Reklama

Reklama

Malá televizní komedie vypráví příběh jednoho manželství. Paní Králíčková si neustále hlídá svou váhu a počítá kalorie, jenže trápí hladem i svého manžela. A tak se jednoho dne na radu svého kolegy Králíček rozhodne předstírat, že má milenku. Doufá totiž, že žena bude žárlit a přestane s dietami. Takže zatímco žena odjíždí do lázní, aby tam zhubla, manžel je obletován a vykrmován svou svobodnou kolegyní Majkou, výtečnou kuchařkou. Co ale nastane po návratu paní Králíčkové domů? (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Podřadná televizní komedie o hubnutí, která sice dává dohromady osvědčené duo Bohdalová-Lipský, ale je to jen typický normalizační produkt z paneláku. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepříliš scenáristicky zručná letitá televizní komedie, které k lepšímu vyznění moc nepomáhají ani herecké výkony. A to má plytce pojatý komediální příběh elitní herecké obsazení. Nikoho se mně nepodařilo posadit do sedla. Bohdalová, Lipský, Obermaierová a další a přitom to na mě nezabralo. Jejich průměrné výkony však poměrně dobře zapadaly do neforemně zrežírovaného celku. Děj žádná sláva. Pokladní Králíčková je posedlá představou, že je tlustá. Její uťápnutý manžel, co je podnikovým vedoucím, jí to marně vyvrací. Dojde to tak daleko, že se manžel poohlédne po jiné, bude to jeho podřízená kolegyně z práce, co vaří jako bohyně, aby přiměl manželku žárlit a jeho drahá choť pojede do lázní, aby zredukovala svých nenáviděných sedm kil na víc, kde se jí při té příležitosti bude dvořit pořádný mastňák (Vladimír Krška). Jak to dopadne, ani nemusím psát. Duo Bohdalová/Lipský jako manželský pár až tolik komediálně nefungovalo, neladilo. Pořád jsem čekal na vtipné momenty, ty se sice sem tam dostavily, ale o pořádné a fakt kvalitní gagy, tahle komedie ani nezavadila. Vše, co patřilo k "dobré" socialistické srandě, tady nechybí - podnik a v něm "pracovité" a ke všemu svolné soudružky neurčitého věku, lázně a v nich bodré účastnice, co dokáží ohledně mužských dávat dokonalé rady, nemožné paruky, kolega v práci, co má pochopení, ale přitom to tak nemyslí atd. Kolorit komedie z konce sedmdesátých let naprosto ukázkový, ale svým námětem kupodivu neotřelý. Nepříliš osvědčený Roman Ráž však neměl dar zručnosti scenáristického mistra a spokojil se jen s tím, že herci obstarají gagy, když je předem nezajistil scénář. Komedie se po dobrém rozběhu stala značně rozvleklou a z herců byli lepší ti ve vedlejších rolích (Hašek, Kotrbová, Dítě aj.), přičemž největší prostor dostal neselhávající Vlastimil Hašek. Ostatní byli pro účely příběhu značně nepodstatní. Výsledkem je zdlouhavá komedie, která i na televizní poměry je nedotažená a gagy si do ní musíte přimyslet, protože v podstatě žádné nemá. Režisér Laurin nebyl takový řemeslně zručný bard, jako třeba František Filip. Dílko tak spadá do komediálního podprůměru s námětem, který nebyl vůbec k zahození. Jen kdyby se s ním zacházelo v patřičně komediálních rukavičkách. 40% ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Průměrná interiérová inscenace, která nabízí poměrně očekávatelný děj a dnes již nepříliš zábavné dialogy. Z hereckého obsazení lze vyzdvihnout snad jen Mílu Myslíkovou, ostatní neurazí, ani nenadchnou. Ostatně jako celá ta komedie. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Lipskýho z jeho bohaté filmografie snesu jenom tak ve dvou třech kouscích. Pokud to mělo bejt o hubnutí, tak mohli vybrat nějakou víc prasnici, což Bohdalová nikdy nebyla. A jestli měl někdo dojem, že to Bohdalová zachrání, tak to taky ne. Obermaierová už tady zdárně směřuje ke svým nesnesitelným fúriím, tak odlišných od jejích šarmantních kreací let předchozích. Zábava nulová, snad jako dokument o zoufalém koloritu československých sedmdesátek. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Takový malý televizní skoro bakalářský příběh. S dietami se to samozřejmě nesmí přehánět, všeho moc škodí. To víme všichni. Bohdalka mi jako dietářka zrovna moc nepřišla. Nějak jsem jí to nemohla uvěřit. Možná měli zvolit jinou herečku. Herecké obsazení bylo výborné, ale scénář úplně ne. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, s vynikajícím obsazením, kterou ale sráží až příliš televizní laciné interiérové zpracování. Zatímco žena jede shodit pro svého manžela do lázní sedm kilogramů, její muž se oddává u známé orgiím - ogiím ze skvělého jídla, pěkně se cpe vybranými lahůdkami a ve vší počestnosti tloustne. Jen kdyby se dala sehnat ta husí játra či bambus. Pointa byla sice maličko slabší, postavy jednají někdy zvláštně, ale film pohodlně uteče a občas vykouzlí i úsměv na tváři diváka. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Pro mě neznámá komedie, která ale není žádným zázrakem. Mimo kvalitního hereckého obsazení, se dočkáte jen inscenace, bez většího náboje a celkem i bez humoru. Jeden hubne, druhý začne žrát a pak se karty obrátí. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k dobe vzniku me namet o to vice zaujal. Tesilo me i slusne herecke obsazeni, na televizni inscenaci. Predevsim Lipsky bavil. Scenar mi ale nakonec prisel nestastny. Nudne dialogy, utahane tempo... Slabsi kousek. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Povedená televizní komedie míchá hezkou formou otázku diet a dobrého jídla. Bohdalka, Lipský a Hašek excelují, bez nich by to byla jen obyčejná průměrná komedie, takto pro mně osobně jde o zábavnou a hlavně milou malou televizní komedii. Hudba: Jiří Malásek & Jiří Bažant ()

sator 

všechny recenze uživatele

Velké téma žen... K doktorovi nejdu řekl mi že mám špatný zapalování... Gurmánská nevěra... 😉 ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Inu, jak chutná /ne/věrnost gurmánů/m/, soustavná spousta soust do úst, když je mají dennodenně na talíři. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Časy se mění a absurdita některých vtipů je už dnes prostě vyčpělá. Bambusové výhonky koupíte klidně i v samošce na rohu, zahraniční kuchyně se v českých hrncích úspěšeně zabydlela a to je dobře. Navíc gramotnost ohledně zdravé výživy, diet a hubnutí taky znatelně pokročila. I to je dobře. To všechno by samo o sobě nemuselo vadit, ale bohužel ani dvojka Lipský - Bohdalová nepředvádějí nic úchvatného. Asi nebylo co hrát. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že jsem konečně našel další vhodné dílo, a nemusím už tak v dobách velkého hladu, kdy už doma nemám nic k jídlu, pořád dokola pouštět dva díly ze seriálu Hospoda (Nález a Svačinka), abych získal pocit nasycení. To, s jakou chutí sní Lipský podřízeným koláčky, to je na oskara. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Jako známému propagátorovi většího využívání jídelní tématiky v kinematografii mi zápletka postavená na "gastronomická nevěře" přišla zajímavá, bohužel výsledek zas až tak zábavný nebyl, hlavně Bohdalová mi tu přišla celkem slabá. Třetí hvězdička je za výbornou Mílu Myslíkovou a její přísně kritický názor na štíhlé ženy. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Poměrně podprůměrná komedie, která i přes renomovaná herecká jména bohužel nepřekvapí až do konce ničím. ()

Reklama

Reklama