdo urve víc. Výkonní bubáci tak mají na růžích ustláno. Tedy jak se to vezme. Tak či onak platí, že Pixar toho času uměl výborně zrežírovat výtečné scénáře, navíc o počítačové stránce se netřeba bavit už vůbec. Jednička tak těšila nespočtem nápadů, slovními přestřelkami obou hlavních hrdinů (v originále Billy Crystal a John Goodman), nahlížením pod strašidelnickou pokličku a celkově příjemnou atmosférou v bijáku pro celou rodinu. Ač tedy v závěru i přes dietní stopáž lehce vadneme. Naštěstí ale neplatí, že by byl dospělý divák upozaděný. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Tak poprvé to pro Pixar není za 100%. Bavil jsem se skvěle, ale přece jenom je cítit, že tentokrát je film opravdu více pro děti. A taky mi vadila ta snaha o dojemné scény, to dřív nebývalo. Přesto všechno výborný film. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ten konec je obzvlášť nádherný... Jediný pohled do jedné digitální chlupaté tváře, jedno slůvko... A co to s člověkem a jeho slznými kanálky udělá. Díky, Pixar. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nejsem cílová skupina, nechce se mi k tomu moc vyjadřovat. Podle mě si děti zaslouží vlastní zábavu bez sexuálních narážek. Jedny gatě nemůže nosit dědeček i vnouček ... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha pixarovských originálních animáků. Jestli na každém jejich příběhu nedělají největší mozky planety, tak ať sním svůj polštář. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Už to tady zaznělo, ale jedná opravdu o dokonalý pixarovský animák, kterému může novinkový prequel Univerzita pro Příšerky jen tiše závidět lehkost s jakou běží originální děj neustále kupředu a neskutečné množství všemožných nápadů včetně mini camea dinosaura z Toy Story. ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Pixar se nyní rozhodl vsadit na roztomilost. No, řekněte, není roztomilé pozorovat malé šišlající, nemotorné děťátko, které dokáže svou přítomností převrátit na ruby svět příšerek a nejvíc ze všeho svět obrovského huňatého Sullyho? Roztomilý je nejen měkoučký Sullyho kožíšek, ale i výtvarné zpracování celého filmu jako jsou například pastelové barvy. Já miluju ale pixarovská dílka především kvůli skvělému humoru, ten zde byl ale trochu zakryt právě všemi těmi roztomilými roztomilostmi. Přesto si Pixar udržel svůj obvyklý nadprůměr. Ale jen o (Sullyho) chloupek! 3 a ½* ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Stojí za tím dost dobrý nápad a momentky z města příšerek mají svoje kouzlo. Pro dětičky bezpochyby fajn. O něco míň mi šmakuje ukřičená akce s gigantickou porcí předvídatelnosti - zvlášť když si člověk vzpomene na pixarovky pozdější a podstatně vyspělejší (z nichž si zaslouží vypíchnout neodhadnutelné dobrodružné retrohrátky Vzhůru do oblak a monumentálně příběhové Toy Story 3). ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Dětinsky úžasný animák, Pixar je snad jediný, který dovede vtisknout animacím emoce, protože jsem Příšerky opravdu ale opravdu prožíval :)) Výborný scénář plný vtipných hlášek určený hlavně mladším, ale i starší si v tom budou libovat jako já. Mike Wazowski je mojí nejoblíbenější postavičkou!! Kam se hrabe ta zelená obluda Shrek a další slaboučké odvary. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mike Wazovski, Čičí a Boo. Hodně dobrý animák, kterému ovšem k dokonalosti trochu schází. Bylo to víc roztomilé než vtipné a to já od animáku zrovna neočekávám. Děj se jim povedl, zase něco nového. Nejlepší byla Boo a její "Mike Wazovský". :-D 75% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Animované filmy sa z roka na rok stávajú kvalitnejšími hlavne po vizuálnej stránke. No Monsters ani rokom vzniku nezaostavaju za dnešnými animákmi, sú milí, vtipní a vhodní pre všetky vekové kategórie. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Společně s Dobou ledovou to byl první animák, který jsem měl na cdčku, ještě cam rip, který jsem dostal ke svému prvnímu počítači. Kvalitní dědeček dává na frak i novodobým animákům, obsahuje vše co dobrý animák musí mít. Malinká holčička je skvělá a závěr příjemně dojemný. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"Příšerky s.r.o." patří do té vybrané skupiny animovaných filmů, jejichž originalita a zábavnost je postavena na skutečnosti, že se odehrávají ve zcela unikátním, v hlavách tvůrců stvořeném, fantaskním světě. Při sledování podobných filmů si vždy nejraději všímám, do jaké neskutečné míry těch sebemenších detailů mají svůj vymyšlený svět promakaný, jak si s ním dokážou laskavě pohrát a zároveň si z něho i tak trochu lišácky utahovat. Roztodivné hrůzostrašné příšerky se mi líbily moc, ale mým hlavním favoritem byla ta malá holčička, která mě svým boo vždy spolehlivě rozesmála (jsem holt nenapravitelný starý infantil :-)) ). Jediné, co mi místy trochu kazilo výsledný pozitivní dojem, byla až přílišná snaha tvůrců o dojemnost příběhu za každou cenu ... ale to jistě dětem, pro které je film určen především, rozhodně vadit nebude. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších animovaných snímok a možno moja najobľúbenejšia. Rodinná komédia vytvorená dokonalou počítačovou animáciou je skvelou zábavou pre všetkých, bez rozdielu veku. Vývoj počítačových technológií ide rýchlo dopredu a Príšerky, s.r.o. sú toho dôkazom. Neoddeliteľnou súčasťou filmu sú graficky pojaté titulky, evokujúce klasickú animáciu šesťdesiatych rokov. Príslovečnú "umelohmotnost" textúr a s ňou súvisiaca "gumovitá pružnosť" pohybov v predchádzajúcich snímkach tvorcovia elegantne využívali únikom do sveta hračiek a hmyzu. Tentokrát dievčatko Boo prenikne do Monstropolisu bez tušenia, že jej hrozí smrteľné nebezpečenstvo. Svojou prítomnosťou odštartuje eskapádu naháňačiek, počas ktorých je postupne rozkryté veľké sprisahanie a zvrátenosť energetického systému spoločenstvá príšeriek. Osvieženie prináša tiež pre animovaný film netypická hudba inšpirovaná jazzom 40. rokov. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pekná animácia,dobre nápady,dialógy a sympatické postavy.To nie je možne .... ja som ... na obálke časopisu :-) 89% - 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Geniální disstrack na korporativismus, akorát utlačovatelé a utlačovaní jsou příšerky co vás choděj strašit. Kouzelná pixarovka s dystopickou fikční poetikou. ()

Související novinky

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

10.04.2019

Server The Hollywood Reporter přišel s informací potvrzující předchozí plány studia Disney oživit sérii Příšerky s.r.o. na chystané streamovací službě Disney+. Seriálový projekt nese název Monsters… (více)

Hugh Jackman ve městě duchů

Hugh Jackman ve městě duchů

05.05.2009

Produkční společnost Seed Productions, kterou vlastní Hugh Jackman, zřejmě spojí síly se studiem Disney. To právě zakoupilo práva na blížící se komiks Ghostopolis. Hugh bude produkovat filmovou… (více)

Reklama

Reklama