Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S filmem Příšerky, s.r.o. pootevřete dveře do světa podivných figurek a rošťáků, kteří rozesmívají každého přímo ďábelským smíchem. James P. Sullivan a Mike Wazowski pracují v továrně Příšerky, s.r.o., největší společnosti v Monstropolis, která přeměňuje křik na elektrickou energii. Všichni tam věří, že děti ze světa lidí jsou nebezpečné a žádná příšerka se jich nesmí dotknout, Proto všechna ta monstra dokonale vyděsí, když se do jejich světa nedopatřením dostane malá holčička Boo. Sulley a Mike dělají vše proto, aby ji bezpečně vrátili do jejího dětského pokoje, odkud se ztratila. Čekají je ale přímo příšerné překážky, než se jim to povede. Nikdo nikdy ještě nevymyslel film, ve kterém by se objevilo tolik podivuhodných postaviček a příšerek, Spolu s dokonalými dialogy a neuvěřitelným humorem pro děti i dospělé se tato komedie okamžitě od svého vzniku zařadila mezi největší světové hity! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (670)

nash. 

všechny recenze uživatele

Zábavné, napínavé, dojemné, svižné. K tomu originální zápletka, tuna nápadů na každém kroku, kulometná palba fórků, nadhled, hlášky z nichž některé se u nás zařadily rodinného slangu, povedená trojka hlavních hrdinů (Boo si prostě nelze nezamilovat). A téměř žádná chyba, která by kazila dokonalý zážitek. Nenudili jsme se ani vteřinu. Pixar ve vrcholné formě předhodil malým i velkým divákům jeden ze svých nejlepších kousků. A po repríze na tom nehodlám změnit ani slovo! ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracovaný film s ještě roztomilejšími příšerkami. Sallym a Mikem.Ůkolem těchto potvůrek je strašit děti a získávat jejich křik,který potřebují.A právě tito dva se s jedním takovým dítětem potkají,protože uteče ze svých dveří a dostane se do světa příšerek.Co všechno s ním tito dva prožijí zjistíte,když se na tenhle film podíváte. :-) 82% ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

"Příšerky s.r.o." patří do té vybrané skupiny animovaných filmů, jejichž originalita a zábavnost je postavena na skutečnosti, že se odehrávají ve zcela unikátním, v hlavách tvůrců stvořeném, fantaskním světě. Při sledování podobných filmů si vždy nejraději všímám, do jaké neskutečné míry těch sebemenších detailů mají svůj vymyšlený svět promakaný, jak si s ním dokážou laskavě pohrát a zároveň si z něho i tak trochu lišácky utahovat. Roztodivné hrůzostrašné příšerky se mi líbily moc, ale mým hlavním favoritem byla ta malá holčička, která mě svým boo vždy spolehlivě rozesmála (jsem holt nenapravitelný starý infantil :-)) ). Jediné, co mi místy trochu kazilo výsledný pozitivní dojem, byla až přílišná snaha tvůrců o dojemnost příběhu za každou cenu ... ale to jistě dětem, pro které je film určen především, rozhodně vadit nebude. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Aj aj aj. Jsem zklamán a to opravdu hodně, protože Pixarovci mě svými animáky vždycky dostávali. I když rok výroby (2001), může být omluvou, já ji teda neberu. Děj je tak spletitý, že by se do něj zamotal i nějaký vysoce vzdělaný inženýr. Příšerky vypadají opravdu příšerně. Hlavně ten malej, zelenej, slizkej. Vypadá jako kiklop:-). Dále mě byl protivný, ten modrý medvěd, nebo co to vlastně bylo. A nemohu zapomenout na takovou babku, která vypadá skoro stejně jako tchýně Earla Sinclera ze seriálu Dinosaurové:-). Snímek bych doporučil jen dětem v mateřské školce. Ani nevím, za co dávám jednu hvězdu. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoriginálnějších animáků všech dob. Originalita se podle mne skrývá v námětu strašení dětí. Sice se do filmu často promítali výdobitky moderní společnosti což filmu nepatrně škodilo. Velice rád se na Příšerky koukám znovu a znovu je to něco jako Shrek, který je taky nezapomenutelný. Na DVD se mi velice líbilo i vstupní memu které je velice jednoduché, ale originální. Film se povedl i když má trochu slabší scénář. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (59)

  • V závěrečných titulcích se mezi herci objeví také děti, jejichž křiky byly použity ve filmu. (Mr.Critic)
  • Pôvodne sa Mike Wazowski (Billy Crystal) vo filme objaviť nemal, avšak keď výtvarník Ricky Nierva predviedol ostatným svoju skicu s konceptom Mikea, všetkým sa páčila. (Greenpeacak)

Související novinky

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

10.04.2019

Server The Hollywood Reporter přišel s informací potvrzující předchozí plány studia Disney oživit sérii Příšerky s.r.o. na chystané streamovací službě Disney+. Seriálový projekt nese název Monsters… (více)

Hugh Jackman ve městě duchů

Hugh Jackman ve městě duchů

05.05.2009

Produkční společnost Seed Productions, kterou vlastní Hugh Jackman, zřejmě spojí síly se studiem Disney. To právě zakoupilo práva na blížící se komiks Ghostopolis. Hugh bude produkovat filmovou… (více)

Reklama

Reklama