Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S filmem Příšerky, s.r.o. pootevřete dveře do světa podivných figurek a rošťáků, kteří rozesmívají každého přímo ďábelským smíchem. James P. Sullivan a Mike Wazowski pracují v továrně Příšerky, s.r.o., největší společnosti v Monstropolis, která přeměňuje křik na elektrickou energii. Všichni tam věří, že děti ze světa lidí jsou nebezpečné a žádná příšerka se jich nesmí dotknout, Proto všechna ta monstra dokonale vyděsí, když se do jejich světa nedopatřením dostane malá holčička Boo. Sulley a Mike dělají vše proto, aby ji bezpečně vrátili do jejího dětského pokoje, odkud se ztratila. Čekají je ale přímo příšerné překážky, než se jim to povede. Nikdo nikdy ještě nevymyslel film, ve kterém by se objevilo tolik podivuhodných postaviček a příšerek, Spolu s dokonalými dialogy a neuvěřitelným humorem pro děti i dospělé se tato komedie okamžitě od svého vzniku zařadila mezi největší světové hity! (Magic Box)

(více)

Recenze (670)

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Najlepšie rozprávky vznikajú práve tam, kde sa ešte nikto neodvážil. Vo filme Monsters, a.s. sa nám poodhalí svet za dverami tmavých skríň detských izieb, kde sa nachádza tajomný svet strašidiel. Príbeh je nápaditý, plný akcie a napätia, dialógy sú precízne prepracované, samozrejme nechýba ani skvelý humor určený pre všetky vekové kategórie. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1046. hodnocený film: Pěkný příběh o tom, jak 2 strašidla už nechtějí jejich svěřenému dítěti, dělat žádné hrůzostrašné myšlenky a ani jej strašit. Tím si znepřátelí celou flotilu jiných příšer. Celý film má opravdu vydařený příběh, milé animace a spoustu skvělých efektů. Ovšem, postrádá to ducha filmu "Toy Story" nebo "Auta". Tohle je zcela něco jiného, leč pořád je to dobrý. 4* jsou maximem, co mohu dát. 4* ()

Pitam 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních animáků od Pixaru, které jsem viděl a zároveň jeden z těch nejoblíbenějších. Nevím, kde na ty nápady tvůrcové chodí, ale celá myšlenka principu fungování světa strašidel v závislosti na světě lidí je prostě a jednoduše geniální. Když k tomu připočtu moc krásnou animaci, roztomilou holčičku s největšíma očima na světě, slušné tempo, bezpočet originálních nápadů, vtipné dialogy a hlavně sympatické ústřední duo příšerek s.r.o., musím říct, že si tahle přehlídka strašidel navždy získala mou přízeň. A i když je míra infantilnosti velmi vysoko (nebo snad právě proto?), tohle dílko mi vždy dokáže zvednout náladu a asi mě nikdy neomrzí. Pohádka jednoznačně pro celou rodinu. Tedy pardon, nikoliv pro ty, kteří už nedokážou být občas i dětmi. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Originalita Pixaru nezná mezí. Nejde mi do hlavy, jak je možné, že tým kolem Doctera a Birda pokaždé vymyslí nemyslitelné, nacpou film parádními vtipy, emocemi a samozřejmě dokonalou grafikou. Příšerky s.r.o. osobně zařazuji mezi 3 nejlepší animáky všech dob (+ Raubíř Ralf a V hlavě) a i snad na podesáté člověka Mike Wazowski a Pete O´Sullivan baví. 100% ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Pixar opäť nesklamal. Aj keď je tu viditeľná snaha pobaviť najmä deti, dobre som sa pobavil aj ja. Animácia je parádna, dabing (myslím tým originiálny, anglický) je tež bezchybný, najmä zloduch Randall (Steve Buscemi) je geniálny a učtárnička Roz (Bob Peterson?) je veľmi zábavná, megazábavná je potom v pokazených záberoch. :) Film je tak na 4 hviezdičky, ale za fakt originálny námet si zaslúži aj tú piatu. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na celem filmu se mi libila jen holcicka Boo, sushi restaurace a horska draha ve sklade dveri. Postavy priser nezajimave, pribeh jednoduchy, nudny a bez zvratu. Jeden z tech horsich animaku posledni dekady. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Úžasná práca: inteligentná, vynaliezavá a vykonaná s najmodernejšou jemnosťou. Jeden z mojich najobľúbenejších animákov. Veľmi emocionálne. 9/10 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Příšerky s.r.o." představují převelice interesantní animovaný úlet, přičemž přechody z jejich světa do našeho (a nazpátek) jsou vyřešené naprosto dokonale: Nápaditě, přitom prostě - a zároveň i logicky. Jen finále by mohlo být alespoň o malý příšerčí fous přátelštější, do takového nadprůměrně empatického animáku, naladěného na dětské vnímání světa, se jakékoli pokusy o týrání malých holčiček prostě nehodí. P.S.: No vida, to bylo řečí a starostí a nářků, že nebudeme mít dost čisté a ekologické energie ! A tady ji máme - je přímo před naším velectěným nosem ... a už nikdy nebudeme muset čekat, až zaduje vítr nebo vysvitne slunko. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Kdo si nezamiluje Mika Wazowského s jeho kontaktní čočkou a malou Boo, tak nevím. Tenhle animák prokazuje velkou zručnost Pixaru a já je velice obdivuji. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Příšerky s.r.o. jsou rozhodně skvělá, vtipná, nápaditá a skvěle vizuálně udělaná záležitost. Disponují také skvělým scénářem a příběhem. Ale myslím, že na takové klenoty jako Toy Story nebo Shrek nemá. Přece jen by to mohlo být o něco vyzrálejší, co se týče humoru, 4 hvězdy. ()

Související novinky

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

10.04.2019

Server The Hollywood Reporter přišel s informací potvrzující předchozí plány studia Disney oživit sérii Příšerky s.r.o. na chystané streamovací službě Disney+. Seriálový projekt nese název Monsters… (více)

Hugh Jackman ve městě duchů

Hugh Jackman ve městě duchů

05.05.2009

Produkční společnost Seed Productions, kterou vlastní Hugh Jackman, zřejmě spojí síly se studiem Disney. To právě zakoupilo práva na blížící se komiks Ghostopolis. Hugh bude produkovat filmovou… (více)

Reklama

Reklama