Reklama

Reklama

Hříchy pro diváky detektivek

(seriál)
Česko, 1995, 9 h 34 min (Minutáž: 52–63 min)

Režie:

Dušan Klein

Scénář:

Dušan Klein

Kamera:

Jiří Kadaňka

Hrají:

Dagmar Havlová, Jiří Zahajský, Jan Šťastný, Pavel Trávníček, Ivan Trojan, Svatava Hubeňáková, Miroslav Vladyka, Miriam Kantorková, Vlastimil Zavřel, Petr Haničinec, Jiřina Bohdalová (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Na televizní obrazovky se vrací druhá desítka oblíbených kriminálních případů, další cyklus Hříchů, nikoliv však už pro pátera Knoxe, ale pro diváky detektivek. Režisérskou taktovku opět svírá Dušan Klein, v roli detektiva "v sukních" zasahuje Dagmar Veškrnová. Rovněž i v této sérii se diváci mohou stát detektivy "amatéry", ověřit si při rekapitulaci událostí v závěru svůj odhad a tipovat, kdo je pachatelem. (hippyman)

(více)

Recenze (53)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Otřesná formální stránka spojující v sobě papundeklovost normalizačních televizních inscenací s hereckých, pěveckým a pohříchu i režijním amatérismem. A slečna Dáša, abych zůstal gentlemanem, byla spíš špatným vtipem... Coby dovětek: Tato dřevní forma televizní interaktivnosti se s odstupem času jeví jako beznadějná slepá ulička. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u první série zde převládá ohromná nevyrovnanost v kvalitě jednotlivých epizod. Změna hlavní představitelky se nijak výrazně na kvalitě nepodepsala, to spíše opuštění nápadu s vysíláním v přímém přenose, takže všechny chyby se zde na rozdíl od předchůdce již nedají přehlížet. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Těhotnou Zlatu Adamovskou musela nahradit Dagmar Veškrnová (která zase díky tomuto zaneprázdnění přišla o roli Marie Králové v seriálu Život na zámku) a osobně si myslím, že to byl chybný tah. Ale jinak je téměř všechno na úrovni první série, setkáváme se i s některými známými postavami (roztomilý detektiv Kolín Vladimíra Dlouhého), jen už to nebylo točeno živě, takže kouzlo je pryč. Škoda. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slabší než-li původní seriál a navíc bývalá První dáma mi do role sedla o mnoho méně než předtím báječná Zlata Adamovská, pro kterou snad byla role přímo napsána....... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ať mi nikdo nevykládá, že za tímhle nedomrlým následovníkem Knoxe bylo něco jiného než snaha pozvednout imidž budoucí paní prezidentové, která nám chtěla ukázat, že ona taky umí zpívat a zahrát třeba stopařku. Akorát že oproti Adamovské nemá charisma, nemá herecké nadání, nemá nic. A nedostatky, které se v případě Knoxe daly ignorovat díky celé té hře diváků na vyšetřování a "přímopřenosovému" nasazení, se tady už odpouštět nedají. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

zajímavho je na tom snad jen ten koncept, nikoliv seriál samotný. Možná by nebylo od věci pokusit se vytvořit další seriál podobného střihu (tedy pokud by se oprostili od schématu "chudák ženská je náhodou u deseti vražd" a propojovat jen velmi Vlažně nebo pomocí vyšetřovatelů). Díky internetu by mohlo být odhadování vraha hodně zábavné ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

tento serál není strašidelný, není napínavý, nemá poinu, zločiny nemají motiv a nejtrapnější je na tom zásah paní exprezidentky. Bez ní by to bylo možná na tu jednu hvězdičku. Možná ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Z tohoto seriálu mi v hlave utkvěla jediná věc – když Dagmar Veškrnová zpívá „ustřední“ píseň. Skutečnost, že za podobný zpěv bylo v minulých staletích upáleno na hranici mnoho žen a v dnešní pokrokové době jej beztrest-ně provozuje herečka, která se o dekádu dál stala dokonce první dámou našeho národa, jasně ukazuje na fakt, že ta inkvizice přece jen nebyla úplně zcestná. Tohle je totiž černočerná magie! ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zoufalé hledání jak uchopit knihy známých, za socialismu nevydávaných autorů, a to těmi režiséry a herci, co režimu ochotně sloužili. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Po opětovném shlédnutí této série musím snížit hodnocení - Dagmar Veškrnová mi do hlavní role nesedla zdaleka tolik jako Zlata Adamovská, zápletky jsou čím dál tím vykonstruovanější a režijní bezradnost řešená tak, že postavy jakoby "vystoupí z plátna" a vrátí se na jiném místě je jen dalším z řady nedostatků této série. O upadající kvalitě doprovodných písní raději nemluvě. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u adaptace Škvoreckého předlohy je kladem uzavřenost jednotlivých příběhů. Scénář napsal sám režisér Dušan Klein, který v úvodu každého dílu vítá diváky. Herecké obsazení výborné. Občas jsou některé scény ovšem nudné, děj nikam neposouvají, případně působí nevěrohodně - např. Dagmar Veškrnová v roli televizní reportérky sděluje informace o vraždě s takovým nadšením, jako by mluvila o návratu zlatých olympioniků (díl Noční stín). Zábavný je také převlek Veškrnové za muže (díl Pravdivá lež). Na rozdíl od Hříchů pro pátera Knoxe chybí výrazná dvojice vyšetřovatele a pomocníka. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

Nnno D.Veškrnová nemala kúzlo Z.Adamovskej - to je celý problém tohoto akože pokračovania seriálu Hříchy pro pátera Knoxe .Nepomohlo jej ani to pre ňu typické oplazovanie a ani to meno za pomlčkou....ak človek na niečo nemá-tak nemá. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Už mě to tenkrát tak nebavilo jako první cyklus. Ale na jedno podívání to jde ,ale velmi se na tom podepsal čas. Tak že reprízy už jsou v podstatě nekoukatelné. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hodne nepovedeny serial, slusne hodnoceni davam snad jen z nostalgie a z takoveho toho pokusu aktivneji zapojit divaka... Pribehy jednoduche a naivni. Kriminaliste k smichu a Veskrnova k placi. Ale do jiste miry to ma sve kouzlo doby. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Mimořádně špatné herectví Dagmary jsem byl ochoten ještě překousnout. Ale její zpěv nikoliv !!! Její nemelodický hlas a jednooktávový rozsah je možná tak dobrý pro vyvolávání novinových titulků v prostorách metra, ale rozhodně ne pro film. Jednu hvězdu dávám za úvodní vstupy pana Kleina. Tento krimi seriál mě osobně nenadchnul. ()

baroko 

všechny recenze uživatele

Nelze jinak než se přidat k tomu, co zde mnohokrát zaznělo: kvalita jednotlivých dílů je extrémně kolísající a postava paní Dáši je naprosto zbytečná a nepropracovaná, celý příběh jejím příchodem okamžitě ztrácí tempo i napětí a vesměs končí v absurditě zcela jalových a nesmyslných dialogů vyšetřovatelů s nechutně afektovaným a přepjatým stvořením... ()

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama