Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S filmem Příšerky, s.r.o. pootevřete dveře do světa podivných figurek a rošťáků, kteří rozesmívají každého přímo ďábelským smíchem. James P. Sullivan a Mike Wazowski pracují v továrně Příšerky, s.r.o., největší společnosti v Monstropolis, která přeměňuje křik na elektrickou energii. Všichni tam věří, že děti ze světa lidí jsou nebezpečné a žádná příšerka se jich nesmí dotknout, Proto všechna ta monstra dokonale vyděsí, když se do jejich světa nedopatřením dostane malá holčička Boo. Sulley a Mike dělají vše proto, aby ji bezpečně vrátili do jejího dětského pokoje, odkud se ztratila. Čekají je ale přímo příšerné překážky, než se jim to povede. Nikdo nikdy ještě nevymyslel film, ve kterém by se objevilo tolik podivuhodných postaviček a příšerek, Spolu s dokonalými dialogy a neuvěřitelným humorem pro děti i dospělé se tato komedie okamžitě od svého vzniku zařadila mezi největší světové hity! (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (59)

Simpsonovi - Je vinen Šáša? (1990) (epizoda) (S01E12)

Coco (2017)

  • Když Miguel běží kolem stánků na náměstí, můžeme si všimnout pověšených hraček, konkrétně Woodyho a Buzze Rakeťáka ze série Toy Story, která také pochází z Pixaru. A navíc si zde všimnou i Mikea (jako plyšáka) z filmu Příšerky s.r.o. (2001), které jsou také od Pixaru. (JesterKruger)

Liberationis (2013) (amatérský film)

  • Jako jeden z odkazů na rok 2002, ve kterém se děj filmu odehrává, se objevují 2 filmové plakáty, a to kino plakát k filmu xXx (2002) a plakát k filmu Příšerky s.r.o. (2001). (korbitch22)

Hledá se Nemo (2003)

  • V závěrečných titulcích na modrém pozadí se objeví mimo jiné Mike Wazowski se šnorchlem - známá postava z filmu Příšerky s.r.o. (2001), na němž také pracovalo studio Pixar. (epicride)

Koťátko (1952)

  • Scéna, ve které vidíme reakci Marca Anthonyho, kdy si myslí, že je kotě v těstě na koláčky, je věrně zkopírována ve filmu Příšerky s.r.o.. A to ve scéně, kdy si Sully myslí, že Boo je v lisu na odpadky. (HellFire)

Luxo junior (1986)

  • Pro míček, který se v tomto animovaném snímku objevil, to nebyla jediná role. Spatřit jsme ho mohli i v dalších filmech od Pixaru, a to v Toy Story: Příběh hraček (1995), kde se valí na Buzze Rakeťáka ve scéně, odkazující na serii o Indiana Jonesovy, ve filmu Příšerky s.r.o. (2001) v pokoji malé Boo a v komedii Vrhůru do oblak (2009) v bytě mladé dívky během scény, kdy odlétá Carlův dům. (oje)

VALL-I (2008)

  • Ve VALL-Iho příbytku se mezi věcmi nachází několik postaviček z předešlých filmů studia Pixar. Např. Tyrannosaurus Rex (Toy Story), "Jednoočko" Mike Wazowski (Příšerky s.r.o.) nebo zapalovač Zippo s logem "Dinoco" (Auta). (T-enter)

Související novinky

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

10.04.2019

Server The Hollywood Reporter přišel s informací potvrzující předchozí plány studia Disney oživit sérii Příšerky s.r.o. na chystané streamovací službě Disney+. Seriálový projekt nese název Monsters… (více)

Hugh Jackman ve městě duchů

Hugh Jackman ve městě duchů

05.05.2009

Produkční společnost Seed Productions, kterou vlastní Hugh Jackman, zřejmě spojí síly se studiem Disney. To právě zakoupilo práva na blížící se komiks Ghostopolis. Hugh bude produkovat filmovou… (více)

Reklama

Reklama